Imam manchestrskega samomorilskega terorista je pozival vernike k džihadu proti Zahodu

Džihadistični imam Mustafa Graf (vir: twitter)

V mošeji v Didsburyju, kamor je zahajal samomorilski terorist, ki je na koncertu Ariane Grande lansko leto pobil 22 ljudi, je pridigal tudi imam, ki je pozival k džihadu in nagovarjal muslimane, naj pomagajo v boju proti Zahodu.

Imam je v mošeji, ki jo je obiskoval manchestrski terorist Salman Abedi z družino, pozival vernike, naj podprejo džihad. Mustafa Graf je 16. decembra 2016 po poročanju Daily Maila zbrane v mošeji spodbujal, naj “storijo nekaj”. Deset dni zatem je Abedi kupil karto za koncert Ariane Grande.

To je bilo samo šest mesecev, preden je Abedi izvedel samomorilski bombni napad, v katerem je v eksploziji na koncertu v Manchestru umrlo 22 ljudi. V pridigi je Graf po besedah BBC označil džihad za “vir ponosa in dostojanstva”. “Prosimo Alaha, da zagotovi zmago mudžahedinom – našim bratom in sestram, ki so trenutno v Alepu in Siriji in Iraku,” je rekel.

Gre za klic k orožju
Po mnenju poznavalcev islama je bila Grafova pridiga zadosten povod za pozneje izvedeni teroristični napad. “Bratje in sestre, čas je za dejanja, ne samo besede … Veliko bratov se drži nazaj, ljubijo islam in muslimane, a ne storijo ničesar, da bi podprli svoje brate in sestre,” je takrat govoril Graf. Ob tem je imam kritiziral “tako imenovani civilizirani svet”, ki gleda divjanje vojne v Siriji.

Samomorilski terorist Salman Abedi (Vir: Twitter)

Abedi je z družino redno obiskoval mošejo. Njegov oče je celo vodil klic k molitvi. Dan po terorističnem napadu je Graf zagotovil javnosti, da mošeja ne podpira Abedijevih pogledov. A kaj takega je težko verjeti, saj se je še najmanj pet moških, ki so obiskovali mošejo v Didsburyju, odpravilo bojevat v Sirijo ali pa so bili poslani v zapor zaradi izkazovanja podpore ISIS.

Bratu samomorilca Salmana Abedija, Hashemu Abediju, sodijo za sodelovanje z ISIS v Libiji. (Vir: Twitter)

Abediju in njegovemu mlajšemu bratu Hashemu, ki je ravno tako obtožen sodelovanja z ISIS in čaka na sojenje v Libiji, je britanska mornarica pomagala priti iz Libije nazaj v Veliko Britanijo.

Ivan Šokić

 • Zgornji

  MAR BO RES TREBA TOTALNO ZBOMBARDIRATI IN ZRADIRATI TO ARABSKO GOLAZEN DOL IZ PLANETA, DA BO ŽE KONEC TE NJIHOVE ZLOBE PEKLENSKE SATANSKE ??? ? ??? Ker dvomim da bo prej mir , in vidim kam rinejo z svojo Zlobno Pokvarjenostjo , se bojim da bo res tako …

  • sprehajalec

   Namnožili so se neselektivno s pomočjo nafte in UNICEFa iz 59 milijonov leta 1950 na 400 milijonov danes. Vsi geni so šli skozi, zlobni, dobri, pokvarjeni, prisrčni. Partnerka ni imela nobene pravice izbirati.

   Nemci so se v istem času s pomočjo turkov in Jugosov namnožili iz 69 na 80 milijonov.

   • Zgornji

    Ja, … “the cheap oil” je zavedel prevelik % prebivalstva …

 • sprehajalec

  #ki je pozival k džihadu in nagovarjal muslimane, naj pomagajo v boju proti Zahodu.#

  Za levičarje je važno, da ni Župnik kaj podobnega govoril….

 • xtc

  Vse teroriste in tiste ,ki pozivajo k terorističnim napadom in ko jim je to dokazano obsodit na smrt ne glede na raso ali vero.

 • samsara

  Ne bem zakaj se mi ob pogledu na Abedija nenehno vsiljuje beseda, bebo.
  Enako za starejšega in mlajšega.

 • WatsonForus

  podret mošejo , kretena pa izgnat v arabijo.

 • Olga2345

  Zapreti teroristična gnezda islamske ideologije! Za terorizem so krivi levičarski divjaki, ki uvažajo islamske divjake (Kučan, Fajonka)!

 • Clemen J.

  Ocitno bo treba islamiste kmalu zaceti redirati. Seveda lahko pricakujemo da jih bo nasa levicarska zalega scitila, kar pa je tudi po eni strani dobro, se jim bodo uprle se tiste ovce ki so jim nasedale zadnjih 70 let.

 • KP

  Kje ste čefutarčki in levuharčki,ali pa kar kombinacija obojega? So božčki tile musliči,ne da? nje ,de de Kar k nam jih povabit,saj se strinjate, a ne?

 • Nenad Pavlić

  Mi smo sposobni posojila glede na znesek, kar potrebujete in s pogoji, da bo življenje lažje.
  Ponujamo kredite, kratek in dolgi rok s casom zelo cenovno povracilo, moje kreditne pogodbe zaceti 5000 Euro za 5.000.000 evrov.
  Radi bi tudi povedati, da delujemo tudi pri financiranju projektov (zanesljivo). Ste že registrirani, banke, ki so prepovedani in nimajo uslugo bank ali bolje imate projekt in potrebujejo financiranje, slab kreditni datoteke ali potrebujejo denar za placilo menice, sklad za naložbe v podjetja.
  Potem ne oklevajte, da nas kontaktirate. E-pošta: [email protected]
  WhatsApp: + 33789770894

 • Stefano Stefano Sever

  Nekja je narobe z ljudmi ki podpirajo islam, še hujše pa s tistimi ki dovolijo da ta neciviliziran svet prihaja k nam! IQ -100