fbpx

[Video] Grozljiv boj avstrijske turistke z morskim psom v Egiptu

Foto: iStock

V priljubljenem egiptovskem letovišču Šarm el Šejk je prišlo do grozljivega incidenta, kjer je v krvavem boju z morskim psom izgubila življenje 68-letna avstrijska turistka. Slednji je morska pošast odgriznila roko in nogo, njej pa je kljub skoraj popolni pohabljenosti uspelo priplavati na obalo. Žal pa je zaradi šoka doživela srčni napad in na poti v bolnišnico umrla.

Britanski Daily Mail razkriva šokantno zgodbo 68-letne avstrijske turistke, ki jo je napadel morski pes. Slednji ji je odgriznil roko in nogo, voda pa je bila popolnoma rdeča zaradi njene krvi. Kljub izkazanemu pogumu pa je umrla zaradi šoka, saj naj bi zaradi tega doživela srčni napad. Pretreseni opazovalci so poskušali odvrniti pozornost morskega psa, a kot poročajo, v vodo ni upal nihče, da bi ji pomagal.

Foto: Printscreen Daily Mail

Grozljivi posnetki prikazujejo njeno kričanje, ko se je poskušala obvarovati s pomočjo plavuti, medtem ko je voda okoli nje postala škrlatno rdeča. “Kje so reševalci?” je začudeno vzklikala. Ko se ji je čudežno uspelo vrniti na kopno, so ji reševalci takoj nudili prvo pomoč, a je bilo prepozno, saj je umrla v reševalnem vozilu. Medtem ko pristojni niso zavarovali plaže, pa so le-to po incidentu zaprli za tri dni.

Avstrijska turistka, ki je podlegla poškodbam, naj bi bila poročena z Egipčanom. Napadi morskih psov pa so v Egiptu redki – vendar je v Rdečem morju več kot 44 vrst rib, od katerih so nekatere lahko smrtonosne. Najpogostejši so približno dva metra dolgi sivi grebenski morski psi, ki imajo 13 ali 14 ostrih zob in plavajo v plitvih vodah.

Avstrijsko turistko je v Egiptu grozovito napadel morski pes. Slika je simbolična (Foto: Youtube)

Nekaj plavalcev so že napadli
Oktobra 2020 sta 12-letni ukrajinski deček na počitnicah v Egiptu in njegov vodnik izgubila okončine po napadu beloplavutega morskega psa. Oba sta potrebovala amputacijo po hudem incidentu v letovišču Ras Muhammad v Rdečem morju. Leta 2010 se je v Šarm el Šejku v istem številu dni zgodilo pet napadov morskih psov. Ranjeni so bili trije ruski, en ukrajinski in en nemški turist. 71-letna nemška turistka Renata Seifert pa je umrla zaradi poškodb.

Sara Kovač