fbpx

Greta v Indiji povzročila pravo “štalo”

Nasjtniška okoljska aktivistka Greta Thunberg. (Foto: Wikimedia Commons)

Znana najstniška okoljska aktivistka Greto Thunberg se vse bolj obnaša kot orodje globalnih interesov, ki se vmešavajo v notranje zadeve suverenih držav kot je Indija, kjer zadnje čase potekajo protesti lokalnih kmetov proti nujno potrebnim kmetijskim reformam. Tokrat je na spletu delila orodje za podporo kmečkim indijskim demonstracijam, ki so se v zadnjem času sprevrgle v smrtonosne izgrede. 

Kot kaže, najstniška okoljska aktivistka Greta Thunberg vse bolj odkrito deluje v imenu globalističnih interesov. Nazadnje je s spletnim orodjem javno podprla proteste indijskih kmetov, ki se zoperstavljajo tamkajšnjih nujno potrebnim reformam in modernizaciji ter dala s tem jasno vedeti, da se vmešava v notranje zadeve suverenih držav. Mnogi jo ob tem obtožujejo tuje zarote z namenom destabiliziranja suverene države. Thunbergova je v sredo na Twitterju namreč objavila daljši dokument, ki naj bi ga spisali aktivisti in katerega izvor ostaja neznanka. Dokument sicer vsebuje napotke glede tega, na kakšen način je mogoče pomagati oziroma podpreti kmete, ki protestirajo, poroča RT.

Med drugim “njen” dokument vsebuje nasvete na kakšen način organizirati protestne shode ter zaloge sporočil in ključnikov za razširjanje na družbenih omrežjih. V nekaj urah je bil dol dokument odstranjen s spleta s strani njegovih avtorjev in nadomeščen z mnogo krajšo verzijo. Thunbergova je potezo pojasnila, da je dokument zastaral, in da je sedaj na razpolago njegova novejša različica. Zaradi teh potez pa so jo številni Indijci obtožili, da je del globalne zarote, ki v Indiji podpira izgrede. Obtožujejo jo tudi poseganja v indijsko suverenost. Po drugi strani pa Greto nekateri obtožujejo tega, da je dala indijskim oblastem moč in opravičilo, da se lahko znašajo nad ubogimi kmeti oziroma za diskreditacijo demonstracij. Znano je, da je podobno podporo na spletu podala tudi ameriška pop pevka Robyn Rihanna Fenty. 

Greta in Luisa-Marie Neubauer (Foto: Twitter)

Kdo je nemška podnebna aktivistka Luisa-Marie Neubauer, ki vselej stoji za Thunbergovo? Mlada ambasadorka fundacije ONE je ambasadorka mednarodne lobistične organizacije, ki jo financirajo kontroverzni milijarder George Soros, Bill in Melinda Gates, pevec Bono in ostali. Odkar je 16-letna okoljska aktivistka Thunbergova spregovorila v Združenih narodih, se srečala s papežem Frančiškom in predstavljala obraz podnebnih protestov, je v središču pozornosti celotnega sveta. Če je morda kdo mislil, da je Greta naključno postala prevladujoča figura pri varovanju podnebja, se je pošteno uštel. Zaslombo ji namreč nudijo močne sile, ki so javnosti dobro poznane.

Domen Mezeg