Francoski Le Monde: Francija v strahu pred milijonom migrantov v Libiji!

Foto: epa

Dopisnik francoskega časnika Le Monde Frederic Bobin, ki spremlja situacijo v Libiji, opozarja, da lahko Francija postane dom od 7 tisoč do milijona nezakonitih migrantov. Ti bi v Francijo prišli kot “iskalci azila”.

Francija je ena izmed tistih držav, ki so si dolgo zatiskale oči pred migrantskim problemom, sedaj pa še dodatno trepetajo, saj iz Libije prihajajo vesti o milijonu čakajočih Afričanov v Etiopiji, Eritreji, Somaliji in drugih delih zahodne Afrike.

Dopisnik iz Libije za francoski Le Monde razkriva, da je v Evropo prišlo veliko več migrantov, kot potrjujejo uradne številke, in sicer zaradi skritega dogovora med nekdanjo italijansko vlado in kriminalnimi prekupčevalci migrantov.

Migranti na centralni mediteranski poti. (Vir: Twitter)

Bobin je še izpostavil, da so v evropskih državah še vedno levičarske politične sile, ki nasprotujejo vzpostavljanju triažnih centrov zunaj meja EU. S tem pa nasprotujejo tudi predlogu podpredsednika italijanske vlade in italijanskega notranjega ministra, da se tovrstne centre, s pomočjo Združenih narodov, vzpostavi na južni libijski meji.

C. Š.