fbpx

Iranske oblasti aretirale in bičale mamico, ker je pozivala ljudi proti iranskemu zatiranju žensk!

Iranskaženska

Mojgan Keshavarz (vir Twitter)

Pogumna aktivistka za človekove pravice Masih Alijenad je delila tragično zgodbo ženske Mojgan Keshavarz v Iranu. Zaradi poguma, ker je na metroju delila nageljne in vabila iranske ženske, da se pridružijo gibanju za odstranitev ženskih pokrival hidžab, so jo iranske oblasti aretirale in pridržale.

Splošno znano je, da so ženske v Iranu zatirane, saj jim iranski režim ne priznava veliko človekovih pravic. Ena njihovih glavnih značilnosti so pokrivala hidžab, ki zakrijejo obraz. Zato je svetovno javnost presenetil posnetek, ki ga je delila aktivistka za človekove pravice ameriško-iranskega porekla, Masuh Alijenad. Na njem vidimo pogumno Mojgan Keshavarz, ki na metroju deli nageljne in vabi ženske, da za trenutek odstranijo svoj hidžab.

Ta majhna poteza je ujezila iranski režim, Keshavarzovo so aretirali in pridržali. “Gre za pogumno zgodbo matere, ki je bila aretirana zaradi svojih pogumnih sanj o svoji hčerki.  Ženskam na metroju je delila rože in jih povabila, da si enkrat v življenju odstranijo obvezni hidžab. To je bil njen zločin,” zaključuje Alijenadeva.

https://twitter.com/AlinejadMasih/status/1141223308714762242?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1141223308714762242&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.thepolitics.online%2F2019%2F06%2Firanian-mother-arrested-and-lashed.html

Globalistične feministke so se izkazale kot dvolične, saj podpirajo žensko kršenje pravic v Iranu. Na Twitterju se že označuje tragično zgodbo s hastagom #WhiteWednesdays. Po poročanju portala ThePoliticsOne aktivistka medtem poziva, naj se ogromno žensk v Iranu pridruži gibanju za odstranitev hidžaba. Medtem očita zahodnim globalističnim feministkam, ker slavijo hidžab in s tem zatiranje žensk v Iranu, kar se je znova izkazalo za dvolično potezo zagovornikov multikulturnosti.

Luka Perš