fbpx

Grozljivo: Islamska država ima novo taktiko ubijanja. Namesto obglavljanja …

Foto: epa

Nove slike, ki jih je v javnost lansirala Islamska država, kažejo, da so ekstremisti spremenili svojo taktiko ubijanja talcev. Namesto klasičnega obglavljanja jih sedaj zabodejo naravnost v srce, nato pa ustrelijo v glavo. Dan pred tem so moškega potisnili s petnadstropne zgradbe, ker je bil homoseksualec.

Slike kažejo umor talca, ki so ga islamski skrajneži obtožili, da je sodeloval s koalicijo pod vodstvom ZDA. Talca so zabodli v Siriji, nato pa ga ustrelili v glavo. Slike so nato aktivisti objavili na družabnih omrežjih, piše Daily Mail.

Gre že za drug tak pojav slik na medmrežju v zadnjih nekaj dneh. Le dan pred tem so na socialnih omrežjih objavili slike umora moškega, ki so ga usmrtili zato, ker je homoseksualec. Islamisti so ga ubili tako, da so ga potisnili s petnadstropne stavbe, s tem pa naj bi plačal za svoje grehe.

Metode ISIS zelo krute – obglavljanja, kamenjanja in utapljanja
Vse to pa se je zgodilo pred veliko množico ljudi, med katerimi je bilo tudi veliko otrok. Islamska država je sicer znana po svojih krutih metodah ubijanja. Večkrat objavljajo slike ljudi, ki jih žive zažgejo ali pa jih zaprejo v kletko in kletke potopijo pod vodo.

Tudi uporaba razstreliva pri umorih talcev je zelo pogosta. Žrtve teh umorov so pogosto obsojene ”zločinov”, kot so prešuštništvo, homoseksualnost ali sodelovanje z nasprotniki. Ženske mnogokrat kamenjajo do smrti pred množico gledalcev ali pa jih javno obglavijo, še poroča Daily Mail.

M. G.