fbpx

Francija v solzah: Tunizijski migrant zabodel policistko, ta je na kraju izkrvavela!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Moški je danes na policijski postaji v mestu Rambouillet v bližini francoske prestolnice Pariz z nožem do smrti zabodel uslužbenko policije, so sporočile francoske oblasti. Policisti so napadalca ubili. Napadalec je 36-letni tunizijski državljan, ki je v Francijo prišel leta 2009. Oblastem ni bil znan od prej.

Francija, znana po velikem številu priseljencev iz severnoafriških držav, je bila znova priča napadu z nožem. Napad v mestu Rambouillet pri Parizu se je zgodil okoli 14.20 na vhodu v policijsko postajo, je povedal policijski vir. 48-letna uslužbenka policije se je vrnila z odmora za kosilo, ko jo je napadalec z nožem dvakrat zabodel v vrat, so pokazali prvi rezultati preiskave. Kljub posredovanju gasilcev je uslužbenka umrla na kraju dogodka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policist je ustrelil napadalca, ki je umrl. Gre za 36-letnega tunizijskega državljana, ki je v Francijo prišel leta 2009. Oblastem ni bil znan od prej, poroča STA. Preiskava še poteka, protiteroristično tožilstvo pa zaenkrat v njej ne sodeluje.

Francijo pretreslo že veliko napadov s hladnim orožjem
V mesto, ki leži približno 60 kilometrov jugozahodno od Pariza, se je poleg Darmanina odpravil tudi premier Jean Castex. Pred obiskom je vlada sporočila, da premier in notranji minister izražata podporo policistom. Na Twitterju se je odzval tudi policijski sindikat Alliance. “Groza, ki je znova prizadela varnostne sile,” so zapisali.

V zadnjih letih je Francijo pretreslo več napadov s hladnim orožjem, ki so jih izvedli džihadisti. Oktobra lani je 18-letnik iz Čečenije na srednji šoli ubil profesorja Samuela Patyja. Oktobra 2019 pa je uslužbenec policije z nožem ubil štiri sodelavce, od tega tri policiste.

Sara Kovač