fbpx

Grozljivo in sprevrženo: 47-letni psihoterapevt posilil 14-letnega dečka, ko je ta čakal, da ga pride iskat mama

Foto: youtube

47-letni poročen moški in oče dveh otrok, ki opravlja delo vodilnega psihoterapevta, je domnevno posilil 14-letnega dečka – in to kar na javnem stranišču v bližnji telovadnici, medtem ko je fant čakal, da ga pride po telovadbi iskat mama.

Na sodišču v Angliji je bilo slišati, da je bil deček med 10-minutnim napadom preveč prestrašen oziroma tako v šoku, da se ni mogel ne braniti niti jokati. Ko se je otrok s svojo materjo vrnil domov, je grozljivo znašanje nad njim s strani psihoterapevta zaupal svojim prijateljem in teti, ki je poklicala policijo. Ta je nato prijela 47-letnega psihoterapevta Nicholasa Gullyja iz Rottingdeana v Brightonu, ki vodi kliniko Brunswick. Obtožnica ga bremeni posilstva in dvakratnega spolnega napada v prostoru za prosti čas v vzhodnem Sussexu.

Gully je poročen in ima dva otroka, že več kot 27 let pa dela na področju psihoterapije. Je specialist za seksualno in ljubezensko odvisnost. V Veliki Britaniji je zasedal višje položaje na vodilnih centrih za zdravljenje odvisnosti. 

“Bil sem paraliziran”
Najstnik je v nedeljo, 29. januarja letos, okoli poldneva šel na telovadbo v King Alfred Centre, približno uro in pol kasneje pa je z recepcije na mobilni telefon poklical svojo mamo in jo prosil, naj ga pride iskat. Ko je na stolu pri recepciji čakal mamo, je opazil Gullyja, ki se je mimo njega sprehajal in govoril po mobilnem telefonu. Fant je policiji povedal, da je moški z njim večkrat poskušal vzpostaviti očesni stik, slišal pa je tudi, kako je po telefonu nekomu rekel, da je v bližini “seksi fant”. Zaradi tega se je počutil “neprijetno in zaskrbljeno”, zato je – da bi se oddaljil od moškega – odšel na stranišče pri recepciji. Policiji je povedal, da pred napadom ni nikoli srečal svojega napadalca ali z njim govoril.

“Prišel je moški in pred mano govoril po telefonu. Nekaj je govoril o fantu blizu sebe ter da je le-ta seksi. Še naprej je poskušal vzpostaviti očesni stik z mano, potem pa sem šel na stranišče. Počutil sem se neprijetno. Šel sem k pisoarju, v tistem trenutku vstopil v isti prostor. Tam je bil še en moški, ki si je sušil roke. Pristopil je do mene in se dotaknil mojega penisa. Stopil sem v sredinski prostor z WC-jem in slišal, da je šel on prav tako v svoj prostor, ki je bil poleg mojega. Po približno 20 sekundah sem odprl vrata in pogledal naokoli. Tudi on je odprl svoja vrata in stopil v moj prostor. Zaprl je vrata za sabo, si odpel hlače in me prosil, naj si še jaz odpnem hlače. Bil sem paraliziran. Prestrašil sem se, da je oborožen. Bil je precej grob. Malo sem ga potisnil stran, vendar se na to ni oziral. Bilo je grozno. Počutil sem se res odvratno.”

Ko je prišla njegova mama, sta skupaj zapustila center za prosti čas, kasneje pa je policiji povedal: “Skrbelo me je, da me oseba, ki je z njim govorila po telefonu, morda čaka zunaj in bi me morda poskusila stlačiti v svoj avto ali kaj podobnega.”

Tožilka Amy Packham je jasna: “To je bila zloraba. Incident se ni zgodil ponoči, saj je potekal sredi belega dne. Fant je bil v telovadnici in je čakal, da ga ‘pobere’ mama.” Čeprav ni bil resneje ranjen, je dečka napad zelo prizadel, razburil in ga zmedel. Gully po pričakovanjih zanika vsakršno vpletenost, sodišče pa nadaljuje s sojenjem, piše Daily Mail.

M. S.