Islamska država za samomorilske napade uporablja jazidske otroke z opranimi možgani

Foto: YouTube/Printscreen

Kontroverzna teroristična skupina Islamska država je začela posnemati prakse nigerijske islamistične skupine Boko Haram, saj s pomočjo pranja možganov jazidske otroke nagovarja k izvajanju samomorilskih napadov, kar kaže na to, da v vrstah teroristične organizacije mrzlično zmanjkuje mož.

Breitbart poroča o primerih otroških samomorilskih napadov na koalicijske sile pod ameriškim vodstvom v Iraku in Siriji.

Kurdi so pozvali mednarodno skupnost, da pomaga in prepreči nadaljnje pranje možganov in treniranje otrok, po tem, ko je ekstremistična skupina objavila propagandni posnetek, na katerem je bilo mogoče opaziti dva jazidska samomorilska napadalca.

Islamska država usposablja tisoč jazidskih otrok
Združene države Amerike in Združeni narodi so uradno priznali, da so Jazidi (eno najstarejših verstev na svetu in temelj tako krščanstva kot tudi islama), kristjani in ostale etno-religiozne manjšine v Iraku in Siriji podvrženi genocidu, ki ga nad jimi izvaja Islamska država. Ekstremisti tako teoretično kot tudi praktično usposabljajo več kot 1.000 jazidskih otrok, pri čemer te podrobneje seznanjajo s sredstvi za ubijanje.

Foreign Desk poroča, da je bilo mogoče v 30-minutnem propagandnem videoposnetku, ki ga je Islamska država objavila v torek, opaziti dva mlada jazidska brata z opranimi možgani, stara 11 in 12 let, ki sta domnevno izrazila željo, da želita v imenu Islamske države izvesti samomorilski napad. Družina fantov je potrdila njuni identiteti in dodala, da jih niso videli odkar sta bila fanta ugrabljena leta 2014.

Posnetek je razkril, kako mladeniča v rokah vihtita orožje in se pri tem sramežljivo smejita, nato pa stopita v ločeni vozili, ki sta naloženi z eksplozivom. Na posnetku so s pomočjo snemanja z dronom prikazali njune zadnje trenutke, preden je eksplozivo v vozilih eksplodiralo.

Foto: YouTube/Printscreen

Jazide opisujejo kot častilce hudiča
Islamska država utemeljuje genocid nad Jazidi s pojasnilom da predstavljajo častilce hudiča, kar je izpostavil tudi eden izmed dečkov na posnetku in dodal, da se Jazidi ne zavedajo načinov, kot sta halal (kaj je čisto) in halam (kaj je prepovedano).

Islamska država je brata na posnetku zajela skupaj z drugimi mladeniči v iraškem mestu Sinjar avgusta 2014, medtem ko je izvedla masaker in usmrtila 5.000 Jazidov, več tisoč žensk in otrok pa zajela za spolne sužnje. Džihadisti so med drugim ubili tudi očeta dečkov in štiri njune brate in sestre.

Foto: YouTube/Printsreen

Indoktrinirani dečki niso izkoristili možnosti za pobeg
Nemški Spiegel poroča, da je Islamska država indoktrinirala več tisoč dečkov, ki so bili zajeti v Iraku in Siriji za bojevanje v imenu Islamske države. Islamski državi je uspelo oprati možgane nekaterih jazidskih dečkov in jih pripraviti celo do želje, da ubijejo svoje družinske člane. Reuters je lani poročal, da so nekateri indoktrinirani fantje oklevali, ko se jim je ponudila priložnost za pobeg iz taborišča za usposabljanje. Ti otroci, ki jim je bila predčasno ukradena mladost, so nedvomno kot časovne bombe, ki lahko eksplodirajo kjerkoli in kadarkoli v Evropi, če ne bodo pravočasno ustavljeni.

N. Ž.

 • RATATA

  Otrokom lahko možgane pere nekdo, ki nima srca.
  To se še vedno dogaja tudi pri nas, v Slovenijji (imamo šole, v šolah pa učitelje).

 • xtc

  Tileso zelo podobni Kučanski državi,ki preko učiteljev kot v Kranju trenirajo v šolah za denar davkoplačevalcevopranoglavce in ideološke bebce karšen je tisti učitelj zgodovine.

 • primsek

  Najbolj oprani so bili tisti otroci, ki so na teve govorili o pravici otrok do matere in očeta, se pri tem sklicevali, da so predstavniki vseh takšnih otrok in zavijali z očmi, kadar so jih poskušali soočiti z drugačnimi dejstvi. Zloraba so tudi Primčevi tabori, kjer ti isti otroci zahtevajo pokop nerojenih. Do pokopa kondomov in tamponov je tako samo korak, in ta korak bo naredila indoktrinacija.

 • xtc

  No Kučanskadržava pere možgane povsem legalnop skozi šolstvo in za denar davkoplačevalcev.

 • Olga

  Mar niso enako ravnali muslimani pri Turških vpadih kradli krščanske otroke in jih urili v JANIČARJE??! Mar ni Hitler na koncu, ko mu je zmanjkalo vojakov, oborožil otroke?? Vsi izmi so enaki – zločinski!