Iz levičarskih vrednot, ko smo vse sprejemali in nismo želeli nikogar prizadeti, se je v Evropi razvil islamski ekstremizem

Foto: epa

Nenehno dajanje prednosti levičarskim vrednotam pred nacionalno varnostjo v Evropi je končno osvobodilo roke islamskim radikalcem, ki so na naš kontinent prišli zelo spretno, je dejala strokovnjakinja za muslimanski ekstremizem Jennifer Breedon. Evropski voditelji “uporabljajo te liberalne vrednote, svobodo, enakost in to postavljajo pred varnost ljudi”.

Breedonova, ki je tudi mednarodna kazenska pravna zastopnica in strokovnjakinja za študije ekstremizma, je ravno o tem govorila v soboto zvečer po napadu v Parizu, ko je muslimanski skrajnež z nožem napadel mimoidoče blizu operne hiše. Ena izmed njegovih žrtev je celo izgubila življenje. Med napadom je naglas vpil “Allahu Akbar” (Alah je velik). Islamska država (IS, nekdanji ISIS) je že prevzela odgovornost za pokol, ki ga je naredila kot vračilo Franciji, ker je ta sodelovala v protiteroristični akciji na Bližnjem vzhodu.

Strokovnjakinja za islamski radikalizem je poudarila, da je Evropa, še posebej Francija ena izmed najbolj prizadetih držav s strani ISIS-a in njihovih napadov, in dodala, da temelj problema ni v boju proti ISIS-u, ampak v desetletjih predajanja liberalnim vrednotam na račun državne varnosti.

Razlog, zakaj je zahod, zlasti Evropa za ISIS postala “zelo enostaven cilj”, je v tem, ker evropski voditelji “uporabljajo te liberalne vrednote, svobodo, enakost in to postavljajo pred varnost ljudi. In to zahteva zelo pomembno vprašanje: kdaj bo že tega preveč?” Po pariškem masakru novembra 2015 je francoska vlada poostrila to politiko in se je situacija nekoliko izboljšala, a kljub temu Breedonova pravi, da te spremembe ne bodo mogle nadomestiti vseh teh let, ko smo živeli po principu, “da ne bomo koga drugačnega užalili ali sprejeli”.

Žrtev napada v Parizu. (Foto: Twitter)

“Torej, tudi če je predsednik Francije Emanuel Macron sprejel to politiko boja proti terorizmu, je vseeno v preteklih letih odprl vrata in dovolil, da vstopi kdorkoli, ker ni želel nobenega diskriminirati ali koga užaliti. In to je omogočilo rast islamskega ekstremizma,” je dodala.

Evropa bo težko obvladala situacijo, saj bo morala poseči v vrednote, ki jih je zagovarjala, poroča RT. “Torej bo težko, zlasti za tiste narode, ki so toliko let govorili, da ne želijo nikogar prizadeti, a je radikalni islam že med njimi,” je dejala in dodala, da dokler Evropa ne bo omejila teh svoboščin, bo priča še več napadom.

A. G.

 • Zgornji

  JA, ČE SI PREDOBER – SI OSLU PODOBEN !!! ! !!! IN TOČNO TO SMO NAREDILI , IN TOČNO TO TUDI POSTALI !!! ! !!! NAIVNEŽI ČLOVEŠKI !!! ! !!! Žaaal.

 • Caetano

  Levičarji so res glavni v filoislamistični norosti!

  Včeraj jihadistični napad v Parizu danes jihadistični bombni napad na tri krščanske cerkve v Indoneziji. Najmanj 11 mrtvih in še veliko več ranjenih.

  http://www.bbc.com/news/world-asia-44100278

  • ivan šantl

   V večini medijev se previdno govori o “napadih na cerkve”.Na cerkve katere veroizpovedi se ne omenja.Prav namerno se izogibajo besedi “krščanske”.Izdajalci očitno to počnejo z razlogom.

 • xtc

  Ni še dovolj hudo,ko bo bo samo steklo.

 • Mihilus

  Pri politiki imaš dva principa delovanja. Klasični način, ki so ga vedno uporabljali vsi skozi vso zgodovino: cilj opravičuje sredstva. In pa način, ki ga zadnjih nekaj let/desetletij uporablja zahod: sredstvo opravičuje cilj.

  Po domače povedano, včasih moraš narediti kakšno stvar, ki ni povsem etična, da dobiš zaželjen rezultat. Ko enkrat postane bolj pomembno biti etičen, kot doseči pravi rezultat potem dobiš to, kar imamo na zahodu.

  Besedna zveza “sredstvo opravičuje cilj” pomeni torej, da ni tako zelo pomembno, da imamo državo povsem u kurcu, važno, da smo bili prijazni in mislili dobro. In to opravičuje katastrofalen rezultat.

 • skorpijon93

  slovenci smo del srednje evrope, sodimo v višegrajsko skupino, naši sosedi so patrioti in nacionalisti hrvati in madžari, bravo !

 • Matt von Glanz

  podobni smo bogatemu vrtu brez plota sredi gozda, kjer vse skrbi samo kvaliteta sadežev.

 • Slovenija od kje lepote tvoje

  Makaron nima jajc v svoji drzavi red narest tam se jih bojijo pa pustijo da delajo kar cejo

 • Olga_10

  Pozabljamo, da ni na sprožilec pritiskal samo divjak, na sprožiec so pritiskali z njim tud Junker, Merklova, Macron, Cerar…vsi, ki so divjake privlekli v Evropo! Zato so vsi osebno odgovorni za smrti vseh ljudi, ki so jih divjaki umorili, vključno z mladim policistom v Sloveniji, ki ni pozabljen med “desničarji”!

 • Slovenec 33

  Ne bo držala ta vaša trditev v naslovu
  Vsem je znano je, da pripadniki religije levičarjev nikoli niso imeli vrednot in zato ne prodajajte megle.
  Čemur oni rečejo vrednota je “živeti na tuj račun, zatirati in krasti”
  Glavni predstavniki levičarjev so komunisti, ti pa so v času svojega obstoja pobili skoraj 200 mio ljudi po celi zemeljski krogli in po slovenski zemlji napolnili več kot 600 morišč s slovenskimi rodoljubi.
  Zato so sedaj v EU povabili nove moči, ki se prikrivajo v drugo najbolj podlo skupino vernikov na zemlji
  To je islam, ki je krvava, agresivna, pedofilska in histerična religija in enako kot levičarji potiska vse, ki pridejo z njo v stik v mračnjaštvo in fevdalizem, ker je končni cilj obeh religij.

  • Wizeman

   Poskusi enkrat prebrati staro zavezo svetega pisma. Boš presenečen, v kaki zmoti si.

 • primsek

  meni se zdi mali kot domobranec : veren, zaslepljen, oborožen, z božjo besedo za hrbtom, torej moderni MVAC z islamsko versko usmeritvijo, samo njegovega Škofa, pardon, imama Rožmana moramo še ugledati za njegovimi dejanji. Štuhec Ugodnik, Gorenak Piškotek ali kakšen drug perdrajskodrk

  • cosmosjasnovidec

   Hja.
   To,da se ti tako zdi je pri levuharjih,komunajzerjih,čefutarjih itd.normalen pojav,ker ste vsi usekani v nulo tako,da se vam ne more zdeti drugače.
   Lahko se tolažiš le z tem,da ste vsi pasjejebci trešnjeni tako,da nisi edini.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Wizeman

    Retarder. Oprosti, ampak to je res najustreznejša oznaka….

 • to niso levičarske vrednote, temveč vrednote NATO, ki deluje izključno za interese ekstremnih muslimanov in teroristov.

 • Mikica

  Ajaj, Nora24tv, ne razumem vasih motivov. Kaj boste imeli od tega, ko boste imeli prestrasen, skregan in zafrustriran narod? Kaj bi radi? Vse dobro sigurno ne.

 • Goran Hvala

  kar nekaj. nakladanje in zavajanje..teroristi so nastali zaradi odprte politike… kaksne bebavosti…kaj se pa vsi vtikajo na bliznji vzhod. ..predn so zacel 3/4 evropejcev se slisal ni za muslimana….smo mel kar evropske teroriste…zdej pa kar naenkrat neki muslimani…kar na lepem so se spomln da gremo zdej pa mal v evropo…so rekl levaki da lahko pridemo in tako so nastali teroristi.. povabl so jih pa so rekl zdej bomo teroristi in gremo v evropo…:-)…kaksne cvetke fanatiki butate ven…

 • KAPIBARA

  – Leta 1999 je na sinodi v Vatikanu, med razpravljanjem o odnosih muslimani in kristjani, eminentni muslimanski učenjak hladnokrvno dejal:
  “S pomočjo vaše demokracije bomo vdrli k vam,s pomočjo naše vere bomo zavladali nad vami. ”
  – To je povedal udeleženec sinode monsignor Guiseppe Bernardini.
  – Vir: knjiga Bes in Ponos – Oriana Falacci str. 98-99

 • Wizeman

  Te levičarske vrednote, po katerih pljuvate, so v bistvu krščanske vrednote. Se tega kdo od vas, zapriseženih “desničarjev” zaveda? Krščanska vera je po svoji biti levo usmerjena…

 • if

  Montasser AlDe’emeh, Palestinec, poznavalec džihadizma, belgijski tajni agent: “Z uvažanjem migrantov Evropa uvaža tudi državljansko vojno.
  Migranti so nevani zahodni civilizaciji tudi na nivoju svojih otrok rojenih v Evropi, ker ti samo
  fizično živijo v zahodnem svetu, mentalno so v srednjem veku,
  mnogokrat tudi v obliki stika z radikalnim islamom.”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!