[VIDEO] Grozno: Islamska država išče novo tarčo za teroristični napad kar s spletno anketo

Foto: epa

Simpatizerji samooklicane Islamske države so nedavne krvave napade v Bruslju proslavili z objavo ankete, s katero iščejo predloge za novo državo, ki bo tarča naslednjega napada.

“Katere barve bo Eifflov stolp po naslednjem napadu?” se je ironično spraševal simpatizer IS na nekem spletnem forumu, ko se je več znanih objektov po svetu v znak žalovanja ovilo v barve belgijske zastave. Na prvem mestu te bolestne ankete se je znašla Velika Britanija, ki jo je za novo tarčo napadov označilo več kot 50 odstotkov simpatizerjev IS. Visoko na seznamu sta se znašli še ZDA in Rusija, poroča hrvaški Index.

Foto: Printcsreen/vocativ.com

Foto: Printcsreen/vocativ.com

Redno se poslužujejo socialnih omrežij
“Islamska država bo napadla London, Washington, Rim in vse ostale neverne prestolnice,” je na Twitterju napisal eden od simpatizerjev IS. “Križarji so zmedeni. Včeraj Pariz, danes Bruselj, a nimajo pojma, kdo bo naslednji,” je dodal drugi skrajnež.

Vsekakor pa to ni prvič, da so simpatizerji IS sugestije o nadaljnjih napadih posredovali s pomočjo interneta. Po tistem, ko so zajeli jordanskega pilota Mutha al- Kaseasbeha, je nekaj radikalcev ustvarilo “hashtag” (oznako s ključnimi besedami), s katerim so posredno predlagali način talčeve smrti.

M. P.