fbpx

Hrvaški delegat svari javnost: V BiH ni migrantov, ampak nekdanji borci, ki se premikajo v vojaških formacijah!

Foto: epa

Hrvaški delegat v domu narodov parlamentarne skupščine Bosne in Hercegovine Mario Karamatić je opozoril, da se mora Bosna in Hercegovina pričeti ukvarjati z vprašanjem nezakonitih migrantov, saj tukaj ne gre za ljudi, ki bežijo pred vojno, ampak za nekdanje borce. “Tukaj ne gre za ljudi, ki bežijo pred vojno, saj so ti večinoma ostali v Turčiji in Iranu. Tukaj gre za mlade moške, stare med 23 in 28 let, polne brazgotin, ki so prešli skozi vsa bojna polja in se premikajo v vojaških formacijah,” poudarja Karamatić. 

“Ljudje sem prihajajo brez dokumentov, vsake toliko časa spremenijo identiteto, zato menim, da je potrebno take migrante zapreti v zaprte centre in jih vrniti v države porekla,” je izjavil Karamatić in ob tem dodal, da gre za poskus islamizacije Evrope in spremembe vrednot krščanstva.

Po besedah Karamatića je bil ta načrt že nekje dogovorjen, ljudje pa nikakor niso bili poslani naključno. “Tukaj ne gre za ljudi, ki bežijo pred vojno, saj so ti večinoma ostali v Turčiji in Iranu. Tukaj gre za mlade moške, stare med 23 in 28 let, polne brazgotin, ki so prešli skozi vsa bojna polja in se premikajo v vojaških formacijah,” poudarja Karamatić.

Mario Karamatić (Foto: YouTube)

Islamizacije je dovolj že brez migrantov
Karamatić je prepričan, da je Evropa prepoznala načrt in da ta ne bo realiziran. “Kar se tiče islamizacije Bosne in Hercegovine (BIH), mi imamo tega dovolj v domačih strukturah, tako da nikakor ne potrebujemo še dodatnega uvoza.” Ob tem pa je opozoril, da bi v BiH lahko izbruhnili vse večji problemi, saj je med migranti v azilnem centru v Trnovu kar 80 odstotkov narkomanov.

Komentiral je tudi zemljevid, ki je bil objavljen v beograjskem časopisu Danas in na katerem so razvidne številke za razporeditev migrantov. V skladu z njim bi bilo v večjih mestih Republike Srbske nameščenih 11.000 migrantov, v Federaciji BiH pa 23.000 migrantov. Po prepričanju Karamatića je načrt za namestitev 34.000 migrantov v BiH povsem nerealen, saj BiH nima zmogljivosti za to, prav tako pa prispeli migranti nimajo namere, da ostanejo.

N. Ž.