fbpx

Imam v Kölnu: Posiljene ženske so krive same, bile so naparfumane in pomanjkljivo oblečene

Foto: YouTube/Printscreen

Kölnski imam Sami Abu-Yusuf trdi, da so za spolne napade v Kölnu krive ženske same, saj so bile odišavljene s parfumom. Kot je dejal, ni nič čudnega, da so bile napadene glede na to, kako so bile oblečene. ”Tak način oblačenja je, kot bi dodajali gorivo na ogenj,” je dejal imam.

Sami Abu-Yusuf, kölnski imam je razburil javnost, ko je dejal, da so za mnoge spolne napade na silvestrovo krive kar ženske same. Krive naj bi bile zato, ker so bile odišavljene s parfumom. Kot je dodal, ga ne preseneča število napadov in posilstev, ki so se zgodli na silvestrovo, saj ”to ni nič čudnega glede na to, kako so bile ženske oblečene.”

”Za dogodke na silvestrovo so bile krive zgolj in samo ženske. Bile so na pol nage in bile so odišavljene s parfumom,” je za rusko televizijo povedal Abu-Yusuf in dodal, da ni presenetljivo, da so jih moški želeli napasti. ”Tak način oblačenja je, kot bi dodajali gorivo na ogenj.” 

Dotični imam pa je v javnosti že znan kot podpornik salafizma, izjemno konzervativne veje sunitskega islama. Mošeja, v kateri vodi molitve, je bila že pred časom tarča nemških preiskovalcev, ko so pred desetimi leti preiskovali skrivnostno mrežo mudžahedinov, poroča Daily Mail.

Protesti po napadih v Kölnu (foto: epa)

Protesti po napadih v Kölnu (foto: epa).

Grozljiva policijska poročila o izpovedih žrtev
Medtem je število prijavljenih napadov v Kölnu preseglo število 800, policija pa preiskuje 21 ljudi iz severnoafriških držav, ki naj bi bili povezani z napadi. Osem osumljencev je v priporu. Policijska poročila pričajo o grozotah, ki so jih ženske doživljale na silvestrovo. Večje skupine moških so jih obkolile, se jih dotikale in spolno nadlegovale. Dotikali so se jih po celem telesu, po prsih, zadnjici in spolnih organih, tudi pod oblekami. Medtem so tatovi iz njihovih torbic pobrali vse vredne predmete. Ukradli so jim kreditne kartice, telefone in gotovino.

M. G.