Islamska država v Franciji: Predmestje Pariza postalo gnezdo džihadistov, ki svoje mreže plete mimo francoske oblasti in zakonov

Francosko predmestje Trappes (Foto: Printscreen)

Islamska država si je skorajda prisvojila zahodno predmestje Pariza, oblasti so tam povsem izgubile avtoriteto in nadzor. Gre za islamsko državo znotraj francoske, v katero nima nihče vstopa. Govorimo o tvorbi, ki se požvižga na zakone, znotraj nje pa posedajo in se sprehajajo teroristi, ki načrtujejo in izvajajo napade po celotni Franciji.

Trappes leži približno 30 kilometrov jugozahodno od Pariza in je vse prej kot tipično francosko predmestje. V zadnjem času se je spremenil v mesto islamske države in izvor tako rekoč vsega muslimanskega, s čimer se spopada Francija. Območje je za oblast popolnoma nedostopno in se zanjo ne meni, islamska država pa na tem predelu ”uri svoje rekrute”.  Kako bi se potemtakem muslimani lahko mirno integrirali, če se že sami izključujejo in usmerjajo proti tistemu, ki za vse ostale nekaj velja?

Po dosedanjih podatkih naj bi se že 67 prebivalcev Trappesa pridružilo vrstam islamske države, medtem ko so ostali radikalci izvajali napade po preostali Franciji. “Tukaj boste videli mesnice, ki prodajajo zgolj halalsko meso. Mislim, da se na tem območju trenutno nahaja več kot 1.500 molitvenih prostorov in pet mošej. Zaljubljeni pari se nikoli ne primejo za roke. Če srečate ženske, boste presenečeni, da so vse oblečene po strogih islamskih pravilih,” je za RT dejal dr. Leslie Shaw, predsednik Foruma za islamski radikalizem. “Trappesa več ne moremo obravnavati kot tradicionalnega francoskega kraja. Postaja svoja država znotraj države.”

Ne upoštevajo zakonov, do živega jim ne pride niti policija
Novonastalo džihadistično gnezdo, prepredeno s salafizmom in vahabizmom, je povsem imuno na francoske zakone. Ti prepovedujejo nastajanje in širjenje verskega ekstremizma in težijo k ohranjanju državnih tradicij. Nekatere v Trappesu živeče ženske odkrito nasprotujejo francoskemu zakonu, sprejetemu pred osmimi leti, ki odkrito prepoveduje popolno prekrivanje telesa. Leta 2013 so policisti skušali identificirati v celoti s tančico prekrito žensko, a so tamkajšnji prebivalci začeli goreče in nasilno protestirati. Policija se zdaj v dogajanja v tem predelu ne vmešava, saj imajo tam očitno svoje zakone.

Stanje je zelo nestabilno. Vlada ne želi izzvati še več nemirov, ker ve, da bi se razgrajanje kot požar razširilo po vsej Franciji,” je dejal dr. Shaw. “Kdaj bo prišlo do naslednjega napada, je zgolj vprašanje časa. Temeljna težava je v ideologiji. Gre za veliko več kot teroristične celice.”

Več kot polovica francoske zakonodaje je že podrejena islamu, Macron pa bi še kar sprejemal islamu prijazne reforme
Trappes pa ni edino francosko mesto, kjer radikalni islam žene svoje korenine. Lani je anketa, ki so jo izvedli francoski dijaki, pokazala, da 32 odstotkov vseh muslimanskih študentov meni, da je islamska doktrina najboljša in je boljša tudi od česarkoli drugega, znanstveno dokazanega in splošno sprejetega. Podobna anketa je leta 2016 dokazala, da je 68 odstotkov celotne francoske zakonodaje podrejene islamskemu pravu. Francoski predsednik Emmanuel Macron je v ponedeljek sporočil, da bo vlada načrtuje nove reforme, ki bi izboljšale “problematične odnose med islamom in Francijo“.

Anja Lepej
 • xtc

  Dejstvo je ,da bo EU tele probleme kmalu odpravljala z orožjem,ker jih z ničemer drugim nebo mogla-žal je tako,vse se v Evropi čaka do zadnjega.

  • učko

   Bojo Poljaki pa Rusi znoreli. Rusi so največji nacionalisti in rasisti na planetu !

 • učko

  Zahodna Evropa je bila pač prelepa, da bi trajala. Jah, po navadi je to tako. Tako po navadi rečejo ženske, če se jim življenje obrne na slabše, “bilo je prelepo, da bi trajalo”.

 • Sadako

  Raje ugotovite koliko Katarski investicij, je stala varnost Francozinj. Še Mojcej bi ugotovila, samo vi nej.

 • dob

  To ni nič, pri nas imamo kučana, ki svoje mreže plete skozi oblast in zakone, ki si jih sam postavlja.

 • Stajerka

  rešitev za Slovenijo je samo ena……Avstrija+Višegrajci+Slovenija…..zapret območje, pa naj se slikajo……

  • bojan

   sej to se bo tud zgodilo

  • Jan Kovalski

   Avstrija je samo v enem letu “uvozila” cca 100.000 migrantov, ki so šli prej čez Slovenijo.
   Niso ravno za zgled.

 • bojan

  da bi se nekdo vselil sred mojega stanovanja gre ven v rezancih … moč je (zelo slab izgovor da je ni) … samo zgleda da francoska vlada džidahiste podpira, podporo tem islamskim satanistom so pokazale tudi švedska, nemčija in francija, mogoče enega dne zvemo da so vi našteti soustanovitelji te satanske vojske morilcev, mal se zamislite zakaj je veliko evropejcev šlo dol v vojno, mogoče z blagoslovom lažnivih vlad …

  Za nas ki se zavedamo dogajanja je Višjegrajska edina rešitev

 • učko

  Janković in Kučo že uvažata nov kontingent migrantov, provizije za nove đamije so bile že obljubljene in nekatere tud’ že dane. Tako, da ni problema, tud’ pr’ nas bo “multi kulti”, v Čefurjani je že tko in tko, pa še veliko bolj bo !!!!

 • Caetano

  Tudi francoskim politikom posebno se socialistom se je zdela izredno pametna naveza med pinko commijem in filoislamistom Obamo in SA ter Muslimansko bratovscino. Ti so postavili na noge ISIS, ki pa jim je logicno tudi usel izpod nadzora saj se salafiti ne morejo zadovoljiti z lokalnim kalifatom ampak hocejo globalnega.

  Nad Trumpom, ki je spravil s pomocjo Kurdov IS na kolena se pa zgrazajo. Tako, da si po svoje zasluzijo, kar so dobili. Samo skoda je, ker navaden narod najbolj nastrada.

  • Steiermark

   Vse takšne “politike”, ki družno z islamso satanistično golaznijo, izvajajo islamizacijo Evrope in Evropejcev, bi bilo potrebno zapreti, skupaj, v veliko kletko, jim dati bodala ter jim pustiti, da se pokoljejo med sabo, ne pa da genocid izvajajo, preko teh bolanih satanovih bestij, nad ljudmi!

 • Bozz

  Saj so nam že v filmih pokazali kakšno prihodnost snujejo:
  https://www.youtube.com/watch?v=VJivXSErhB8

 • garfi

  šarec bo nadaljeval islamizacijo Slovenije
  NEEE na volitvah leviČĆarjem

 • sodnikisozločinci

  Samo brez panike. Tudi volk se lahko integrira v čredi ovc.

  • Sadako

   Jaz bi raje ovco integrirala v volka.

  • Janez Novak

   Kje si to že videl volka integrirnega z ovcami? Tega še v pravljicah ni.

   • Caetano

    To je parodija.

 • Janez Novak

  Če kdo razume ljudi – politike – ki delajo vse zoper lastno kulturo in lasten narod, naj to razloži.

  • Caetano

   To so filoislamisti…

 • Caetano

  Civilizacionist dr. Bill Warmer o tem kako šeriat uničuje civilizacije:

  https://www.youtube.com/watch?v=pMwsBdJh9Y4

 • skorpijon93

  prihodnost slovenije pa je v višegrajski četverici ali pa je ne bo !

  • McBobo

   Tako je!!!!

 • Jan Kovalski

  Dvakrat sem bil točno v tem predelu Pariza, …

  https://www.google.com/maps/place/Gare+de+Trappes/@48.7701531,2.0103932,14z/data=!4m5!3m4!1s0x47e68156e15ccc09:0xd9dda6a8686c29f8!8m2!3d48.7747916!4d2.0064879

  … prespal v hotelu enemu izmed verige poceni hotelov F1, ki je razpredena po celi Evropi.
  Prvič leta 2011 in drugič leta 2015. V teh štirih letih se je precej spremenilo.
  Zelo se je povečalo število muslimanov, veliko zadekanih žensk se “plazi” po cestah Trappesa,
  policistov tam res ne srečaš niti v več dneh skupaj ne, “domorodcev” je zelo malo na vidiku.
  Gre v bistvu za predmestje Pariza.
  V hotelu med osebjem ni Francozov. Kot bi bil nekje v Arabskem svetu.
  Če hočeš srečati Francoze moraš iti na podeželje, mesta so vedno bolj okupirana s strani mohamedancev.

 • živa majcen

  se že združujejo hrane majo itak dost dak da lahk sam fukajo pa bojo kmal večinsko prebivalstvo pol bo pa revščina ko noben nebo delu več

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!