fbpx

Hrvaška na meji s Srbijo postavila ograjo

Ograja na madžarsko-srbski meji (foto: epa).

Hrvaško notranje ministrstvo je danes potrdilo, da so na mejnem prehodu Batina s Srbijo postavili “tehnične ovire” zaradi preprečevanja morebitnih poskusov nezakonitih vstopov v državo. Pojasnili so, da so jih postavili preventivno. Hrvaška je ob mejnem prehodu Batina prvič postavila ograjo na meji s katero od sosednjih držav.

Most čez Donavo ob mejnem prehodu Batina je bil minulo noč za nekaj ur zaprt za promet zaradi postavljanja dva metra visoke ograje z vrati po vsej širini mostu.

“Po potrebi in v skladu z varnostnim stanjem se lahko aktivirajo tehnične ovire zaradi popolne blokade mosta in prometnice, ki pelje proti obmejnemu prehodu,” so sporočili iz notranjega ministrstva. Dodali so, da na tem območju ni varnostnih groženj.

Lokalno prebivalstvo na Hrvaškem trdi, da se na območju Srbije ob meji s Hrvaško zbirajo migranti, neuradno pa naj bi pričakovali tudi več sto migrantov z Madžarske. Migrantski val je lani samo v svojem začetku nekoliko zajel tudi obmejni prehod Batina, a je večina izmed stotine tisoč migrantov potem šla proti državam Evropske unije nekaj deset kilometrov bolj južno, čez zeleno mejo med Hrvaško in Srbijo.

M. P., STA