Francozom je dovolj priseljevanja: Večina prepričanih, da je v državi že dovolj migrantov!

Francoski predsednik Emmanuel Macron (vir: twitter)

Po zadnjih anketah, ki jih je opravil Iftop v sodelovanju s Fundacijo Jean Jaures in Ameriškim judovskim komitejem, kar 52 odstotkov Francozov verjame, da Francija sprejme “preveč tujcev”, še 27 odstotkov več jih verjame, da je Francija sprejela dovolj tujcev.

Anketa, ki je bila objavljena v tedniku Journal du Dimnache, je po poročanju Voice of Europe razkrila, da se 64 odstotkov vprašanih strinja s trditvijo: “Naša država ima že dovolj tujcev in sprejemanje dodatnih imigrantov ne bi bilo zaželeno.”

Iftopova anketa je pokazala, da se 77 odstotkov Francozov boji nadaljnje politike sprejemanja migrantov, 71 odstotkov vprašanih pa verjame, da bo preveliko priseljevanje v državo vodilo do znižanja plač zaradi pripravljenosti migrantov, da delajo za nižjo plačo.

Macronova vlada potisnjena v kot
Zaradi vedno večjega nelagodja, ki ga je povzročila migrantska kriza, je Macronova vlada v zadnjih nekaj mesecih ubrala bolj konservativen pristop, a pritiski s strani državljanov in francoske nacionalne protestne stranke na vlado, naj še bolj zajezi migracijo, ne ponehajo.

Protesti, ki so se začeli zaradi napovedanih dvigov cen goriva, so prerasli v izkazovanje splošnega nezadovoljstva z delom francoskega predsednika Macrona. (Vir: Twitter)

Večina migrantov, ki so prišli v Evropo, prihaja iz muslimanskih držav severne Afrike in Bližnjega vzhoda. Po napovedih Pew Research Centra naj bi bilo v Franciji do leta 2050 18 odstotkov populacije v državi muslimanske. Muslimani po zadnjih podatkih iz leta 2016 v Franciji predstavljajo 8,8 odstotka francoskega prebivalstva.

Ivan Šokić

 • Ivan Ivanovič

  Evropa je izdana od svojega političnega razreda, ki načrtno izvaja kulturocid, etnocid in genocid nad avtohtonim prebivalstvom z nepotrebnim ekscesnim priseljevanjem. Na ta način si elita obeta odpraviti evropske narode in oblikovati anacionalne Združene države Evrope, v katerih bodo sedanje nacionalne države le še lokalne administrativne enote brez dejanske suverenosti. Unitarna Evropa bo postala nedemokratičen imperij s sedežem v Bruslju.

 • Hunyađi

  Kar je res je res.

 • Osti jarej

  ..francozi imajo čez glavo dovolj makrona

 • Antonius

  A zdaj se jim pa Macron otepa, ker so ga izvolili? Marine Le Pen bi izvolili, pa bi imeli svojega *Trumpa in Salvinija hkrati*, zaprte meje in konkretno reševanje problemov z norimi šerijatarji.
  Vsem, brez izjeme pobrati prstne odtise, jim izplačati za povprečno plačo pomoči in jih poslati od koder so prišli. Ni bojazni, da pred izgonom ne bi izpovedali, kje so se rodili.
  S prevaranti in lažnivci je potrebno samo pragmatično.

  • samsara

   So očitno potrebovali tozadevno dodatno lekcijo.
   Ni pa nobene garancije, da bo tudi ta zalegla.

 • tomnidari

  Ko nam bodo enkrat musliči zavladali, ni šans, da bo še kateri iz arabije gor prišel,

 • BlackOpsSystem

  Tako se pokaže državljanska nepokorščina!!! Ne pa pri nas, ko nam gorenak inbreed narekuje, da naj protestiramo mirno!!! Zato pa Francoze sedaj jemljejo resno in se nam smejejo razni kučkoti in zohani!!!

 • KAPIBARA

  Prve 3 sekunde+ Prvi za bagerjem :https://twitter.com/hashtag
  EVO ga: https://twitter.com/Oztemni posnetek na trgu, preb 3 sekunde: https://twitter.com/alistark2017/status/1068949861385543680

 • KAPIBARA

  EVO ga: https://twitter.com/Ozkok_/
  Zraven je bil pa posnetek, nočnega dogajanja na ulici in ujet pokošeni padec enega izmed demonstrantov !!
  Prvi za bagerjem :https://twitter.com/hashtag
  Četrti po vrsti: https://twitter.com/alistar

 • samsara

  Tista dva za njim, na levi in desni, najbrž telesna strašarja, mi delujeta podobno kot njegov predhodni, Maročan, ki je zakrinkan z zaščitno čelado, pretepal civiliste na demonstracijah.

  • KAPIBARA

   Nima on Francozov za stražarje !
   Kajti, svoji svojih, ne pretepajo !

   • Žal se motiš

    • KAPIBARA

     Glej ožgane na sliki..

     • Beli policisti mlatijo bele protestnike.

 • xtc

  Strah pred nižjo plačo povsem upravičen,ampak n zaradi tega ,ker bi pritepenci delali za manj,marveč zaradi vzdrževanja njih in dvigov davkov zaradi te drhali.

 • cosmosjasnovidec

  Pritiski ne pomenijo nič.
  V celotni Europi po vseh državah je potrebno enostavno pobiti vse nesnage v vladah katere so privlekle to muslimansko golazen v njo.
  Krivi so vseh pobojev nedolžnih ljudi,posilstev skratka vseh kriminalnih dejanj z strani te muslimanske nesnage.
  Za toliko žrtev kot jih je že bilo bi morali biti vsaj osem krat že usmrčeni kot izdajalci svojih držav ter sovražne nastrojenosti proti državljanom.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Olga2345

  Bravo Francozi! Macronu dajte nogo in ga pošljite med njemu ljube divjake!

 • šmentanamuha

  59 milijonov migrantov iz arabskega sveta in Afrike nam mislijo stisnt u Evropo do leta 2025 po sprejetju Marakeša. Marakeš jim bo dal tudi dovoljenje za nasilno zatrtje demonstracij. Tako da, levičarski volivci, zanka se bo zategnila tudi okoli vašega vratu. Če se ne boste streznili pravi čas, bo krvavo. Šele takrat boste spoznali, kako so vas nategnili in da smo vsi v istem dreku. Morda bomo takrat končno postali zavezniki. Agenda 21 in Agenda 2030 se ne smeta uresničiti pod nobenim pogojem.

 • Dragana P

  Mislim da evropi ni več pomoči.

 • Orbit_NG

  Kakšna migrantska kriza? To je kriminalno prisilno naseljevanje, za genocidiranje. Tudi monetarna kriza je bila zrežirana, ni nam bilo slabo, njim pa tudi ne, le amerom je šlo na živce naša lepa urejenost in blaginja, da jih nismo kaj rabili. Naj si dajo mesta pred ogledalo, pa bodo z grozo videli kaj so naredili iz svoje države… Vsa pozidana, naguftana, zadušljiva, negativna energija prepreda vso ameriko…