fbpx

Islamska država prevzela odgovornost za sobotni teroristični napad v Londonu

Foto: epa

Odgovornost za sobotni teroristični napad v Londonu, v katerem je umrlo 7 ljudi, več kot 50 pa jih je huje ranjenih, je prevzela skrajna teroristična organizacija Islamska država. V spomin na žrtve manchestrskega napada so včeraj zvečer priredili koncert v spomin na 22 umrlih na koncertu Ariane Grande. 

Za sobotni teroristični napad v središču Londonu je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država, so sporočili prek njihove tiskovne agencije Amak. V napadu je umrlo 7 ljudi, več kot 50 jih je huje ranjenih. Med smrtnimi žrtvami sta tudi kanadski in francoski državljan. Med ranjenimi pa sedem Francozov ter nemški, avstralski in španski državljan.

Kmalu po napadu je policija priprla sedem žensk, starih med 19 in 60 let, ter pet moških, starih med 27 in 55 let. Najstarejšega moškega so že izpustili na prostost. Sporočili so še, da bodo imena napadalcev sporočili takoj, ko bo to mogoče.

Koncert za žrtve napadov
Sinoči pa je ameriška pop zvezdnica Ariana Grande, kljub sobotnemu napadu v Londonu, skupaj z drugimi znanimi glasbeniki in skupinami v Manchestru izvedla koncert v spomin na žrtve terorističnega napada po njenem koncertu, 22. maja, v katerem je bilo ubitih 22 ljudi. Varnost je bila sicer tokrat zelo poostrena, zaprli so ceste v bližini, vsakogar pa je pregledala enota s policijskimi psi.

Foto: EPA

Na koncertu, ki se ga je udeležilo okoli 50 tisoč obiskovalcev, so se Ariani na odru pridružili še Justin Bieber, Katy Perry, Miley Cyrus, Coldplay, Pharrell Williams, Usher in Black Eyed Peas. Koncert se je pričel z minuto molka za žrtve terorističnega napada, med koncertom pa je iz ust zvezdnikov in množice odzvanjalo geslo: “Ne bojmo se, Manchester!“ Čustveni koncert so tako spremljale solze žalosti in sreče. Zbrana sredstva bodo šla žrtvam terorističnega napada v Manchestru.

Za sobotni napad pa bo danes v bližini londonskega mosta London Bridge potekala žalna slovesnost za žrtvami napada.

Z. V., STA