Grozljivka v Londonu! Terorist z avtomobilom zapeljal v pešce

Foto: twitter

Do zob oboroženi policisti so prijeli moškega, ki je z avtomobilom zadel številne pešce in svoj morilski pohod zaključil s karamboliranim avtomobilom v varnostni ograji pred londonskim parlamentom. Britanski mediji pišejo o poskusu terorističnega napada. 

Tuji mediji pišejo, kako so priče izpovedale, da so slišale glasen pok, ko je voznik v srebrnem vozilu v Westminstru okrog 7.30 po lokalnem času zapeljal v pešce. Policija je na prizorišče napada nemudoma prihitela in voznika aretirala, nato pa zaprla širše območje. Da ne gre le za prometni prekršek, recimo, ko bi voznik zaspal za volanom, priča tudi podatek Daily Maila, da je na prizorišče prišlo kar 200 policistov in evakuiralo več ljudi. Izpraznili so tudi parlament ter zaprli vse vhode vanj.

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/1029273526027649024

Do trka je prišlo točno 17 mesecev potem, ko je Khalid Masood na mostu v Westminstersu zapeljal v pešce, še pred tem pa do smrti zabodel Keitha Palmerja.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1029268800821178368

Priče so povedale, da je policiste nadvse skrbelo, da ne bo ostalo “le” pri napadu na pešce, temveč da naj bi se v avtomobilu skrivala bomba, piše Daily Mail. “Videl sem, kako je voznik zapeljal v pešce. Zdi se mi, da namerno,” je povedala ena izmed prič za omenjeni medij.

Na prizorišče so prišli nemudoma policisti, reševalci in gasilci. Poročajo o številnih ranjenih ljudeh. O smrtnih žrtvah zaenkrat še ni informacij.

 

Policisti ostajajo na kraju napada.

Več sledi …

M. S.