fbpx

Francozom je dovolj priseljevanja: Večina prepričanih, da je v državi že dovolj migrantov!

Francoski predsednik Emmanuel Macron (vir: twitter)

Po zadnjih anketah, ki jih je opravil Iftop v sodelovanju s Fundacijo Jean Jaures in Ameriškim judovskim komitejem, kar 52 odstotkov Francozov verjame, da Francija sprejme “preveč tujcev”, še 27 odstotkov več jih verjame, da je Francija sprejela dovolj tujcev.

Anketa, ki je bila objavljena v tedniku Journal du Dimnache, je po poročanju Voice of Europe razkrila, da se 64 odstotkov vprašanih strinja s trditvijo: “Naša država ima že dovolj tujcev in sprejemanje dodatnih imigrantov ne bi bilo zaželeno.”

Iftopova anketa je pokazala, da se 77 odstotkov Francozov boji nadaljnje politike sprejemanja migrantov, 71 odstotkov vprašanih pa verjame, da bo preveliko priseljevanje v državo vodilo do znižanja plač zaradi pripravljenosti migrantov, da delajo za nižjo plačo.

Macronova vlada potisnjena v kot
Zaradi vedno večjega nelagodja, ki ga je povzročila migrantska kriza, je Macronova vlada v zadnjih nekaj mesecih ubrala bolj konservativen pristop, a pritiski s strani državljanov in francoske nacionalne protestne stranke na vlado, naj še bolj zajezi migracijo, ne ponehajo.

Protesti, ki so se začeli zaradi napovedanih dvigov cen goriva, so prerasli v izkazovanje splošnega nezadovoljstva z delom francoskega predsednika Macrona. (Vir: Twitter)

Večina migrantov, ki so prišli v Evropo, prihaja iz muslimanskih držav severne Afrike in Bližnjega vzhoda. Po napovedih Pew Research Centra naj bi bilo v Franciji do leta 2050 18 odstotkov populacije v državi muslimanske. Muslimani po zadnjih podatkih iz leta 2016 v Franciji predstavljajo 8,8 odstotka francoskega prebivalstva.

Ivan Šokić