fbpx

Islamska država grozi Kitajski, da bo tekla kri tako kot voda v rekah

Foto: Printscreen

Šokantni video, ki ga je nedavno objavila Islamska država, prikazuje otroka med usmrtitvijo zapornika medtem, ko grozoten smrtni kult grozi Kitajski, da bo tekla kri tako kot teče voda v rekah. 

Video med drugim prikazuje kitajsko zastavo, ki so jo zajeli plameni in prizor z oboroženimi otroki ter najstniki, ki so prestali versko in vojaško usposabljanje, preden so usmrtili domnevnega obveščevalca.

Eden izmed džihadistov napovedal vojno Kitajski
V enem izmed grozljivih prizorov otrok, znan kot Abd al-Rashid al-Turkistan, usmrti klečečega zapornika, na posnetku pa je mogoče opaziti tudi otroka, ki meri v žrtvino glavo pred potegom sprožilca. Eden izmed džihadistov je v kamero napovedal vojno Kitajski in dodal: “Vi, Kitajci, ne razumete, kaj ljudje pravijo! Mi smo vojaki kalifata in bomo prišli do vas, da ga razglasimo s pomočjo jezika našega orožja,” in dodal, da bo prišlo do prelivanja krvi kot vode v rekah.

Posnetek je objavil zviti teroristični kult v Iraku, na posnetku pa naj bi bilo mogoče opaziti tudi skrajneže iz vrst kitajske etnične manjšine Ujgurov. Britanski Express poroča, da Kitajska že več let krivi Ujgure za povzročitev niza nasilnih napadov v zahodni regiji Xinjiang.

Sto kitajskih Ujgurov naj bi se pridružilo Islamski državi
Po besedah Michaela Clarka, strokovnjaka za Xinjiang, se je zgodilo prvič, da bi bojevniki iz vrst Ujgurov prisegli zvestobo teroristični skupini Islamska država in dodal, da je Kitajska zdaj nedvomno postala tarča džihadistične retorike. Islamska država je predhodno sicer že izdala propagandno pesem v mandarinščini, v upanju rekrutiranja kitajskih muslimanov. Na podlagi poročila, ki ga je lani izdal ameriški think thank, pa naj bi se več kot sto kitajskih Ujgurov pridružilo Islamski državi.

Nevladna organizacija Human Rights Watch trdi, da je kitajska vlada zasegla več ujgurskih potnih listov, v nekaterih predelih Xinjianga pa kitajske oblasti celo ponujajo ogromne nagrade tistim, ki bi razkrili teroristične zarote.

N. Ž.