Posilstvo in brutalen umor osemletne deklice v Indiji sprožila množične proteste, oblast pa ščiti napadalce!

Protestniki zahtevajo kazen za storilce a jih premier zagovarja. Foto: epa

Prebivalci Indije so v šoku zaradi novice, da je bil še en otrok posiljen in umorjen, in sicer v grozljivem napadu na poroki. Žrtev napada je bila tokrat osemletna deklica Asifa Bano, ki jo je posililo več moških in jo umorilo v mestu Kathua, v državi Jammu in Kašmir. Umor je pretresel celotno Indijo in ljudje so v skrbeh, saj je vse več žrtev posilstva in nasilja nad mlajšimi otroki.

Nadzornik policije Akhilesh Chaurasia je spregovoril sedaj že o drugem posilstvu in umoru: “Truplo deklice je bilo najdeno v nedokončani hiši v bližini, kjer je potekala poroka. Okoli njenega vratu je bila vrv.” Deklica je bila gostja na poroki, s katere jo je odpeljal 18-letnik, ki so ga najeli za pomoč na poroki. Enega izmed članov tolpe so čez nekaj dni našli, ko je spal poleg mrtve deklice, poroča Express.

Hindujska tolpa, ki je kriva za umor deklice je dejala, da želijo v svoji državi prevladati nad muslimanskimi. Rekli so, da so ugrabili mlado Asifo in jo peljali v hindujski tempelj, kjer so jo tri dni posiljevali, preden so jo umorili. Eden od napadalcev je dejal, da je celo prosil svojega kolega, naj je ne ubije tako hitro, zato da bi  jo lahko še posiljevali.

Protestniki v Indiji zahtevajo enakost spolov. (foto: epa)

Množični protesti proti vladi
Štirje policisti in hindujski skrbnik templja so bili eni izmed osmih, ki so bili obtoženi za posilstvo in umor. Sang Ram, upokojeni skrbnik templja, je bil obtožen, da je sodeloval s štirimi policisti, prijateljem, njegovim sinom in nečakom za napad in umor deklice. Potem ko so bile znane podrobnosti napada, so v zadnjih dneh potekali množični protesti v indijskih mestih. Državljani so se spravili na premierja Narendro Modija in njegovo stranko, ker so obtožene zagovarjali, zahtevali so tudi izboljšave pri enakosti spolov.

A. G.