fbpx

Ironija na višku: Udeleženki promigrantskega protesta postali žrtvi napada in kraje treh migrantov!

Foto: epa

Francoski medij poroča, kako sta bili dve protestnici, ki sta se udeležili promigrantskega shoda v Montpellieru, po shodu napadeni s strani mladoletnih migrantov. Ena izmed njiju pa je bila celo okradena, saj so ji nasilneži ukradli zlato verižico, ki jo je nosila okrog vratu. 

V soboto, nekaj po 16. uri, je eden izmed lastnikov lokalnega podjetja med vožnjo na motornem kolesu ugledal skupino treh moških najstnikov z migrantskim poreklom, ki so na ulici tekli za dvema ženskama. “Slišal sem krike žensk, ki sta bili stari med 50 in 60 let in sta prestrašeno tekli proti bližnji stavbi.” 

Po navedbah Voice of Europe je moški očividec ugledal trojico, ki je po kraji zlate ogrlice pričela teči stran od stavbe, kamor sta se zatekli ženski, da bi ubežali napadalcem. Očividca je ravnanje migrantov tako zelo razjezilo, da se je odločil, da pelje za njimi in jih ustavi. “Sinu, ki je bil tedaj z mano, sem naročil, naj gre k pretresenima ženskama in ju pomiri, sam pa sem šel za trojico, ki je bila na begu. Dva policista, ki sta v bližini nadzorovala ulico, sta opazila nenavadno dogajanje, zato sta nemudoma intervenirala in onesposobila dva izmed treh roparjev,” je povedal moški.

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Očividec onesposobil tretjega roparja
Medtem ko sta se policista ukvarjala z aretacijo dveh roparjev, se je moški, ki je odšel na lov za trojico, odločil, da ne bo dovolil, da eden izmed njih uide, zato ga je pričel zasledovati. “Na ulici Alexandre Cabanel mi je uspelo roparja s pomočjo gume mojega motornega kolesa ustaviti, nato pa sem skočil nanj in ga prisilil, da izpljune zlato verižico, ki jo je skril v usta.”

Moški, ki je herojsko ustavil tretjega roparja, je tega odpeljal do policistov, ki sta medtem že pridržala druga dva roparja. Nato pa je verižico vrnil ženskama, ki sta bili napadeni s strani migrantov. Ženski sta se pogumnemu moškemu, ki želi biti neimenovan, iskreno zahvalili, sam pa jima je odvrnil, da je le opravil svojo državljansko dolžnost. Vsekakor je potrebno priznati, da gre za ironijo, saj sta bili ženski pred tem na promigrantskem protestu, nato pa sta sami postali žrtvi treh mladoletnih migrantov.

H. M.