fbpx

Inovativnost zapornikov ne pozna meja: Brazilski mamilarski baron oblečen v svojo hčer želel pobegniti iz zapora, a ga je izdala nedodelana ženska hoja

Da Silva je spektakularno želel pobegniti tako, da se je pretvarjal, da gre za njegovo hčer (Foto: Youtube)

Iz Brazilije poročajo o nenavadnem poskusu pobega iz tamkajšnjega zapora. Znani mamilarski baron Clauvino da Silva je namreč želel pobegniti tako, da si je nadel silikonsko masko in ženska oblačila ter se pretvarjal, da gre za njegovo 19-letno hčer. Pobeg bi skoraj uspel, a je slavnega zapornika izdala njegova nedodelana ženska hoja. Policija poskus pobega že podrobno preiskuje. 

42-letni mamilarski vodja Clauvino da Silva je v soboto popoldne poskušal pobegniti iz zaporniške enote Gabriel Ferreira Castilho v zaporu Gericinó zahodno od Rio de Janeira, poroča Mail Online. Dejstvo, da inovativnost zapornikov ne pozna meja, se je izkazalo tudi v tem primeru. Da Silva, ki je zaradi svoje nizke rasti znan tudi pod imenom Baixinho, kar pomeni kratko, je namreč paznike in ostale zapornike želel preslepiti tako, da si je nadel silikonsko masko in ženska oblačila ter se pretvarjal, da gre za njegovo 19-letno hčer.

Pobeg bi da Silvi skoraj uspel, a izdala ga je njegova nedodelana ženska hoja, kar so kmalu opazili preostali jetniki in tudi pazniki. Tiskovni predstavnik državnega sekretarja uprave zapora v Riu je dejal: “Clauvino je spodaj nosil roza majico s črnim nedrčkom, imel je dolge črne lase, tesne kavbojke, bele sandale, plašč in očala. Čeprav je imel obraz dekleta, pa se ni premikal kot ženska.” Ob tem je dodal, da so policisti postali pozorni na njegov videz po tem, ko je zapor želel zapustiti v skupini sedmih žensk, ki so ga sumljivo obdale na način, da bi se ga kar najmanj videlo.

Oprava de Silve med pobegom (Foto: Youtube)

Odstranitev maske pokazala, da gre za svetovno znanega mamilarskega barona
V nadaljevanju so agenti izločili žensko sumljivega videza iz skupine in jo pozvali, naj sleče oblačila. Izkazalo se je, da je telo osebe veliko bolj mišičasto kot povprečno telo ženske. Zadnja stvar, ki jo je bilo treba odstraniti, pa je bila maska, pri čemer se je izkazalo, da gre za enega najnevarnejših mamilarskih baronov na svetu. Kot je sporočila uprava zapora v Riu, je bil da Silva pri poskusu pobega oblečen v oblačila njegove hčere, ki si jih je z njo izmenjal v času obiskov. Na policijsko postajo so posledično privedli še njo, obravnavanih pa bo tudi drugih sedem žensk, ki naj bi da Silvi pomagale pri poskusu pobega.

Da Silva po odstranitvi maske. (Foto: Youtube)

V preteklosti že poskušal pobegniti
Kot je poudaril tiskovni predstavnik, je bil omenjeni poskus pobega še eno dejanje iz obupa. Da Silva, ki prestaja dosmrtno zaporno kazen v skupni dolžini 73 let in 10 mesecev, je bil namreč tudi eden od 31 zapornikov, ki so februarja 2013 iz zapora poskušali pobegniti prek kanalizacijskih omrežij. Kmalu zatem so ga znova aretirali.

Rajko Golob