fbpx

Grozljiv video IS: Kako novačijo borce za džihad po Balkanu, plapola tudi slovenska zastava

Foto: Printscreen/LiveLeak

“Tisti pa, ki imate razlog, da ne morete priti sem, se borite tam. Če lahko, podstavite bombe pod avtomobile, v njihove hiše. Če lahko, vrzite strup v njhovo hrano ali pijačo. Naj crknejo, naj crknejo od strupa, ubijajte jih, kjerkoli ste,” poziva k džihadu vse muslimane na Balkanu borec Islamske države, ki prihaja prav z Balkana.

Pozor! V originalu je video namenjen osebam, starejšim od 18 let.

Borci Islamske države, ki prihajajo iz nam bližnje Bosne in Hercegovine, so pripravili propagandni video, s katerim po celotnem Balkanu novačijo nove rekrute.

“V čast nam je, da se vam predstavimo kot Alahovi sužnji, ki prihajamo z Balkana. /…/ Mi svojemu narodu želimo z dobro besedo ali s silo, da ga popeljemo iz teme v svetlobo,” opozarja prvi borec, nato pa sledi kratka zgodovina Bosne in Hecegovine, Albanije in Makedonije, v kateri je predstavljeno, kako so trpeli muslimani na tem območju.

“Mnogi od nas so se samo pritoževali, kako ne smejo nositi brade, kako ne smejo nositi nikaba, kako težko živijo. Če je to res, potem je sedaj čas, da se odpravite na hidžru (arabski izraz, ki se nanaša na pobeg preroka Mohameda iz Meke, op. ur.),” pa jih vabi drug borec, ki v nadaljevanju poziva k pobojem ljudi po Evropi.

U. U.