fbpx

[VIDEO] Grozljivka v Bruslju: Streljanje, zaprto območje, otroci ujeti v šoli

Foto: Twitter

V Belgiji je med hišnimi preiskavami prišlo do streljanja. Organi pregona so v sklopu protiteroristične racije pri osumljencih izvajali preiskave. Ranjeni so bili najmanj štirje policisti, eden od njih je bil ustreljen v glavo.

Kot so zvečer sporočile belgijske oblasti, so policisti med akcijo ubili napadalca, ki je nanje streljal s puško kalašnikov. Ranjeni so bili štirje policisti, med njimi tudi francoska policistka, poroča STA.

Osumljenca sta pobegnila in skakala po strehah
Dva napadalca sta na begu, ranjenih pa je več policistov, poročajo belgijski mediji. Osumljenca sta pobegnila na streho, od tam sta skakala s stavbe na stavbo. Orožje sta odvrgla v eno izmed kleti, policija ju še vedno išče, poročajo tamkajšnji lokalni mediji.

Vse bližnje ulice so bile zaprte. V neposredni bližini dogajanja se nahaja tudi osnovna šola, otroci pa so zaradi zaprtja območja tam ostali ujeti. Po poročanju belgijskih medijev starši ne morejo do svojih otrok. Na prizorišču je bilo 20 policijskih avtomobilov, nad območjem pa je letel tudi helikopter.

Novinar Reutersa je poročal, da je bilo streljanje slišati še dve uri po tem, ko so bili vsaj trije policisti ranjeni med napadom.

Foto: twitter

Foto: twitter

Osumljenci so po poročanju BBC-ja povezani z novembrskimi napadi v Parizu, v katerih je umrlo 130 ljudi. ”V delu Bruslja Forest je bila izvedena hišna preiskava v zvezi s pariškimi napadi,” je za New York Times povedal Eric Van der Sijpt, predstavnik federalne preiskovalne enote v Bruslju. ”Takoj ko so policisti vstopili skozi vrata, so nanje začeli streljati. Nekaj policistov je bilo ranjenih, a ne huje. Hišo smo obkolili in še vedno nadaljujemo s preiskavo. Zaenkrat še ne moremo komentirati identitet možnih teroristov,” je še dodal.

 

N. K.