fbpx

Sprevrženost brez zadržkov: Islamska država upravičuje ubijanje žensk in otrok s sklicevanjem na primer Mohameda

Foto: epa

Islamska država je sprožila “zelo defenzivno” propagando, s katero si prizadeva dokazati, da lahko upravičeno pobija ženske in otroke, medtem ko se bori za ohranitev ozemlja, pripadnikov in pozornosti.

Najnovejša izdaja revije omenjene teroristične skupine Rumiyah slavi bombna napada na koptski cerkvi v Egiptu na cvetno nedeljo, ko je bilo ubitih več deset ljudi. Pogreba žrtev se je udeležilo na stotine ljudi, Egipčani vseh religij pa so skupno obsodili prelivanje krvi.

“Kristjani si v Egiptu ne zaslužijo nobene zaščite”
Nasprotniki Islamske države, vključno s ‘konkurenčnimi’ terorističnimi skupinami, pa so obsodili prakso IS  pobijanje otrok in žensk, posebej muslimanov, ko v vsesplošnih terorističnih napadih to upravičujejo kot dokaz njihove ‘takfir’ oziroma nevere. V nekaterih krajih sicer kristjanom nudijo, da se zaščitijo pred sojenjem po principu šeriatskega prava, tj. ‘dhimmo’, ko morajo kristjani plačevati kalifatu poseben davek. Poglobljen članek v Rumiyahu pa razkriva, da Islamska država svoje ukrepe proti kristjanom skuša upravičiti s trditvijo, da si ti v Egiptu ne zaslužijo nobene zaščite. To je izjavil sicer neimenovani vodja frakcije IS v Egiptu, ki je temu še dodal, da je dovoljeno ubiti vse – moške, ženske, otroke, starejše in bolne pa zasužnjiti. Članek pa nadaljuje, da se sme ubiti ženske in otroke, ki ne pripadajo borcem Islamske države. “Njihova kri je odpadek,” piše Jihad Watch.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Na koncu vodja frakcije IS v Egiptu še trdi, da je ubijanje otrok in žensk dovoljeno v vsesplošnih terorističnih napadih in bombardiranjih, saj je med katapultiranjem mesta tudi Mohamed ubil ženske in otroke.

M. S.