fbpx

Gnusno! V migrantskem centru v Grčiji našli truplo posiljene psičke!

Foto: Twitter

Po navedbah grške spletne strani Zoosos za dobro počutje živali je bila na policijsko postaja v Atenah podana grozljiva in nagnusna ovadba, v katero je vpleten vsaj eden izmed migrantov, nastanjen v migrantskem centru Skaramagki. Osebje je namreč naletelo na truplo uboge psičke, za katero se je izkazalo, da je bila brutalno posiljena.

Osebje migrantskega centra, ki je naletelo na majhno poginulo psičko, prekrito z odejo, si nikakor ni predstavljalo, da bo prišlo do grozljivega odkritja. Psička je namreč imela vidne znake brutalnega spolnega nasilja na svojih genitalijah, ob tem pa nobenih drugih zunanjih poškodb.

Incident potrdil tudi vodja migrantskega kampa
Truplo psičke je bilo po odkritju, 28. marca letos, premeščeno v atenski interdisciplinarni center za oskrbo živali z namenom, da izvedejo obdukcijo in določijo natančni vzrok za pogin psičke. Nastali incident, ki nobenega ne pusti ravnodušnega, je potrdil vodja migrantskega centra Skaramagki Giorgos Karoglou.

Foto: Twitter

Spletna stran Eksegersi Ellinon poroča, da je glede omenjenega incidenta poslanec Giannis Lagos na pravosodnega in notranjega ministra naslovil poslansko vprašanje, v katerem ga je zanimal natančen vzrok za pogin psičke. Prav tako pa je podal zahtevo, da mora biti pravici čimprej zadoščeno, da bodo storilci odgovarjali. Čeprav sta ministrstvi v skladu s pravili grškega parlamenta dolžni odgovoriti v roku 25 dni, pa poslanec niti dva meseca po tem še vedno ni prejel odgovora na zastavljeno vprašanje.

N. Ž.