fbpx

Grenka resnica: Tako imenovano Evroarabijo so načrtovali že pred več kot desetletjem! Dokaz: priročnik za integracijo

Priročnik za integracijo.

Prejšnji teden smo poročali o projektu večjezičnosti v slovenskem zdravstvu, kar dokazuje razraščanje projekta t. i. multikulturnosti, ki naj bi bila posledica migracij. A očitno je to že dolgo časa agenda evropske levice ter prostozidarskih izpostav znotraj Evropske ljudske stranke. Na spletu smo namreč našli spletno različico priročnika o integraciji za oblikovalce politik in strokovne delavce, ki ga je sicer v vseh evropskih jezikih izdala Evropska unija. 

Priročnik je uradno pripravil Generalni direktorat za pravosodje, svobodo in varnost, ki deluje v okviru Evropske komisije v Bruslju. Pripravila sta ga Jan Niessen in Thomas Huddleston iz Skupine za migracijsko politiko (Migration Policy Group – MPG), izdan je bil v Uradu za publikacije Evropske unije v Luksemburgu leta 2010, natisnjen pa v Franciji. Priročnik ima okoli sto strani, razdeljen pa je na štiri sklope: izmenjava informacij ter dobrih praks, integracija v sredstvih javnega obveščanja, ozaveščanje in krepitev vloge ter položaja priseljencev, platforme za dialog, pridobitev državljanstva in mladi priseljenci. Sicer pa si lahko priročnik pogledate tukaj.

Načrt za prevlado evropske levice
Naj ob tem opozorimo, da je bila leta 2010 izdana že tretja dopolnjena izdaja tovrstnega priročnika. Zanimivo pa je, da je bilo to približno pet let pred velikim migrantskim valom z Bližnjega vzhoda in še pred pojavom velikih težav z neintegracijo mnogih mlajših moških muslimanske veroizpovedi, ki so se množično priselili v Evropo. Priročnik ne deluje posebej šokantno, saj opisuje migrantsko politiko, kot smo jo poznali takrat – je pa po svoje zanimivo, da se je projekt integracije precej ponesrečil glede na to, da se v zadnjem času Švedska pripravlja na vojaški spopad, saj naj bi v t. i. “no go” cone, kjer švedska vlada nima več nadzora (jurisdikcije) nad svojim ozemljem in je tudi policija nemočna, napotila vojsko, kar pomeni tveganje za državljansko vojno.

Foto: epa

Migracij v praksi sicer ni mogoče preprečiti, toda velja se vprašati, ali ta priročnik morda ni napovedoval prihodnjega dogajanja, ko so mnogi evropski politiki dopustili priselitev velike množice ljudi iz muslimanskih držav, kar seveda močno presega zmožnosti Evropske unije. A očitno je bilo nekomu v interesu, da “premeša” staroselce s priseljenci in ustvari primeren humus za vladavino evropske levice.

Gašper Blažič, Demokracija