fbpx

Islamist je zadušil svojo ženo in utopil otroka v nekdanjem domu Beatla Johna Lennona

Foto: youtube

30-letni Sami Salem je priznal, da je zadušil svojo ženo Areno Saeed, s katero se je poročil na način “dogovorjene poroke”, in utopil svoja otroka, šestletno Shadio Salem in štiriletnega Ramija Saeeda. Na žalosten prizor so policisti naleteli prejšnji mesec v stanovanju v ulici Falkner v okrožju Toxteth v Liverpoolu. Na sodišču je bilo rečeno, da za tri umore ne bo vloženih nobenih uradnih tožbenih razlogov, dokler morilca ne pregleda psihiater.

Salem je na sodišču izjavil: “Rad bi priznal krivdo, ker sem zadušil svojo ženo in utopil svoja dva otroka.” Ob tem je še prav profesionalno zajokal, med zaslišanjem pa se je na svojem stolu pozibaval naprej in nazaj. To je očitno preslepilo sodnika Davida Aubreyja, ki je zadevo prestavil na 22. september.

Ko so 30. maja odkrili trupla dveh malčkov in njune mame, so prebivalce na Falknerjevi ulici nemudoma evakuirali, saj so sprva mislili, da so umrli zaradi uhajanja plina.

Mati je želela poskrbeti za prihodnost svojih otrok, zato se je preselila v Veliko Britanijo
V začetku tega meseca je bil zaslišan Arenin brat Yaseen Alshape, ki je zatrdil, da se je njegova sestra iz Jemna preselila v Veliko Britanijo, da bi po dogovorjeni poroki poskrbela za “prihodnost svojih otrok”. Ker Yaseen ne govori angleško, je njegove odgovore prevajal prevajalec Yaseen je tako razkril, da sta se njegova sestra in Salem poročila leta 2009. “Ljudje so imeli Areno radi, ker je bila pri odnosih z ljudmi zelo potrpežljiva. Imela je veliko sanj in želela si je živeti v Veliki Britaniji, da bi zgradila prihodnost svojih otrok. Ko je Arena s svojima otrokoma odšla, je izginil naš nasmeh. V svoji družini je pustila praznino, izgubili smo najbolj cenjeno sestro in njena otroka. Vzgojeni so bili v Jemnu in ne bodo nikoli zapustili našega spomina. Sožalje so nam izrekli vsi, ki so poznali njo in njena otroka. Boga prosimo, da sprejme mučenico, da je z njo usmiljen in ji odpusti. To je gnusen zločin proti človeštvu in pravici otrok.”

Sicer pa je stavba, v kateri so našli umrle, priljubljen postanek za vse ljubitelje Beatlesov, saj je imel prav to stanovanje v lasti poslovnež Brian Epstein, ki je bil vodja skupine The Beatles, v njem pa sta kmalu po poroki živela Lennon in njegova prva žena Cynthia.

M. S.