Grozljivo! Nemška šola je preložila tradicionalno božično praznovanje, ker se je muslimanski študent pritožil: “Božične pesmi niso združljive z islamom!”

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Novim študentom so zabičali, da ne smejo biti užaljeni.

Šola v nemškem mestu Lüneburg je prestavila božično praznovanje, ker je muslimanski študent izjavil, da božične pesmi niso združljive z islamom. Šola je nato po pritožbi študenta odložila tradicionalno božično praznovanje, uvrstila pa ga je tudi med “prostovoljne aktivnosti”. Študentje se tako lahko po novem odločijo, ali želijo biti del tega ali pa ne, poroča Jihad Watch.

Zato, ker je učitelj želel med poukom prepevati najlepše božične pesmi
Spremembo v šoli je potrdil tudi glavni ravnatelj, ki pa je hkrati zanikal, da je do nje prišlo zaradi pritožbe muslimanskega študenta. Natančneje, izjavil je: “Ni posebnega razloga za odpravo težko pričakovanega dogodka v Lüneburgu.” Dodal je, da je do spremembe v programu prišlo zaradi “razpoložljivosti šolskega osebja” in da je bila pritožba vložena, ko je eden od profesorjev želel prepevati božične pesmi med rednim poukom. Vendar pa je direktor nemške radijske in televizijske postaje NDR iz omenjenega mesta na to izjavil: “Razpravo o božični zabavi je sprožila kritika študenta … Zaradi tega je bilo praznovanje odloženo.”

M. S.