fbpx

Islamisti zažigajo hiše in pobijajo kristjane v Nigeriji: V treh letih 8.800 – samo zato, ker so bili kristjani!

Ubiti kristjani v Nigeriji, februarja letos, Foto: twitter

V Nigeriji se je zgodil nov teroristični napad na kristjane, a o tem tuji mediji ne pišejo tako pompozno, kot so recimo pisali o terorističnem napadu na Novi Zelandiji pred nekaj dnevi, ko se je strelec spravil nad dve mošeji in pokončal 50 ljudi. Tokrat je muslimanska militantna skupina Fulani ubila 9 kristjanov le med vikendom, kar je zadnji od številnih zabeleženih versko motiviranih napadov nad kristjane. Od februarja pa do danes je bilo v Nigeriji umorjenih že 120 kristjanov!

Guverner zvezne države Kaduna Nasir El-Rufai je potrdil, da se je napad zgodil na območju lokalne samouprave Sangi ter da je zahteval najmanj 9 življenj, kar pa je le kaplja v morje krvi v Nigeriji. Namreč, od februarja 2019 do danes je bilo v središču te države umorjenih že najmanj 120 kristjanov. Člani muslimanske militantne skupine Fulani so obračunali z vsemi kristjani, ki so jim med napadom prišli na pot – med žrtvami so tudi otroci. “Varnostne službe so doslej odkrile devet trupel, vključno z otroki. Napadalci so v vasi požgali tudi več hiš. Vlada obsoja ta napad na življenje in varnost državljanov ter poziva naše skupnosti, naj se uprejo tistim, ki nočejo miru,” El-Rufaijeve besede povzema Breitbart.

Pred tednom dni pa so fulanski džihadisti, ki so v Nigeriji postali celo večja grožnja za kristjane kot islamistična teroristična skupina Boko Haram, napadli vasi na območju lokalne samouprave Kajuru – uničili so 143 domov, ubili 52 kristjanov in jih ranili na desetine. Breitbart poroča, da so od junija 2015 do junija 2018, torej samo v treh letih, fulanski džihadisti ubili 8.800 kristjanov in drugih nemuslimanov. V istem obdobju so zažgali okrog tisoč cerkev in drugih verskih objektov.

Predsednik Nigerije Muhammadu Buhari (Foto: epa)

Kljub brutalnosti teh pokolov pa jih mednarodni mediji pogosto ignorirajo. Če že pišejo o teh umorih, pa mainstream mediji izpuščajo versko naravo umorov in le-te pripisujejo “etničnim napetostim”, “bitki za zemljo in vire” in celo, bizarno – “podnebnim spremembam”. To zavajanje javnosti pa spodbuja kar sam predsednik Nigerije Muhammadu Buhari, saj je tudi sam del etnične skupine Fulani.

M. S.