fbpx

Imam prek televizije sporočil: Muslimane v nebesih čakajo seksualne zabave!

Foto: YouTube

Eden najbolj znanih indonezijskih islamskih imamov je med številnimi muslimanskimi verniki povzročil precej negodovanja in vroče krvi po tem, ko je med nedavno televizijsko pridigo dejal, da so muslimanom v nebesih obljubljene seksualne zabave. 

Syamsuddin Nur Makkah, javnosti bolj znan kot Ustadz Syam, se je pojavil v tv-programu z islamskimi pridigami z naslovom “Islam je lep”, na lokalni televiziji Trans TV. Kratek posnetek oddaje, v kateri je nastopil, je v samo dveh dneh po predvajanju množično zaokrožil po spletu, razlog je bila seksualna narava Syamove pridige.

Foto: iStock

Zaradi seksualnih zabav potrebno odrekanje spolni sli na tem svetu
V video posnetku 24-letni Syam namreč navaja, da enega izmed užitkov v nebesih predstavljajo seksualne zabave in dodal, da je iz tega razloga potrebno odrekanje spolni sli na tem svetu. Poleg tega je tudi poudaril, da se morajo moški zelo truditi, da se odrečejo spolni sli, saj se ženske zelo rade pomanjkljivo oblačijo v času poletja, pilotske kabine pa naj tudi ne bi bile nobene izjeme, kljub temu, da je tam hladno.

Foto: iStock

Kritike so deževale
Številni muslimani po odzivu sodeč niso dobro prenesli vsebine Syamove pridige in so jo označili kot opolzko, ki je zaradi svoje vsebine popolnoma neprimerna za predvajanje na televiziji. Coconuts Jakarta poroča, da se je Syam zaradi številnih kritih in pritiskov javno opravičil in priznal, da ni bilo prav, da je omenjal seksualne zabave med tem, ko je govoril o nebesih in dodal, da je pomanjkanje znanja glede teme krivo, da je storil napako.

N. Ž.