Italijanske srednje šole in univerze bodo zaprle vrata

Foto: epa

V okviru ukrepov za zajezitev novega koronavirusa v prazničnem času bodo v Italiji srednje šole in univerze predvidoma zaprte do začetka januarja. 

Ukrepi za praznični čas, ki naj bi začeli veljati v začetku decembra, med drugim predvidevajo, da bodo srednje šole in univerze ostale zaprte do 7. januarja, na spletu poroča italijanski časnik Corriere della Sera.

V okviru ukrepov za čas praznikov namerava italijanska vlada podaljšati delovni čas trgovin do 22. ure, da bi omogočili praznične nakupe brez gneče, navaja Corriere della Sera. Poleg tega bi lahko v rumenih deželah, ki jih je epidemija covida-19 najmanj prizadela in kjer veljajo najblažji ukrepi, dovolil, odprtje barov in restavracij tudi v večernih urah. Za mizami bi lahko sedele največ štiri osebe, kot velja že zdaj, poroča STA.

Italija vse bolj prizadeta tudi v drugem valu
Iz Italije so v soboto zvečer poročali o 34.767 novih okužbah z novim koronavirusom v zadnjih 24 urah, kar je manj kot dan pred tem, ko so jih potrdili 37.242. Od petka do sobote je umrlo 692 covidnih bolnikov, kar je sedem manj kot dan pred tem, je sporočilo italijansko ministrstvo za zdravje. Skupaj je covid-19 v Italiji zahteval 49.261 smrtnih žrtev.

Sara Kovač