fbpx

Grozljivo: Džihadist v kmeta zabadal nož in kričal “Alahu Akbar”, mediji pa so to zamolčali!

Foto: iStock

Islamski džihadist je kmeta napadel z nožem in ga skoraj usodno porezal, vmes pa kričal: “Alahu Akbar!” Nedopustno je, da so mediji ta poskus umora zamolčali.

Te dni pretresa Francijo grozljiva izpoved kmeta, ki ga je napadel islamski džihadist. Slednji je služil kazen s hišnim priporom, vendar pa se mu je, čeprav je na seznamu terorističnih osumljencev, uspelo izmuzniti, kar kaže na brutalno dejstvo, kako francoska oblast slabo opravlja svoje delo. Celo mediji in kazenski pravosodni sistem v Franciji so v tem primeru zasegli dvojne standarde, piše Jihad Watch.

Kmeta z območja Lot-et-Garonne na jugozahodu Francije je džihadist 18. junija napadel z nožem, njegovo življenje je viselo na nitki. Samo svojemu mlademu pomočniku na kmetiji se lahko zahvali, da je danes še živ. Kmet, ki zaradi varnosti ni imenovan z imenom in priimkom, je za Le Figaro dejal: “Videl sem napadalca, kako je izvlekel nož in kričal ‘Alahu Akbar’.” Prepričan je, da bi ga, če tega ne bi opazil njegov mlad pomočnik, “džihadist pokončal in bi bil mrtev“.

Mediji so napad na kmeta zamolčali
58-letni kmet je zapustil bolnišnico pred nekaj dnevi, dobil pa je kar 23 šivov in navodilo, da mora vsaj en mesec počivati. Vendar pa so hujše kot vidne rane tiste psihološke brazgotine, ki po tovrstnem napadu ostanejo za vse življenje. Poleg tega pa je kmet tudi izkusil, kako izgleda medijska pristranskost, saj so mediji napad džihadista nanj popolnoma zamolčali! To vidi kot “dvojno kaznovanje”, saj je jasno, da obstajajo različna pravila  ko se zgodi napad na politika, o tem vsi poročajo, ko džihadist-musliman-migrant napade navadnega človeka, to medijev sploh ne zanima. S tem je ciljal predvsem na napad na nekdanjo ministrico za okolje Nathalie Kosciusko-Morizet, ki je, potem ko jo je napadel nek moški in je padla v nezavest, polnila vse strani tako rumenih kot resnih medijev. Poleg tega kmet od francoske oblasti zahteva jasen odgovor: “Morajo mi povedati, kako se je ta človek znašel na moji posesti, 20 kilometrov od doma, kjer bi moral prestajati hišni pripor.” Njegov napadalec je bil namreč na francoskem seznamu terorističnih osumljencev, t. i. “Fiché S”, kar pomeni, da je bil pod nadzorom  ki pa ga očitno nihče ni izvajal.

M. S.