Globalisti bi kljub pandemiji še uvažali migrante

Turško-grška meja. Foto: Demokracija.si

Kljub pandemiji koronavirusa bi globalisti še naprej uvažali migrante tretjega sveta. Preprečitev »turške« invazije je migrantoljubce spravila v besnilo. Napad evropskih institucij na višegrajce, ki pa ne nameravajo opustiti svoje dosedanje migrantske politike. Prejšnji teden je bila »odpovedana« invazija migrantov tretjega sveta na Evropo, ki jo je pred mesecem dni sprožil turški avtokrat Erdogan. Erdogan je sicer v preteklosti že večkrat grozil, da bo odprl meje proti zahodu, navadno tedaj, ko je skušal iztisniti še nekaj dodatnih milijonov evrov od Evropske unije.

No, pred mesecem dni pa je svojo grožnjo tudi uresničil, čeprav mu je vrh EU nemudoma ponudil dodatne pol milijarde evrov. Erdogan je vseeno razglasil odprtje meja proti evropskim državami in spodbudil migrante, ki so v Turčiji, naj se odpravijo proti zahodu. Turške oblasti so pripravile tudi avtobuse in vlake, ki bi množice migrantov brezplačno prepeljali do meje z Grčijo. Še več, posnetki na socialnih omrežjih so kazali, kako Erdoganovi lojalisti, neke vrste polvojaška milica, s silo naganja migrante proti avtobusom.

Preberite še: Čustvena izpoved moža umrle 49-letnice: “Bila je polna življenja. Ne podcenjujte tega zahrbtnega virusa. Ne ukinjajte ukrepov!”

Na meji so turški vojaki in policisti invazijski migrantski hordi ponudili vso pomoč pri naskakovanju meje, ki so jo na drugi strani branili grški obmejni organi. Pripadniki turške tajne službe so se pod krinko tudi pomešali med migrante in spodbujali nasilne napade, bili so pobudniki kamenjanja grških obmejnih stražarjev, podžigali pa so tudi migrante, naj v valovih naskakujejo mejne ovire. Grki, ki so jim na pomoč prihiteli tudi manjši policijski kontingenti iz drugih članic Evropske unije, so z velikimi napori ustavljali to invazijo tretjega sveta, a zadeve so bile tako kritične, da so na grško prošnjo Bolgari odprli jezove na reki Marici in povišali vodostaj na tej mejni reki, da bi otežili njeno prečkanje. Potreben je bil nič manj kot izbruh koronavirusa, da so turške oblasti preklicale invazijo.

Evropski parlament v Bruslju. Foto: STA.

Turške oblasti so se namreč ustrašile, da bo deset tisoče migrantov, zbranih na meji, postalo velikanska okužena masa, zato so sklenile vso zadevo ustaviti. Tako kot so na začetku na silo naganjali migrante proti meji, so jih zdaj začeli na silo odganjati spet stran od nje. Pri tem so kar požgali začasna šotorišča, ki so si jih uredili migranti v bližini meje. Grki in z njimi vsa Evropa, vsaj njen »normalni« del, so torej dobili prvo rundo v obrambi tradicij in kulture naše celine.

Migrantoljubcem se je odtrgalo
Za sedaj je torej invazija ustavljena, a levoliberalnim evropskim migrantoljubcem se je zaradi tega odtrgalo. Med invazijo so sicer na vse kriplje navijali, naj se množici migantov dovoli prestop meje, precej »aktivistov« je tudi prišlo na tisto območje in delalo zgago ter skušalo ovirati grške vojake in policiste, ki so mejo branili. Po odpovedi invazije so se vsi ti aktivisti poparjeni vrnili v domače kraje, vendar niso ostali dolgo tiho. Kot rečeno, postajajo vedno bolj nori. Prejšnji teden so začeli kot po tekočem traku po vseh evropskih državah agitirati, naj zaprtje meja ne velja za »begunce in azilante«, čeprav vse države zaradi boja priti koronavirusu omejujejo vsakršno gibanje, pa ne samo meddržavnega, ampak tudi znotraj posameznih držav.

A splošna varnost z ideologijo zaslepljenih migrantoljubskih obsedencev niti najmanj na zanima. Začeli so tudi zahtevati, naj se vsi migranti izpustijo iz migrantskih centrov, češ da so zaradi pandemije v nevarnosti množične okužbe. Ko so jim odgovorili, da so migranti v izolaciji (tako kot večina Evropejcev), pa so »aktivisti« začeli kričati, da so migrantom zaradi izolacije kršene človekove pravice. Kot kompromis med izpustitvijo in izolacijo so migrantoljubci zahtevali, da bi morali migrante prepeljati iz migrantskih centrov v hotele in letovišča, ki so zdaj zaradi karantenskih ukrepov prazni, in to svojo zahtevo utemeljujejo, češ da vsakemu migrantu pripada (!!) zasebna soba z dostopom do interneta.

Sicer pa levičarski aktivisti pravijo, da koronavirus ogroža tudi migrante, zbrane v severni Afriki, zato bi bila po njihovem mnenju najboljša rešitev, da se spet aktivirajo plovila nevladnih organizacij in začnejo prevažati množice migrantov iz severne Afrike v evropska pristanišča. Glede na to, da ta čas pandemija COVID-19 na naši celini najhuje razsaja prav v državah, kamor bi »aktivisti« vozili migrante, se pravi v Italiji, Španiji in Franciji, nazorno kaže, da so migrantoljubski obsedenci izgubili še zadnji košček zdrave pameti, ko so ga morda nekoč imeli.

Križarka Crystal Serenity. Foto: STA.

Najhuje pri vsem tem pa je, da imajo ti aktivistični obsedenci zaslombo v visokih evropskih institucijah. Komisarka za človekove pravice pri Svetu Evrope Dunja Mijatović denimo tako kot aktivistični kričači trdi, da se migrantom v migrantskih centrih kršijo človekove pravice in jih je zato treba takoj spustiti na ulice. V teh dneh se mnoge države v Evropi na vse načine borijo s tistimi, ki kršijo odloke o karanteni oziroma (samo)izolaciji in po vseh poročilih so ravno priseljenci iz tretjega sveta med najbolj pogostimi kršitelji odlokov. Visoka funkcionarka pa bi zdaj te kršitelje še okrepila z novimi »inženirji tretjega sveta«, ki so zdaj nameščeni v migrantskih centrih.

Pritisk na višegrajske države
Za dodatek pa je še najvišje evropsko sodišče prav v teh dneh razsodilo, da trojica višegrajskih držav (Madžarska, Češka in Poljska) krši evropske direktive, ker zavračajo, da bi sprejeli migrante iz okvira migrantskih kvot. Višegrajske države so že večkrat poudarile, da one niso vabile migrantov in jih zato ne nameravajo sprejeti, predvsem ker želijo ohraniti narodno homogenost, identiteto, tradicije in kulturo. Seveda pa je to za levoliberalne globaliste nesprejemljivo in zato, kjer se le da, pritiskajo na višegrajske »upornice«. A kot vse kaže, imajo višegrajci prav.

V pandemiji COVID-19, ki v teh časih pretresa tudi Evropo, imajo v omenjenih treh državah nizko število obolelih za virusom in tudi nizko število mrtvih. To pa predvsem zato, ker imajo homogeno prebivalstvo, ki razume, da je treba za splošno dobro včasih tudi potrpeti z nepriljubljenimi ukrepi. Politično vodstvo v omenjenih državah uživa veliko podporo javnosti, na Madžarskem celo ustavno večino, zaradi česar so že sporočili, da ne nameravajo spreminjati svoje migrantske politike. Ko se bo pandemija končala in bodo tudi državljani drugih evropskih držav uvideli, da je bila migrantska politika višegrajcev pravilna, bodo verjetno tudi sami od svojih političnih elit zahtevali spremembo migrantske politike.

Zato lahko v prihodnjih mesecih pričakujemo, da se bodo višegrajske države znašle pod besnim političnim in medijskim napadom. Levoliberalni globalisti se namreč zavedajo, da bi zasuk celotne (ali vsaj velike večine) Evrope v »višegrajsko smer« pomenil začetek konca njihove moči in privilegijev.

Bogdan Sajovic