fbpx

Grozljivka v italijanskem Bergamu: Vsak dan sto mrtvih in 2 tisoč okuženih

Zdravstveni delavci v Bergamu (Foto: Twitter)

“V Bergamu imamo vsak dan 100 mrtvih in 2000 okuženih. Imamo 40 % okuženih zdravnikov, dva hotela so preuredili v bolnico, vojska pomaga, imamo šotore pred bolnico. Naše ogromno pokopališče je zaprto, ker so vse mrliške vežice polne. Oprosti, da ti opisujem to grozo, ampak tukaj je obupno. Pri nas v bolnici nimamo več prostora, zdravil in mask, včeraj sem delala 12 ur,” je dramatično novico delila Slovenka, ki ima prijateljico v Bergamu.

Vedno več zaskrbljujočih novic prihaja iz Italije zaradi epidemije koronavirusa. Tokrat smo zasledili dramatično sporočilo na socialnih omrežjih iz mesta Bergamo v Italiji. V sporočilu je zapisano, da imajo vsak dan sto mrtvih in 2 tisoč okuženih. V nadaljevanju piše, da je v mestu Bergamo 40-odstotna okuženost zdravnikov, dva hotela so preuredili v bolnico, vojska pomaga s postavitvijo šotorov.

V nadaljevanju piše, da čaka na upepelitev 250 trupel. Pogrebi se vrstijo eden za drugim z maksimalno udeležbo petih ljudi. V mestu so aktivirali vse zdravstvene delavce, ki so na voljo. Od študentov zadnjih letnikov medicine do upokojenih medicinskih sester, zdravnikov in babic. “Oprosti, da ti opisujem to grozo, ampak tukaj je obupno. Pri nas v bolnici nimamo več prostora, zdravil in mask, včeraj sem delala 12 ur. Ne hodite ven, če ni potrebno,” se zaključuje dramatično sporočilo zdravnice iz Bergama.

Italija se sooča z najhujšo epidemijo koronavirusa v Evropi
Iz Italije slišimo vsak dan nove žalostne zgodbe o pohodu koronavirusa med italijanskim prebivalstvom. Italija je pozno ukrepala, zato je morala sprejeti najbolj rigorozne in restriktivne ukrepe za zajezitev bolezni, ki je do sedaj terjala 1266 italijanskih življenj. Pred dnevi so italijanske oblasti razglasile karanteno za celotno državo. Sedaj so jim na pomoč priskočili še kitajski zdravstveni delavci in strokovnjaki, ki bodo skupaj z italijanskimi vladnimi oblastmi poskušali zajeziti epidemijo.

Luka Perš