GROZLJIVO: Za teroristične napade uporabljajo deklice

Foto: epa

Trend samomorilskih napadov se spreminja. Sedaj za teroristične napade uporabljajo deklice, ki so oblečene v samomorilski jopič in jih z daljinskim upravljalnikom razstrelijo.

Sedemletna deklica je mirno vstopila na policijsko postajo Midan, ki se nahaja blizu vladne palače v sirski prestolnici Damask. Tam je zmedeno vprašala, kje je stranišče, na poti do stranišča pa se je razstrelila. Pri tem so bili ranjeni tudi trije policisti. Samomorilski napad naj bi izvedel dekličin vodnik, ki naj bi bil v tistem času v bližini policijske postaje, poroča Daily Mail.

V teroristični eksploziji je del policijske postaje razneslo, pod ruševinami pa so bili ostanki dekličinega telesa.

Za tem krutim dejanjem stoji džihadistična skupina Islamska država. Sicer pa so uporniške skupine znotraj sirske prestolnice zmanjšale število napadov.

Sirska državna tiskovna agencija Sana je prva poročala o teroristični eksploziji na policijski postaji Midan v Damasku, medtem ko je Sirski observatorij za človekove pravice to novico o eksploziji potrdil, vendar niso mogli opredeliti vzroka za to dejanje. Dejali so, da ni jasno, ali je bila samomorilska napadalka sama ali za njo stoji še nekdo.

O grozljivih dogodkih poročajo tudi iz obleganega mesta Alep, kjer so otroci živi zgoreli v nasilnih spopadih, a številni vidijo te dogodke le kot krepitev vladnih sil sirskega predsednika Bašarja al Asada.

I. K.

 

 • AlojzZ

  Ne pozabimo:
  Brez dokumentov, brez preverjanja smo morali spustili okoli milijon ljudi v Evropo. SMO MORALI.

  • Caetano

   Ja. In v Jordaniji spet več mrtvih policajev in civilistov, tudi kanadska turistka… v Hasaki štirje kurdski civilisti…

 • Olga

  Mi pa sprejemamo uboge “migrante brez spremstva”, jutrišnje potencialne teroriste in jih nameščamo v dijaške domove (ob tem nam celo starost “mladoletnih” NI znana!)!!?

  Islam ni religija, je POLITIKA! Za njih je sprejemljivo le ŠERIATSKO pravo, oni NE SPREJEMAJO pravne ureditve države, kjer bivajo!??? Kje je ločenost religije od države, ki jo levaki tako radi mečejo naprej katoliški cerkvi?!!

  Ali si želimo, da se bodo tudi pri nas razstreljevale muslimanske deklice?!

 • Nata

  Deklice ?? Ja , ni kaj ! Fante šparajo , da bodo posiljevali po Evropi ?

 • Kat Wilson

  Verjetno je to najboljša stvar, ki se je tejle punčki zgodila. Če bi odrasla, bi bila obsojena na poroko in posilstva s strani 50-letnika, kar je nakako klasika v tistih koncih…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!