Hrvaške varnostne službe opozarjajo: V kratkem Hrvaški grozi migrantski val z 10 tisoč novimi migranti! Poraženi pripadniki Islamske države bodo predstavljali veliko varnostno grožnjo!

Foto: Twitter

Hrvaške varnostne službe opozarjajo, da se bo Hrvaška v prihajajočih mesecih soočila z novim valom nezakonitih migrantov, ki si želijo preko Hrvaške priti na območje srednje in zahodne Evrope. V Srbiji se namreč že nahaja okrog 4 tisoč migrantov, v Bosni in Hercegovini pa okrog 4.500 migrantov, ki jim je edini cilj, da se prebijejo na Hrvaško in seveda naprej v Slovenijo.

Hrvaški mediji opozarjajo, da se bo Hrvaška kmalu soočila s prvim valom okrog 10 tisoč migrantov, ki želijo na nezakonit način vstopiti v državo. Po ocenah se sedaj v Grčiji giblje med 10 tisoč in 20 tisoč ljudi, ki želijo preko Makedonije, Srbije, drugi pa preko Albanije in Črne gore vstopiti v Bosno in Hercegovino in nato iti naprej proti Hrvaški.

Poraženi pripadniki Islamske države kot varnostni problem
Istočasno se na kopenskem delu Grčije nahaja okrog 70 tisoč migrantov, ki bi se lahko s prihodom lepega vremena pričeli premikati proti Zahodu, napovedujejo uradni organi Bosne in Hercegovine. Dodaten varnostni problem predstavljajo poraženi pripadniki Islamske države, ki so se pred kratkim predali kurdskim silam v Siriji. Gre za okrog 800 tujih borcev, ki so se borili za Islamsko državo in ki se jih Kurdi želijo rešiti, ob tem pa je potrebno pripomniti, da jih njihove matične države ne želijo sprejeti. Hrvaške varnostne službe po poročanju Jutranjega lista ocenjujejo, da se bodo nekateri poraženi borci s pomočjo lažnih dokumentov ali celo brez njih vključili v migrantski val in se na ta način dokopali do Bosne in Hercegovine in Hrvaške. Ravno zato je cilj, da se tem posameznikom onemogoči, da bi pod drugo identiteto živeli v Bosni in Hercegovini ali celo na Hrvaškem, seveda v primeru, če je to njihov namera.

Foto: Twitter

O resnosti situacije pričajo uradni podatki, ki jih je objavil Slobodan Ujić, direktor Službe za zadeve s tujci v Bosni in Hercegovini. Po njegovih besedah je v prvih treh mesecih v Bosno in Hercegovino vstopilo 3.805 nezakonitih migrantov, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju lani. Ocenjuje, da bo letos v BiH vstopilo okoli 40 tisoč nezakonitih migrantov, kar je 40 odstotkov več kot leta 2018. Več kot 95 odstotkov jih ne želi ostati v BiH, vendar želijo iti naprej na Hrvaško in naprej v Evropo.

Na pomoč bo pristopila tudi Madžarska 
V Bosni in Hercegovini uradno priznavajo, da njihova mejna policija nima ne ljudi in ne denarja za zaščito meje pred novim valom nezakonitih migrantov. Iz tega razloga je predsedstvo BiH prejšnji teden odobrilo angažma inženirskih enot vojske BiH pri zaščiti vzhodne meje BiH proti Srbiji, na pomoč pa prihaja tudi 150 mejnih policistov z Madžarske. Tisto, kar je še posebej zaskrbljujoče za hrvaške varnostne službe, je nedelovanje varnostnega sistema v BiH. Enega izmed glavnih problemov naj bi predstavljal minister za varnost v BiH Dragan Mektić, ki bi moral skrbeti za usklajevanje dela služb za nadzor nad migracijami, ta pa v bistvu skrbi za to, da se migrantom še olajša prehod na Hrvaško, pri čemer ima  podporo obveščevalno-varnostne agencije BiH Osa in njenega direktorja Osmana Mehmedagića.

Konec koncev je dobro poznana izjava Mektića, kako migranti ne predstavljajo problema za BIH, ker gredo naprej proti Hrvaški. Mektić in druge službe po poročanju Jutarnjega lista namreč ne vidijo problema v prihodu več tisoč migrantov v BiH, ampak v tem, da hrvaška policija vrača nezakonite migrante BiH. Pričakovati je, da bo zaradi pričakovanih vračanj iz BiH prihajalo do okrepljenih medijskih in političnih napadov.

Foto: Nova24TV

Nezakoniti migranti, med katerimi je največ državljanov Pakistana, v največji meri poskušajo vstopiti na Hrvaško preko območij Bihaća in Velike Kladuše. Iz tega razloga lokalne oblasti v sodelovanju s policijo migrantom poskušajo onemogočiti prihod, saj nimajo zadostnih kapacitet zanje. Po najnovejših informacijah lokalnih medijev se v sodelovanju s Turčijo načrtuje izgradnja velikega migrantskega centra za 5.000 migrantov v občini Bužim ob meji s Hrvaško. V primeru, da bo do tega res prišlo, Hrvaška to ocenjuje kot nov velik varnostni problem. Medtem ko je meja s Srbijo uspešno zavarovana, da tam nezakonitih prehodov ni, kot najbolj kritično označujejo prav mejo z BiH. Sicer pa sogovorniki za hrvaški časopis izpostavljajo dobro sodelovanje s slovensko policijo in mejno službo.

H. M.

 • alojz

  Tudi III Ww se bo pričela v Evropi. Zibelki “kulture”.

 • Franc Šink

  Slovenske službe to dobro vedo.A kaj ko politika to zanemarja in se temu resnemu problemu celo smeje in minimalizira.

 • Cucurbita Pepo

  Nehajte z vašimi blodnjami

  • boogin1

   Cucurbita Pepo
   Ti imaš blodnje in nočne more, ker te ves čas preganjajo fašisti in JJ.

  • branči

   čista fotomontaža! sami črni kosmati, sploh ne vem, kje pobirajo te manekene!

   • Nata

    Kakšna fotomontaža ? Te slike smo že videli.
    Ja. . . . . manekeni pa so ! Bolje oblečeni od marsikaterega Slovenca.

 • Duhec

  Ma sej ste že čisto panični. Ja, to dela strah pred lepšimi, boljšimi, mlajšimi, ki pa jih ni od nikoder. Napišite še, da so kanibali.

  • ZatonMesecnikov

   Tvoja “mačka” pa že vsa mokra od pričakovanja, Duhec….

   Pa veš, da imajo navado, da svojo naluftajo, potem ko jim pride. Nič “crkljanja” in “ljubezni” po samem dejanju. Ali da se vsaj obrne proč in zaspi….

   • Duhec

    Neb vedla. Ampak ti verjamem, da so te naluftali, ker preprosto ne znaš bit tiho.

    • ZatonMesecnikov

     Če si fante privoščije, jih še včasih hinrihtajo, saj Alahu ni všeč, da tiščijo zadevo v nepravo in neplodno luknjo. Seveda potem ko jim pride.

     nič crkljanja, Duhec…

 • ZatonMesecnikov

  Vrata Europe so se odprla, zaradi kretenizma posameznih europskih politikov, tipa Merkel, pa francoski, švedski, pa italijanski takrat.

  Sedaj je zahodna europa cilj milijard, ki si na internetu lahko pogledajo, kako se tam živi in kaj ti nudijo avtohtoni. Da obstaja prostor na zemlji, kjer ti zastonj nudijo streho nad glavo, pa tri obroke dnevno, pa z malo sreče se znajdeš, glede denarja. Le prebiti se moraš do tja in izdahniti Žermeni asil.

  To bo tako, dokler ne bo nekdo vpliven iz Zahodne Europe ta Wellcome preklical, pa sprmenil treatma in obstoječe načine, ki jih histerično zagovarjajo levičarski bedaki. Ki v glavah niso zreli, saj v življenju niso nič konkretnega počeli.

  • stane

   5×obrok na dan-BIO

 • Dragana P

  Kar lepo v naso ljubo deželico jih naselite in socijalna stanovanja jim zrihtajte. Saj se tako bolje brigate za migrante nam pa naprtite še kaksen novi davek da bodo prišleki lahko lagodno ziveli.

 • Olga101

  Odlagališče divjakov na od boga pozabljenem Balkanu! Kam Slovenija? Na Balkan in v terorizem ali v civilizacijo in varovanje svojih meja?

  • stane

   V propad drvi Slovenija,skupaj z prebivalci-Slovenkami/venci.

 • GverilaStyle

  Slovenija mora neprodušno zapreti mejo z hrvatarji….brezposelnih in vojaško sposobnih je dovolj…..in nikogar več v državo spustiti….pol pa naj hrčki snemajo tud mirelo lapanović!!!!!!

  • Terminator

   Jaz pridem pomagat brezplačno, samo opremo in orožje naj mi dajo.

 • pajot

  Streljat!

  • Dragana P

   To pa je greh velik greh.

 • lili pili

  Drek pa hrvaske, naj ukrepajo ce znajo se kej razen prisluskovat..

 • Wizeman

  Pa kdaj se boste naveličali srati s temi migranti? Zdaj bi jih mora biti po vaših prognozah že vsaj miliojon pa pol. pa jih ni niti 200….

  • Wizeman

   Ni daleč čas, ko jih bomo hodili sami iskat. Saj sploh ne moreš dobiti več delavca….

   • stane

    Kolko jih pa dela?povej kje,greva skupaj,jih bova peljala na kosilo,na moj racun.

  • stane

   Si jih stel? Pogovarjsmo se o tistih,ki nam kruh zre,o nas,ki dmo postali brezpravno ljudstvo in o invaziji in zasuznjevanju narodov Evrope. Se tebi to zdi cudno,brezpredmetno?
   Ko bo prisel divjak k tebi in ti poklal vse najblizje in tebi najljubse osebe,bos tudi trdil,da se ne dplaca govort o divjakih in njih delih?
   Zbrihtaj se opica!

 • Marija

  Kam bodo šli ko bodo Evropo unicili?