fbpx

Islamista obglavila duhovnika. Francoski predsednik: “ISIS nam je napovedal vojno”

Foto: facebook Saint-Etienne-du-Rouvray

Po poročanju francoskih medijev sta moška v cerkvi v kraju Saint-Etienne-du-Rouvray blizu Rouena v departmaju Seine-Maritime zadrževala pet ljudi, med njimi 86- letnega duhovnika in dve nuni. Policija je napadalca že ustrelila. 

Eden od ugrabiteljev naj bi duhovniku prerezal vrat, prav tako pa naj bi ugrabitelj ubil še enega vernika, ki se je takrat nahajal v cerkvi. Napadalca sta se v cerkev pretihotapila skozi zadnji vhod med sveto mašo, malo po deveti uri zjutraj in nato zajela duhovnika, dve nuni in še dva vernika. Tretji nuni je uspelo pobegniti in poklicati policijo, ki je na kraj dogodka prišla v nekaj minutah.

Francija: Policija ubila moška, ki sta zajela talce 1

Lokalna policija je na Twitterju opozorila domačine, da ne ovirajo preiskave z fotografiranjem mesta zločina in se ne vmešavajo v delo policije. V spopadu med policisti in ugrabiteljema je prišlo do streljanja, kjer je policiji uspelo oba ustreliti, nato pa so iskali sledi o morebitni bombi.

Francija: Policija ubila moška, ki sta zajela talce 2

Francija je v vojni
Na krvav dogodek se je preko svojega predstavnika že odzval papež Frančišek, ki je ob tem izrazil bolečino in strah zaradi barbarskega pobijanja, ki se je zgodilo na svetih tleh. Prav tako je kraj napada obiskal francoski predsednik Francois Hollande in obsodil zloben terorističen napad, ki sta ga zagrešila dva moška pripadnika Islamske države. Hollande vztraja pri pritrditvi, da se mora Francija boriti v vojni, ki jo je proti njim napovedal ISIS.

Francija: Policija ubila moška, ki sta zajela talce 3

Sofija Pika Simič