fbpx

Francijo pretresel nov napad skrajneža na duhovnika in redovnico!

Foto: Twitter

V Nici na jugu Francije je bil danes v napadu z nožem, ki ga je zagrešil moški, hudo ranjen duhovnik, so sporočile oblasti. V napadu med jutranjo mašo je bila poškodovana tudi redovnica. Kljub hudim ranam duhovnikovo življenje ni ogroženo, je sporočil francoski notranji minister Gerald Darmanin.

Napad se je zgodil v cerkvi Saint-Pierre-d’Arene v središču mesta, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil tiskovni predstavnik policije. Storilec, ki nima kazenske evidence in prihaja iz mesta Frejus na jugu Francije, je žrtvi zabodel s sedemcentimetrskim nožem.

Policisti so po prijavi napada vdrli v cerkev in napadalca obvladali. Šokiranim vernikom so pristojne službe ponudile psihološko pomoč. Župan mesta Christian Estrosi je povedal, da je v bolnišnici govoril z obema žrtvama in da je stanje duhovnika, ki je bil večkrat zaboden, dobro.

Image

V Franciji so bili v preteklosti večkrat priča islamističnim terorističnim napadom. Oktobra 2020 je napadalec iz Tunizije v napadu z nožem v cerkvi Notre-Dame v Nici ubil tri ljudi, poroča STA. Dejanje je bilo opredeljeno kot islamistični terorizem.

Peter Truden