Guaido se bo z množico Venezuelcev podal proti kolumbijski meji po humanitarno pomoč

Madurova blokada humanitarne pomoči iz Kolumbije (vir: twitter)

Vodja venezuelske opozicije in začasni predsednik države Juan Guaido poziva tisoče somišljenikov, naj se odpravijo proti kolumbijski meji in se postavijo po robu Madurovi vojski, ki preprečuje vstop humanitarne pomoči v državo. Gre za prelomno točko venezuelske krize, ključno vlogo bo odigrala vojska.

Guaidoju naj bi se pri pohodu na mejo s Kolumbijo, kjer čakajo tovornjaki s humanitarno pomočjo, po poročanju NPR pridružilo okoli 400 tisoč ljudi. Guaido namerava s to vojsko prostovoljcev prebiti blokado venezuelske vojske, ki preprečuje uvoz humanitarne pomoči iz ZDA, ki zajema več sto tisoč ton hrane.

Venezuelski diktator Nicolas Maduro je svojim generalom že naročil, naj pripravijo načrte, kako bi na meji povzročili čim več škode. Maduro se dnevno pojavlja na televiziji, pripadnike opozicije pa imenuje izdajalci in jih označuje za kolaborante s sovražnikom. V humanitarni pomoči, ki je prispela iz ZDA, vidi trojanskega konja. Po drugi strani pa Maduro vztraja, da je pripravljen na dialog.

Začasni venezuelski predsednik Juan Guaido (Vir: Twitter)

Guiadojeva karavana naj bi prispela na kolumbijsko mejo 23. februarja. Kako se bo odzvala venezuelska vojska, pa bo pokazal čas. Ali bodo res naredili masaker ali pa se bodo postavili na stran ljudstva, bo pokazal čas. Vsekakor pa gre za prelomno točko v venezuelski krizi, ki traja že slab mesec.

Ivan Šokić

 • Aron

  Haha, komedija. Gvidotu naj nekdo pove, da je humanitarna pomoč že prispela, 1000 ton zdravil in drugih nujnih potrebščin je že v Caracasu. US naj raje vrne ukraden denar, Evropa pa naj vrne ukradeno zlato, vsi pa naj ukinejo zločinske sankcije in embargo. Sramota za Zahod.

  • Mihilus

   Krizo v Venezueli lahko Maduro zelo enostavno ustavi: zahodnim korporacijam naj proda Venezuelsko naftno industrijo. V kolikor tega ne bo storil bodo zahodne velesile poskrbele za njegov odhod in za naslednika, ki to bo storil. Če treba tudi z vojno.

   Aja a se tega ne sme govorit na glas?

   • Aron

    Ne. Naj tuje korporacije svoj denar zaslužijo, ne pa da jim je najbolj enostavno krasti.

    • Mihilus

     Bistvo mojega komentarja je prikazat dejstvo, da celotno krizo poganjajo interesi kapitala, ki hoče Venezuelsko nafto.

     • Aron

      Strinjam.

   • Hunyađi

    Trump bi s konjenico, victory song zatrobental po Venezuel.
    Vendar si pozabil na globalno šahovnico cara Putina dodat.
    Barvo figur si loh pa sam izbiraš.

 • xtc

  Definitivno je tole šah mat za Madura,če bo vojska izvedla poboj,bo definitivno šrl v Haag z sosialistično kompanijo vred,če odstopi pa bo šel pred sodišče doma z socialisti vred.
  Definitivno je Maduro na mejo verjetno namestil Kubanske,ruske znalo pa bi biti tudi kitajske plačance,ki bodo izvedli masaker,seveda,pa bo verjetno takrat intervenirala vojska ZDA,ki bo nahitro opravila najprej z Venezuelskim letalstvom nato pa še s plačanci v sodelovanju z delom vojske,ki se bo po poboju uprl.
  Definitivno bom zelo vesel,če bomo na TV videli kako se Maduro in ostali socialistični kompanjoni po obsodbi sodišča sprehodijo do zida ali vislic.To bo še joka socialistekov.

  • pajot

   ne verjamem. Ta pankrt vislic ne bo videl. Z že zdavnaj pripravljenim samoljetom bo odletel k putinu.

   • xtc

    Če ga slučajno ne prestrežejo letala USAF.

  • Steiermark

   Dvomim, da bomo to tudi dočakali, kot nismo v “našem” primeru, ko še nam vedno ukazujejo in nas ugonabljajo, sami mrilci slovenskega naroda in njihovi potomci, kot je v primeru Kardel itd.

 • Skrajno Desni

  Nafta gor ali dol, kdo ima interes po nafti ni pomembno, vsi vi pametni obrazložite mi kako so vsi ti Čavisti in Madurist in njihovi podrejeni na svojih bančnih računih naloženih na stotine milijonov dolarjev, verjetno po vašem z poštenim delom, razpečevanjem droge in plenjenja naftnih dolarjev.

  • Stric iz ozadja

   Vsekakor so interesi pomembni, Rusija ima z Venezuelo sklenjene velike posle (od tod tudi denar Cavistom) (https://www.americasquarterly.org/content/russian-interests-venezuela-new-cold-war). Mislis da bi se ZDA oglasile zgolj zato, ker so tako dobre in si zelijo samo demokraticne spremembe (se posebej glede na Trumpove obljube, da ZDA ne bodo vec igrale vlogo svetovnega policaja). Zal je tako, da so povsod v ozadju interesi.

   Maduro je pa dokaz, kaj se zgodi, ce voznika avtobusa postavis na celo drzave.

 • cosmosjasnovidec

  Vojska je postavljena za obrambo države ter državljanov ter mora biti na njihovi strani v nasprotnem so pa to navadni izdajalci države ter lastnih državljanov.
  Torej se več ne morejo imenovati vojaki ampak sovražno nastrojen dezerterski sovražnik kateri v državi nima kaj več iskati.
  V takem primeru se državljani lahko po zakonu oborožijo ter v kolikor bi vojska hotela uporabiti silo zoper njih lahko udarijo po njej kar je tudi pravilno.
  Sem pa nekako 99% siguren,da tudi tam vojska ne bo ukrepala proti državljanom je pa vprašanje kaj bo naredila policija oziroma na katero stran se bo postavila.
  Vojska mora braniti državljane in v takem primeru posredovati proti policiji.Vendar je tukaj seveda problem diktatorskega komunizma tako,da so in eni in drugi na strani diktatorske podgane Madura.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  ——————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!