Islamski zakoni proti bogoskrunstvu terjali še eno žrtev, ki se dogajanja sploh ni zavedala

Foto: Youtube

Pakistanski zakoni prepovedujejo bogokletstvo. Ob kršitvi pogosto za njihovo kazen, namesto oblasti, poskrbijo kar pobožni posamezniki. To se je pripetilo tudi duševno zaostalemu moškemu, ki sta ga samooklicana božja ”redarja” v petek ustrelila.

Moškega z motnjami v duševnem razvoju so obsodili bogokletstva, a je bil zaradi svojega zdravstvenega stanja in uveljavljanja zdravniškega spričevala, ki ga je razglasilo za intelektualno hendikepiranega, oproščen. Nato sta ga v mestu Tando Adam ubila vaška moška.

Islamski zakoni ne tolerirajo bogokletstva, prek družbenih omrežij pa jih vsiljujejo tudi drugim narodom
Določila pakistanskih zakonov, ki vključujejo bogokletstvo, pogosto uporabljajo proti verskim manjšinam in drugim, ki so tarča lažnih obtožb, medtem ko so pobožni posamezniki, samooklicani ”redarji”, pripravljeni groziti in ubiti obtoženega. Omenjene zakone želijo čim prej razširiti tudi prek družbenih omrežij; razvija se globalni trend, ki islamske zakone, predvsem o načelu božanstva, vsiljuje tudi drugim narodom. Kdorkoli, ki na Zahodu ne deluje v skladu z islamom, je podvržen kazenskim ukrepom, ki segajo od groženj do velikih džihadističnih napadov.

Marca je pakistanski premier Nawaz Sharif ”odredil, da bodo bogokletne vsebine na družbenih omrežjih odstranjene in blokirane, tisti, ki jih bodo objavljali, pa strogo kaznovani. Konec marca je nato vrhovno sodišče v Islamabadu izdalo kratko peticijo, s katero želijo odstraniti bogokletne vsebine iz družbenih medijev”. Maja je nesrečno ubit končal 13-letni deček, in sicer med pakistanskim izgredom, ko je mafija lovila 35-letnega hindujca. Slednjega so aretirali zaradi domnevnega pošiljanja bogokletne vsebine prek aplikacije WhatsApp.

Foto: iStock

Muslimani si želijo mednarodnih zakonov in razvijajo proti-islamofobijo
Medtem si muslimanski narodi želijo in zagovarjajo mednarodno veljavne zakone o bogoskrunstvu, ki bi kaznovali verska obrekovanja. Islamska organizacija želi že od leta 1999 vključiti vprašanja verskega obrekovanja v resolucije ZN o človekovih pravicah. S tem namenom je začela razvijati program proti-islamofobija.

Umor zaradi bogoskrunstva je treba preiskovati z različnih zornih kotov
Atta Muhammad Buriro, star 32 let, je umrl v petek. Kasneje sta se dva napadalca, ki sta ga ustrelila, sama predala policiji in umor priznala. Aretacijo je potrdil policijski uradnik, ki je območnim novinarjem povedal, da umor še vedno preiskujejo, vendar z različnih zornih kotov. Po obdukciji so žrtvino telo izročili njegovim bližnjim.

A. L.