Italijanski škof s širjenjem svojih laži ustvarja razkol med verujočimi in izdajalskim promigrantskim klerom

Upokojeni škof Raffaele Nogaro (Foto: Twitter)

Upokojeni italijanski škof je izrazil željo, da bi vse cerkve za dobrobit migrantov spremenil v mošeje. Svojo utemeljitev je osnoval na laži o Jezusu, ki je očitna takoj, ko odpremo sveto pismo. Del italijanskega klera, od katerega se širi žvepleni smrad, je v čedalje slabšem odnosu z verujočimi, saj namesto, da bi se držal naukov Katoliške cerkve, le te skuša nasilno spreminjati.

“Z moralnega stališča in kot človek vere bi bil voljan spremeniti vse cerkve v mošeje, če bi s tem pomagal rešiti življenja revnih in nesrečnih moških in žensk, saj Kristus ni prišel na ta svet, da bi gradil cerkve, temveč da bi pomagal ljudem vseh ras, religij in narodnosti,” je po poročanju Voice of Europe povedal upokojeni nadškof iz Caserte Raffaele Nogaro.

S to preprosto izjavo je škof Katoliške cerkve pokazal, da je zavrgel nauke Katoliške cerkve. Namreč, njegova izjava je laž. “Jezus mu je dejal: ‘Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni’.” (Janez 14,6) in “Jaz pa ti povem: ‘Ti si Peter in na tej skali bom sezidal svojo Cerkev in vrata podzemlja je ne bodo premagala’.” (Matej 16,18) – je zapisano v Svetem pismu.

Kler proti vernikom
Nogaro je del klerikalnega gibanja, ki nasprotuje italijanski populistični vladi v njenih naporih, da bi zamejila ilegalno priseljevanje. Njihov učinek je zanemarljiv in bolj kot voditelju Lige in notranjemu ministru Matteu Salviniju škodijo sebi, saj so s svojim vmešavanjem v stvari, v katere se ne bi smeli, in z lažmi ustvarili razkol med katoličani in cerkveno hierarhijo.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini (Vir: Twitter)

“Prisežem, da bom zvest svojim ljudem, 60 milijonom Italijanom. Prisežem s poštenostjo in pogumom, da bom izvajal ustavna določila in spoštoval nauke v teh svetih evangelijih. Boste prisegli z mano?” je povedal Salvini z rožnim vencem v eni roki in evangeliji ter italijansko ustavo v drugi roki med zaprisego pred milansko katedralo.

Ne preseneča, da so ljudje na strani Salvinija, ki namesto laži prisega na resnico. Mogoče je v Vatikanu prišel čas za izredne razmere. Mogoče je spet čas, da se vrne nazaj molitev k svetemu nadangelu Mihaelu, ki jo je leta 1886 vpeljal papež Leon XIII za obrambo Cerkve.

Ivan Šokić