Islamski skrajneži v Egiptu pred ženo in otroki ubili še enega koptskega kristjana

Datum:

V severnem Sinaju so islamski skrajneži ustrelili koptskega kristjana v zavetju njegovega doma, kjer se je sicer počutil varno. Po navedbah egiptovskih oblasti je to že šesti umor v tej nemirni regiji, kar botruje k temu, da se krščanske družine, ki se bojijo za svoje življenje, izseljujejo iz območja. 

Anonimna egiptovska uradnika sta povedala, da so skrajneži v četrtek vdrli v dom vodovodarja Kamela Youssefa in ga ustrelili pred njegovo ženo in otroki.

Islamska država napovedala nove napade
Nobena militantna skupina še ni prevzela odgovornosti za napad, a vendar je pri tem treba poudariti, da je egiptovska podružnica teroristične skupine Islamska država, ki ima sedež na Sinajskem polotoku, v videoposnetku, ki je izšel v začetku tedna, obljubila, da bo okrepila napade na krščansko manjšino.

Koptski kristjani, ki predstavljajo 10 odstotkov egiptovskega prebivalstva, so čedalje pogosteje tarča napada, odkar so leta 2013 predsednika Mohammeda Morsija odstavili z vojaškim udarom. 

Foto: epa

Grožnje dobivajo tudi prek mobilnega telefona
Cela vrsta umorov s strani domnevnih skrajnežev je vplivala na širitev strahu v koptski skupnosti v el-Arishu, po tem, ko so družine prek mobilnih telefonov prejele različne grožnje. Dan pred umorom Youssefa so skrajneži ubili drugega koptskega kristjana in v živo zažgali njegovega sina, nato pa njuni trupli odvrgli ob rob ceste v el-Arishu. Trije drugi kristjani so bili v Sinaju ubiti že prej, bodisi v streljanju iz približujočega avta, bodisi po napadu na njihove domove in trgovine.

Jidah Watch poroča, da koptska krščanska cerkev še ni dala nobenega uradnega komentarja na vrsto umorov, ki so se zgodili nedavno.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...