fbpx

Heroj posebne enote SAS: V 7 sekundah s šibrovko v spopadu pobil 5 teroristov Islamske države

Pripadnik britanskih specialcev SAS, slika je simbolična. (Foto: Twitter)

V napadu na prostore ISIS nedaleč od Bagdada je pripadnik posebnih specialnih britanskih enot SAS v 7 sekundah ubil pet oboroženih teroristov, dva ista imela na sebi samomorilske bombne jopiče, in prisilil preostale v predajo. Ko so preživeli islamisti videli trupla z odstreljenimi glavami, so zagnali pravo paniko.

Spretni specialci, ki v stilu filmskih junakov v nekaj sekundah uničijo sovražnika, obstajajo tudi v realnem svetu. O neverjetnem podvigu britanskega vojaka poročajo iz Iraka, kjer so v tajnosti načrtovali napad na nevarno trdnjavo islamistov.

V tajni operaciji na tovarno bomb Islamske države nedaleč od iraškega glavnega mesta Bagdad je sodelovalo 12 pripadnikov britanskih specialcev SAS. Objekt, v katerem so se zbirali teroristi, so odkrili agenti MI6 v sodelovanju z iraškimi posebnimi silami. Opazovanje dejavnosti teroristov so na tej točki po pisanju Daily Maila prevzeli britanski specialci.

Akcije bilo konec v nekaj sekundah
Ko so izvedeli, da teroristi ISIS za naslednji dan načrtujejo več samomorilskih bombnih napadov, so krenili v napad ob zori. Prva ekipa, ki je vdrla v prostore na dvorišče objekta, se je znašla v spopadu z močno oboroženimi teroristi, ki so ravno končali z obredom jutranje molitve in so nalagali orožje v vozilo.

Eden od specialcev, oborožen s polavtomatsko šibrovko Benelli M4 Super 90, je ubil prve tri teroriste, še dva, ki sta pritekla iz stavbe, pa sta bila “nevtralizirana”, preden bi lahko izstrelila en sam naboj.

Image result for benelli m4 super 90

Puška Benelli M4 Super 90, s katero je britanski pripadnik specialne enote SAS ustrelil 5 oboroženih in nevarnih islamistov.

“Ostali teroristi so prišli iz stavbe in se nemudoma predali ter začeli paničariti, saj dve trupli nista imeli glav – mislili so, da jih bodo usmrtili,” je povedal vir za Daily Star o operaciji pripadnikov SAS, ki je potekala v zadnji četrtini lanskega leta.

Uspešno preprečen teroristični napad
Na mrtvecih so našli dva samomorilska jopiča, eden je, naložen s plastičnim eksplozivom in šrapnelom, tehtal kar 13,6 kilograma. Specialne enote imajo ponavadi enega vojaka oboroženega s šibrovko. Ta služi za razstreljevanje ključavnic in tečajev vrat.

Ivan Šokić