fbpx

Iz jeze svojo partnerico zažgal, dobil pa samo 11 let zaporne kazni

Foto: Youtube

Triintridesetletna Judy Malinowski iz ameriške zvezne države Ohio je spregovorila o nočni mori, ki se ji je zgodila pred 16 meseci.  Nekdanji partner jo je v jezi polil z bencinom in jo zažgal, kar je za vedno spremenilo njeno življenje. Čeprav je 41-letni Michael Slager zavrnil vse obtožbe požiga svoje tedanje partnerke, ga je sodnik spoznal za krivega in ga obtožil na 11 let zapora.

Judy Malinowski, ki je zadnjih 16 mesecev preživela v bolnišnični oskrbi, se je odločila, da priča proti nekdanjemu partnerju. Ker se zaradi slabega zdravstvenega stanja ponedeljkovega zaslišanja ni mogla udeležiti, je za ameriško postajo WSYX namesto tega spregovorila kar iz bolniške postelje, kot poroča Daily Mail.

Zgodilo se je 2. avgusta lani v Gahani. Slager je po njej vlil bencin ob prepiru na bencinski črpalki. Poudarila je, da je bilo mogoče v njegovih očeh uzreti čisto zlo. “Nikoli si nisem mislila, da je lahko človek tako zloben. Samo stal je tam, ko me je zažgal in ni storil popolnoma ničesar, da bi mi pomagal.”

41-letni Slager zavrača očitke, da je dejanje storil namerno
Slager je venomer trdil, da je Malinowskijevo zažgal po nesreči, medtem ko je poskušal prižgati cigareto. Njegov odvetnik pa je vztrajal pri stališču, da je tudi sam med pogasitvijo požara utrpel opekline. Slagerjev oče Harold pa je za Columbus Dispatch celo povedal, da njegov sin ljubi Judy. Ta je zavrnila razlago dogodkov, ki je bila predstavljena s strani Slagerjeve obrambe in dodala prepričanje, da njen nekdanji partner nima duše.

Zažig je na žrtvi pustil hude posledice
Napad s požigom je mater z dvema otrokoma prizadel z opeklinami četrte in pete stopnje, ki so prizadele kar 80 odstotkov njenega telesa. V zažigu pa je izgubila tudi dva prsta in uhlja, ki sta se zaradi visoke vročine stopila. Zaradi hudih poškodb ostaja Malinowskijeva še vedno v bolnišnični oskrbi, saj ne more dihati brez pomoči ventilatorja, zaradi poškodbe sapnika pa lahko le šepeta.

model

Michael Slager, Foto: Youtube

Judy Malinowski ima še vedno odprte rane na hrbtu in zadnjici,  kamor po mnenju zdravnikov ni mogoče presaditi kože. Rane se prav tako ne morejo zaceliti, ker se ne more obrniti na trebuh in na njem ležati, saj ima prevelike težave z dihanjem.

Z razsodbo se Malinowskijeva ne strinja
Na predvečer svoje 52. zaporedne operacije je otožno dejala, da si takšnega trpljenja s hudimi bolečinami ne zasluži prav nobeno živo bitje. Dejala je, da je Slagerjeva kazen neustrezna, njena mati Bonnie Bowes pa je za 10TV povedala, da si ta ne zasluži nič manj kot dosmrtno kazen in poudarila, da so jo hčerkini zdravniki opozorili, da ta najverjetneje ne bo preživela.

Judy Malinowski pred napadom, Foto: Facebook

Judy Malinowski pred napadom, Foto: Facebook

Malinowskijeva je iz svoje bolniške postelje kljub hudim poškodbam nagovorila žrtve domačega nasilja in jim svetovala: “Najdite si pomoč in zbežite!” Triintridesetletnica, ki ima hčerki stari 9 in 12 let, se skupaj s svojo materjo bori za sprejetje zakonodaje, ki bi omogočila, da se v primeru napada z zažigom osebe zaporna kazen podaljša na najdaljšo možno.

N. Ž.