[Iz minute v minuto] Vrh EU dosegel kompromis: Nemko in mati sedmih otrok Ursulo Von der Leyen predlagajo za novo predsednico Evropske komisije!

Ursula von der Leyen (Foto: epa)

Izredni vrh EU o tem, komu bodo šli najpomembnejši položaji v uniji, še ni končan. Dogovoriti se poskušajo o svežnju položajev, ki vključuje predsednike Evropske komisije, Evropskega sveta, Evropskega parlamenta in Evropske centralne banke ter visoki zunanjepolitični položaj. Pogajanja so do zdaj trajala skoraj 20 ur, jutri mora Evropske parlament glasovati. Predloge za predsednika Evropskega parlamenta je treba oddati danes do 22. ure. Voditelji članic EU so dosegli kompromis o vodilnih položajih v uniji. Za predsednico Evropske komisije predlagajo Nemko Ursulo von der Leyen, za predsednika Evropskega sveta so izbrali Belgijca Charlesa Michela, za predsednico ECB so imenovali Francozinjo Christine Lagarde, za visokega zunanjepolitičnega predstavnika pa Španca Josepa Borrella.

22:56 Aleš Hojs na Twitterju: “Ničen vpliv SLO diplomacije in naših uradnikov v EU je rezultat ministrovanja Karla Erjavca in kadrovanja zgolj uslužnih in nesposobnih apartčikov levih vlad. Poglejte rezultate volitev na volišču v Bruslju pa boste videli kdo nas tam zastopa:nekaj udbovcev, stranke SD in recidivi LDS!

22:55 Matej Lahovnik na Twitterju: “Fajonova v Odmevih izpostavi, da je v usklajenem predlogu premalo kandidatov iz vzhodne Evrope, nato pa prav socialisti za predsednika parlamenta iz svoje skupine namesto usklajenega Bolgara predlagajo Italijana. Zgleda, da je za njih Bolgarija zahodno od Italije.

19.45: Vodja skupine socialistov in demokratov Iratxe García je v izjavi izpostavil, da je predlog Sveta “za nas globoko razočaranje”.

19.41: Če bo von der Leynova potrjena, bo sploh prva ženska na tem položaju in druga Nemka. Prvi predsednik komisije je bil namreč Nemec Walter Hallstein.

19.39: Evropski parlament bo v sredo sam izbral svojega predsednika. Po scenariju, ki je v Bruslju neuradno krožil, naj bi si mandat delila Bolgar Sergej Stanišev in Nemec Manfred Weber ali pa naj bi Stanišev dobil ves petletni mandat.

19.30: “Moje potovanje spitzenkandidata se je začelo septembra lani, tukaj se konča,” je poraz priznal spitzenkandidat EPP Manfred Weber na sestanku politične skupine in dodal, da se bo še naprej boril za demokratično Evropo.

19.10: Voditelji članic EU so dosegli kompromis o vodilnih položajih v uniji. Za predsednico Evropske komisije predlagajo Nemko Ursulo von der Leyen, za predsednika Evropskega sveta so izbrali Belgijca Charlesa Michela, za predsednico ECB so imenovali Francozinjo Christine Lagarde, za visokega zunanjepolitičnega predstavnika pa Španca Josepa Borrella.

18.20: Socialisti nad dogovorom, ki se nakazuje niso zadovoljni. Evropska poslanka Tanja Fajon je na Twitterju zapisala: “Zelo jasen ne predlogu, večina ni pripravljena podpreti trenutnega dogovora.

17.59 Janez Janša na Twitterju: “Neverjeten obrat. Spet prekinitev na seji Evropskega sveta. Merklova po klicu domov (?) sedaj nasprotuje svojemu lastnemu predlogu za Ursulo von der Leyen za predsednico Evropske komisije.”

17.52: Dogajanje na seji Evropskega sveta je komentirala tudi novoizvoljena evropska poslanka Ljudmila Novak: “Prepričani smo, da mora EPP glede na rezultat, ki je bil dosežen na EU volitvah, dobiti mandat za vodenje Evropske komisije. Na tem bomo vztrajali do konca. Poleg tega pa je izjemno pomemben tudi vsebinski dogovor. Za varno in pravično EU.

17.05: “Jasno in enotno stališče EPP, da kot zmagovalka zahteva spoštovanje demokracije in rezultatov volitev, je resno upošteval tudi EU Council. To bo očitno pripeljalo do sprejemljivega dogovora za vse. Evropska komisija pod vodstvom EPP,” je dogajanje komentirala evropska poslanka Romana Tomc.

16.30 Ursulo von der Leyen bo po neuradnih informacijah predlagal tudi predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.

15.17 Sedaj je dokončno odločeno in usklajeno, da položaj predsednika Evropske komisije prevzame Nemka Ursula von der Leyen, Evropski svet bo prevzel belgijski premier Charles Michel, Manfred Weber bi obdržal pol mandata v Evropskem parlamentu, Slovak Maroš Šefčovič ali Španec Joseph Borrell kot Visoki predstavnik EU za zunanje zadeve, Evropsko centralno banko bo prevzela Christine Lagarde, socialist Frans Timmermans bo komisar za notranji trg, industrijo ter mala in srednja podjetja, pomembno mesto komisarja za proračun pa dobi Španka Nadia Calvino.

13.20 Podpora Ursuli von der Leyen, ki ima sedem otrok, kot kandidatki za predsednico Evropske komisije je del dogovora med Višegrajsko skupino (Madžarska, Poljska, Češka republika in Slovaška) in Nemčijo, sta portalu Politico povedala visoka uradnika.

13.10 Italija ne bi nasprotovala nemški obrambni ministrici Ursuli von der Leyen, pravijo italijanski uradniki, “vendar pa mora to ime predložiti EPP”.

13.05 Začetek vrha voditeljev držav EU je spet preložen. Tokrat na 14. uro.

12.25 “Kronski dragulj”, se pravi položaj predsednika Evropske komisije, mora dobiti Evropska ljudska stranka (EPP), ki je zmagala na evropskih volitvah, je dejal Antonio López-Istúriz, generalni sekretar EPP.

Image result for Antonio López-Istúriz

Antonio López-Istúriz, generalni sekretar EPP. (Slika: Twitter)

12.20 Po besedah dveh diplomatov, poroča Politico, se predlog zdaj giblje: Ursule von der Leyen (Evropska komisija), belgijski premier Charles Michel (Evropski svet), Manfred Weber (Evropski parlament) in slovaški politik Maroš Šefčovič (visoki predstavnik).

Image result for Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen. (Slika CDU)

12.15 Češki premier Andrej Babiš (liberalna skupina) pravi, da je Frans Timmermans za njih povsem nesprejemljiv.

Češki premier Andrej Babiš. (Foto: epa)

11.55 Evropski voditelji naj bi se ponovno sestali ob 13. uri.

11.00 Voditelji članic EU se bodo novega poskusa iskanja kompromisa o vodilnih položajih v uniji lotili z novo ustvarjalnostjo, je poudarila nemška kanclerka Angela Merkel ob prihodu na vrh. Vsakdo mora biti pripravljen na kompromis, na premik, potem imamo možnost najti rešitev, je pozvala kanclerka, ki gre v nove pogovore z dobro voljo in odločno.

10.58 Trenutno kaže, da Timmermans ni več v igri za predsednika Evropske komisije, ker nima zadostne podpore. Konservativna Evropska ljudska stranka (EPP) naj bi še naprej vztrajala, da šef komisije postane njihov vodilni kandidat Manfred Weber.

10.15 Danes bo deset tisoče kataloncev potovalo v Strasbourg, da bi demonstrirali ob novem Evropskem parlamentu. Zahtevali bomo, da smejo biti katalonski predstavniki, izvoljeni s strani dveh milijonov ljudi, poslanci v evropskem parlamentu – nekaj, kar želi Španija preprečiti. Gre za legitimnega predsednika Katalonije, Carlesa Puigdemonta, podpredsednika Oriola Junquerasa in svétnika Tonija Comína, ki so bili nezakonito odstavljeni s strani španske vlade zaradi organizacije referenduma o samoodločbi, na katerem je glasovalo 2,3 milijona Kataloncev.

10.10 Do izstopa Velike Britanije iz EU, zdaj predvidenem za 31. oktober, so v evropskem parlamentu tudi britanski evroposlanci. Ob začetku današnje seje je 29 poslancev iz stranke Brexit britanskega evroskeptika Nigela Faragea obrnilo hrbet evropski himni oziroma so se obrnili stran od izvajalcev Beethovnove Ode radosti. Video si lahko ogledate TUKAJ.

 

Nigel Farage (Foto: Facebook)

10.00 Evropski parlament je danes v Strasbourgu začel ustanovno zasedanje, ki pa ga je takoj po uvodni slovesnosti in odprtju kandidacijskih postopkov za vodstvene položaje tudi prekinil. Evropski poslanci namreč pred volitvami predsednika, ki naj bi bile v sredo, še čakajo na dogovor voditeljev EU o imenovanjih na najvišje položaje v uniji, poroča STA.

09.15 Kandidat za šefa komisije potrebuje podporo 72 odstotkov članic in 65 odstotkov prebivalstva EU ter absolutno večino v Evropskem parlamentu.

09.00 Bolgarski premier Bojko Borisov je dejal, da je na jutranjem sestanku EPP za predsednika komisije predlagal hrvaškega premierja Andreja Plenkovića. “Te dni vsakdo koga predlaga. Tukaj je torej še ena možnost,” je dodal.

Bojko Borisov (foto: epa)

 

07.00 Janez Janša, predsednik SDS, je včeraj na Twitterju zapisal, da zadnji predlog delitve vodilnih položajev v EU pomeni ponižanje za EPP, ki je bila zmagovalka volitev (TUKAJ).

Prihod Janeza Janše na vrh EPP. (Slika: Twitter)

06.00 Voditelji članic EU bodo danes v Bruslju znova poskušali doseči kompromis o svežnju imenovanj na vodilne položaje v uniji, potem ko so propadla maratonska prizadevanja, ki so trajala od nedelje popoldne do ponedeljka opoldne. Zasedanje bodo začeli ob 11. uri. Če bo treba, ga bodo nadaljevali ob delovnem kosilu, so sporočili iz tiskovne službe Evropskega sveta. Najprej so omenjali delovno večerjo, tako da sprememba vliva upanje, da se ne bo ponovila noč z nedelje na ponedeljek.

Demokracija

 • Amerikanc

  Očitno Serpentinška niso upoštevali !

  • xtc

   Kdo pa misliš ,da ga sploh pozna,baje ,da ga je Merkelca včeraj zamenjala kelnerja iz Kosova.

   • Silos

    Pristopila je in rekla: kepico sladoleda prosim!

    • zokispoki

     Sljadoljeda, ne sladoleda, prosim !

  • zokispoki

   Saj, za cevlje pucat pred vrati, ga se vedno lahko uporabijo, kenede…

  • ROMAN Naprudnik

   ne nucajo še enga heckota.

  • samotoje

   Čeprav je zelo precizno izrazil svoja pričakovanja: “Zdaj smo videli nek predlog. Za moje pojme to ni slab predlog. Tudi če bi se tako zgodilo, je to kar dober predlog,”

  • FRANC3

   Kdo pa v Evropi sploh šmirgla glumača Serpentinška.

 • xtc

  Torej so le zbrcali proč nagravžnega levega fašista Timmermansaa?.

  • lili pili

   A na jajota pa se ni nobeden spomnil….

   • FRANC3

    Na tvoja jaja nihče ne računa!

    • lili pili

     Moja jaja razveseljujejo trenutno tri zenice, vec ne zmoremmmm

     • FRANC3

      Lastna hvala, cena mala !!!!

     • lili pili

      Dobro blago se samo hvali….

 • koza

  Muti se je na G20 zmenila brez EPP, da bo glavni Nizozemec, nakar se je Plenki, začuda, zbunil in priključil Višegrajcem, Bolgar je pač nekaj rekel, ker se je njegova kandidatka odpovedala položaju, zanimivo, kaj bo-bi delal Tusk, ker nima podpore svojih, že od prejšnje vlade EU

  • SIMON ROZIC

   …kaj pa muci Šarec je kaj spregovoril? N.pr.: “kar bo pa bo, če bo, če ne, pa tudi
   prav! ” …

   • koza

    kaj vem kaj on govori, kaj šele misli; na N1 hr secirajo vse domače in tuje dogodke, če bi popkure kupili CNN takrat bi šele videli, da biti novinar ni samo novičke brat, bi morali prekleto delat za gledanost, vsaj ti na tej TV delajo, res da so gosti keko teko-levičarji v glavnem, ampak vsaj morajo svoja stališča povedat in podebatirat z novinarji, po drugo info pa se gre na druge TVje ali portale

 • RATATA

  Sploh ne izgleda scuzana od sedmih mulcev!
  Glede Ursule je sicer najpomemnejša barva kože njenih sedmih otrok! Mož Heiko von der Leyen je videti bel.
  Upam, da so belopolti tudi otroci! To je pol vsega,
  druga polovica pa je njeno prepričanje in to, da je ne držijo preveč za pusy.

  • Vera

   To pa je ” sovražen govor ” do matere 7mih otrok, ter do otrok samih. Nemke jih imajo itak premalo, ta je verjetno edina,ki se je odločila za veliko družino.

   • RATATA

    Ti njej kar tako, ker je plodna zaupaš?
    Jaz sem manj zaupljiv in se ne bom veselil te kandidatke “von”!
    Še sploh, ker imamo Slovenci doma eno takšno prekleto smolo, da iz žaklja samih vađajn qrca ven potegnemo(!), Slovenke pa ravno obratno!
    Nalepke z napisom “Ein hertz fiir kinder” so pred desetletji vozili nalepljene na svojih avtomobilih nemci, če se spomniš morda. Zdaj teh nalepk ne opazim več.

    • Vera

     Če bi imela vsaka Nemka vsaj dva otroka , ne bi Merklca rabla vabit na delo raznih ” doktorjev znanosti ” in zdravnikov iz tujine.Zakaj kaznuje vso Evropo? Tudi sama nima otrok Nemka iz nekdanje DDR .

     • xtc

      Stasi candra,ki ne more met otrok zaradi bog ve kolikih pucanj r***.

     • Vera

      ? ? ?

     • xtc

      Ja ?????????????
      Ja maratoni v Stasi mladini so pustili posledice.

     • lili pili

      Redaljka smo temu rekli v jugi…

     • RATATA

      Merklca je le ena iz večje grupacije vidnejših izvajal(k)cev nekega čudno groznega plana.
      Že zelo dolgo me čudi delovanje “zdravnikov brez meja”, zbiranje sms gnarja za “Afriko”, beden nateg je tudi dolgoletno financiranje UNICEFa in UNHCR….. vse za tiste, ki se plodijo kot gomazeča golazen.
      Pred desetletji začeti programi in postopne deklaracije pa nam povedo, da je vse to namerno organizirano in vodeno! Zdaj so se pojavili viški vseh viekov narojenih v Afriki, na BV in v Aziji in z ukinitvijo diktatur trdih rok, ki edine lahko držijo vajeti so bili ti narojeni viški poslani v osvajanje. To lahko opazujemo. Z NWO bo vse drugače….
      Proslave in njih vsebina so potrdili, da so vodje vseh teh poskuso pri živem telesu pobebavljenih Evropejcev satanistični iluminati banksterske veroizpovedi in kdo ima v rokah banke je popolnoma jasno. Ti to vodijo zase in žene jih gola pokvarjenost, pohlep in bolestna sla po podrejanju množic.
      Uradno sužnjev ne sme biti, pa smo in bomo, le drugače poimenovani.

     • SIMON ROZIC

      Nič ne de, prejela je podkupnino bogatih Arabcev, da bo
      “multikultivirala” celo EU; enako je obljubila Rusom in
      Amerikancem, samo, da je nihče ne posluša!

 • Franc Šink

  Zakaj ne predlagajo kar pokojnega Tita.

  • Stric iz ozadja

   Ker je zadrzan za nedolocen cas.

  • Franc Šink

   Tudi Evropa je skoraj mrtva.

  • tomven

   Nekaj let po smrti je prišel tito pogledat na zemljo, kako se narodu godi. Na Gorenjskem je začel najedat kmetu, ki je oral na njivi.
   T: Zdravo, ti znaš tko sam ja…
   K: Boli me kurac, kdo si ti.
   T: Stvarno ne znaš, tko sam ja?
   K: Ma jebe se mi kdo si ti, štekaš?
   T. Pa ja sam drug tito..
   K: Jebemti, komej smo se prvega znebil, je že drug prišel..

   Zato ga noben ne predlaga.. :-)

 • SIMON ROZIC

  Zdaj se bo pa Fajonki zataknilo, ko nima nič otrok….glede, da živi
  bajno, bi lahko iz humanih razlogov vsaj tri “begunčke” posvojila in če ne bo pohitela
  ji preostanejo samo še medvedki iz domače reje!

  • xtc

   Bo šla po žlahto na kosova ali Makedonija pa ni hudič ,da nebo kaj pod rebram obvisel po vsaj 100tih.

  • Zombi Gartner

   Če jo kaj srečaš Fajonko jo kar napoti k meni. Ji naštimam ene dva slovenčka. Vzgaja naj jih pa sama….

   • SIMON ROZIC

    …misliš država naša?

    • Zombi Gartner

     Lahko jih, da tudi v rejo.
     Bojo imeli otroc še Nemške korenine….

 • Amerikanc

  O, mati sedmih otrok. To pa je prevelika družina za naše rdeče noske !

  • if

   Rdeči, ja, noski, ne.
   Rdeči pripradniki morilcev, genocidnežev!

 • xtc

  Hm Xarchi zopet v taboru lopserjev,a ni včeraj nekaj razpredal kako bo zrihtal Timmermansa za EK in kako se nihče ne bo ukvarjal z Orbanom in Višegrajci,ki jim je treba zapret vrata Avtobusa?
  No sedaj so oni njemu zaprli vrata avtobusa in mu stisnili zapotegnjen balkanski gobec.

 • xtc

  Še en dokaz ,da ima JJ v tujini večji vpliv in težo kot Xarchi.
  GO JJ GO in Orban-Šarčka so pofural kot ovčji drek na avtocesti.

  • lili pili

   Ja nobeden ga se omenil ni, ima samo dva poslanca pa vpliv ima na tebe.

 • xtc

  Baje je Kučan zaukazal črnee zastave na pol druga Xarchi mora pa na zagovor,ker ni uporabil svoje zunanjepolitične moči in ustoličil levega fašista Timermansa.

 • xtc

  SLO levakom dolg fris in ponižanje pred domačo javnostjo,gobcanje Xarchija in levih medijev se je vrnilo kot BUNERANG ,če so oboji včeraj poniževali težo in pomen Višegrajcev in JJ te Salvinija se je pokazalo ,da imajo le ti precej večjo težo kot EU levaki in SLO levaki sploh.
  Skratka JJ je dosegel kot ne mandatar več kot je dosegel za svoje mandater Xarchi,kar pove vse o teži v mednarodnem okolju in besedi politikov v mednarodni javnosti.
  Sicer pa Kure in RTVS še kar lažejo glede Van Leydenove.

  • lili pili

   Ja jajo je pa dosegel, da je bil ponizan kot zmagovalec slo. Volitev, v evropi pa ga nobeden je je…

 • xtc

  Na,pa sta JJ in Orban ter Salvini zrihtali,da so zbrcali proč nadležnega vsiljivega nagravžnega levega fašista Timmermansa tja nekam proč od oblasti.
  Skratka Timmermans ima podobne bolane ideje kot v SLO Xarchi izgubiš volitve bi pa bil na vladi-no k sreči je v EU še malce zdrave pameti ,da so tako prevaro takoj zaštopali prevaranta pa zbrcali.

  • Stric iz ozadja

   Se zmer bo Timmermans komisar in verjetno prvi podpredsednik komisije, kot do sedaj. Zelo bo proc.

   • xtc

    Ja sam nič pane more,to je pa najvanejše tud prvi podpredsednik verjetno ne bo.

  • lili pili

   Franc bo pidpredsednik, veber pa je u kurrccuuu

 • xtc

  Kaj čmo JJ je največji SLO politik mednarodno vseh časov,pomembna zmaga JJ in Orbana mednarodno.

 • Vladni komik

  Jaz pa jezen in grem na drevo bom dal gate dol.

  • xtc

   Pod njim ni kaj velik videt obrezan cvirn pa dva majhna vozla.

 • Vrhovni sodnik

  Se prav isto sranje, kot do sedaj.

  • Stric iz ozadja

   Da, osnovna koalicija je se zmeraj ista (EPP + S&D + ALDE (Renew po novem)). Ne vem kaj eni pricakujejo, da bo vse drugace, ce bo predsednica von der Leyen, kot pa ce bi bil Timmermans. Pujsi pri koritu so se zmeraj isti.

 • marker

  Prav je da so izbrali Nemko, mater sedmih otrok. Ta bo skrbela za prihodnost evropske unije, kar bo pomembno tudi za njene potomce. Žal o naši prihodnosti odločajo nevezane osebe brez otrok, ki poskrbijo samo zase, skrbijo samo za za lastno kariero in za sedanjost, prihodnost in družina jih pa ne zanima.

 • Tedo Medo

  Ne briga me za te nove ksihte, itak ne bodo nič drugačni. EU bi morala uvesti carino in blokado ameriških izdelkov, tako kot se to dogaja v Ameriki z evropskimi izdelki. Ker je EU stalno pokorna ameriški oblasti, še enkrat ponovim: i don’t give a f.ck.

 • Stric iz ozadja

  “On je zagotovo dober kandidat,” je slovenski premier Marjan Šarec ocenil predlog razdelitev položajev, po katerem naj bi Timmermans prevzel vodilni položaj v komisiji, dejal ob prihodu v Bruselj. “Zdaj smo videli neki predlog. Za moje pojme to ni slab predlog. Tudi če bi se tako zgodilo, je to kar dober predlog,”

  Ali kako uporabiti predlog v vsakem stavku.

  https://www.rtvslo.si/evropska-unija/prekinjen-vrh-eu-ja-tezavna-pot-do-dogovora-o-vodilnih-polozajih/493348

 • JANEZ GUS

  Zakaj ti govedo tukaj, za majmune s tabo skupaj ne poveš takoj.JAZ SOVRAŽIM JJ IN SDS.Zakaj pizda vsrana hinavska hodiš okrog vrele kaše.Budalo na kubik,pa katerega tu nateguješ.Plačanec bebavi.Ta svinjar je svetovni majmun…….Mi kdo drugi replicira ,kot samo govno izdajalsko.Fuj smrad,sram te bodi…….,

 • JANEZ GUS

  Marš govno retandirano….

 • gušto

  Ti imaš najrajši Janšo, saj samo o njem stalno govoriš in vse “najlepše”, kar premoreš.

 • JANEZ GUS

  Marš pezde komunistično,obesi si šnicl okrog vrata da se bo pes igral s tabo.Na tem portalu opa ti svetujem,da se zsamrzneš.

 • Stajerka

  …..socialist Frans Timmermans bo komisar za notranji trg, industrijo ter mala in srednja podjetja…..

  o sv. pomagalka……pomagaj……socialist + ekonomija = megla v temi…….

  • Stric iz ozadja

   Ves kdo je bil dosedaj komisar za ta resor? Elżbieta Bieńkowska iz Tuskove Drzavljanske platforme. Koliko se je to poznalo? Nic. Na slavni anketi, ki jo Nova24TV resno jemlje (o oceni komisarjev), ker je Bulceva pri dnu je ona se za njo. Tako da bo enako tudi, ce komisar postane sosedov Franci iz Boguzahrbtja

   https://www.euractiv.com/wp-content/uploads/sites/2/2019/02/EC_scoreboard-Results-Report.pdf

   • Stajerka

    …hvala za informacijo, priznam, nisem vedela……če je še za Bulčevo, potem pomeni, da je delala še manj kot ona…..no, samo upamo lahko, da se Timmermans ne bo preveč pretegnil!!!…..

  • lili pili

   Dobro se slisi ata franz gremo

 • JANEZ GUS

  Izrek norcev,tito je sklobasav na neretvi,upanje umira zadnje,rezultat je znan,…ne oni iz cicibana..

 • JANEZ GUS

  Kaj je že bila naša Violeta….Kako daleč se vidi pizdin dim.Oče oprosti jim,kjer smo ,smo.Se da nižje…samo vprašam.

 • JANEZ GUS

  Pa navedi vir…

 • Olga101

  Ob izjavi tovarišice Novak, Ljudmile Murglske, se sprašujem, zakaj ni merila z istimi vatli zmagovalce slovenskih volitev? EPP po njenem zasluži mesto predsednika Evropske komisije, SDS oz. Janez Janša pa si mesta predsednika vlade ne zaslužita?
  Murglski meter za ene meri metre, za druge milimetre?

  • Stric iz ozadja

   Uzaljena je, ker je prejsnic dobila “samo” mesto ministrice za Slovence po svetu.

  • Foglof Tunek

   Svečkarji, Kučan še v grobu vam naslednje stoletje ne bo dal miru, tako kot vam Tito ne da… Škoda edino, ker Tito ni do konca opravil tistega, kar je začel.. Danes ne bi neodomobranska golazen lomastila po Sloveniji…v preobleki SDS-a… Kapish Olgica?

   • JANEZ GUS

    Sem ti že napisal,da ne boš prvi ometal pajčevno po kakšni luknji z svojo siciljansko kravato.

    • Foglof Tunek

     Sn ti že napisal…pridi v moje Haloze in te obesim na prvo drevo. Te boš pa mel siciljansko kravato…po haloško. Kapish?

     • JANEZ GUS

      HE-HE HE,res si me nasmejal.Veš,kaj je po primorsko bala.Tudi toplice v Solkanu šparamo za vas…..Kar vprašaj,kar ne veš.

     • Foglof Tunek

      Ti pa dobiš haloško ikebano…nikoli je ne boš pozabo…kapish?

    • branči

     mu nisi povedal za modne betonske čevlje, mu jih darujemo zastonj!

   • xtc

    Tunek,mi bomo imeli predsednika EK,vi levi pa prst v r*** kot vedno.

    • lili pili

     Sej ste ga imeli tudi do zdaj, pa kako ste ga hvalili in kam je evropo skupaj z gelo pripeljal, neverjetno cestitam na nazaj in za v naprej..

  • JANEZ GUS

   Kako je že sprdela Luda milka .Arhivi bojo ostali zaprti, ker tam nič ne piše,kar bi narod zanimalo.Odpirali bi samo stare rane.Ne venm katere, od njenega fotra.Pizda smrdljiva.Opozicia pa taka.

  • lili pili

   Olga, ti politike se dolgo ne bos razumela, sicer pa se tudi nemka ni potrjena..

 • JANEZ GUS

  to o tebi več pove ,kot od mojih repliciran na tvoje neumnosti.

 • Foglof Tunek

  Čujte, tudi fSloveniji smo prevzeli oblast različni socialisti, pa nam dobro gre. Zakaj bi bilo drugače v EU?

 • Vince Blake

  18:25 Fajonova že joka na twitteru in vije roke.

  • xtc

   Baje so po njenem socialisti večina v EP- se vid ,da še štet ne zna.

 • Foglof Tunek

  Ma Duplčani itak nimate pojma…pa to…

 • Foglof Tunek

  Jebeš ti Laris Gaiserja… Da ne bi slučajno prihodnjo vizijo EU diktirale fshodne nazadnjaške vukojebine… Poljska, Madžarska, Slovaška, Hrvačka plus Orbanof satelit SDS. Od tam še itak ni nič pametnega prišlo nikoli…razen ksenofobije in homofobije. Jebo jim pas mater ki jih je rodila !!!… Kapish?

 • Foglof Tunek

  Čuj ti Duplčan… tudi fSloveniji je dejansko zmagal Princ Teme, pa ne vlada. Havla bogu, ker če bi vladal, bi slovenski narod najebal… Kapish?

  Timmermans je najboljša rešitef… Kapish drugič ?

 • Foglof Tunek

  Glej, tudi jas nisem za multikulti šmorn…sam ni tako hudo kot to hočejo prikazat skrajni desničarji (naciji)… Evropa mora biti socialistična, ali pa je ne bo. Skrajna desnica bo jo prej ali slej sfukala do amena !!!

  GOOOOOOOOO Timmermans !!!

  • branči

   vse skoz govorim, da jw SLO šolstvo najbolše na svetu! ko foglovža s posebnimi potrebami usposobijo, da uporablja tipkovnico in internet – ma tle nam ni nihče kos!

   • Foglof Tunek

    Daj ne bluzi golazen desničarska. Jas sn učitelj glasbe na OŠ in zdaj mam počitnice…zato me pusti pri miru… Kapish?

    • branči

     še en dokaz, da SLO šolstvo ni vredno pol prazne čaše vode! da lahko nekdo s posebnimi potrebami pride do naziva ućitelj – to je samo pri nas možno! aja, tuljenje v rdeći rog, tle je pa res nekaterim padla kobasa v šmarnico!

     • tohuvabohu

      Laže kot pes. Nobena šola v Sloveniji nima na plačilni listi nobenega Tiča.

     • Foglof Tunek

      Ajd, bi se rad o glasbi pogovarjal…o C durovi lestvici?

     • branči

      a se kdo vpraša, zakaj se debil začne oglašati šele v popoldanski urah? ja, šmarnica ima dogotrajne učinle, za vse rdeče je pa tako ali tako značilno, da jim delo smrdi!

     • tohuvabohu

      No, povej, kaj pomeni razmerje 16:15.

 • dež

  Šarec pravi (Hanzi TV), da bo “videl, kaj se bo zgodilo, in temu primerno reagiral”.
  Po domače, če bo špičasto bodo vile in bo natrosil nekaj floskul, če bo okroglo bo lopata, v tem primeru sledi nekaj šafel šarcizmov.

 • Stajerka

  ……Merklovi se očitno ne tresejo samo roke…..žal……dejansko je nedojemljivo kaj počne ta ženska v zadnjem mandatu…..

 • Franc Šink

  Ali bo danes črni ali beli dim ?

 • Joško

  Angela, čim prej v penzijo.

  • xtc

   Ne pred sodnijo in arest zaradi veleizdaje EU.

 • xtc

  Očitno mora bitiVan Leydnova OK,da ji je začela Merckelca nasprotovat-to jo lahko stane kanclerstva,ker jo imajo v CDU vse bolj poln K+++ saj jim zbija rejtinge.
  Kot je slišati naj bi Ven Derleydnova veljala med multikultarji in socialisti za desničarskega “jastreba kar pomeni da gre za pravo osebo za šefa EK.

 • Stajerka

  …ne glede na Angelco, lahko mirno spimo……Višegrajci + Italija se ne bodo pustili in prav je tako…….naloga naslednje vlade je, da se čimbolj približamo tem vzhodnim državam…….povabilo smo dobili že 2x, obe so levaki vehamentno zavrnili……..

 • Foglof Tunek

  ŠE ENKRAT PONAVLJAM… EVROPA MORA BITI SOCIALISTIČNA. PIKA !!!!!!!

  PS: JEBO VAM PAS MATER DESNIČARSKO !!!

  • xtc

   Tunek mi zmagujemo,ne pozabi si potegnit prst iz r***.

   • Foglof Tunek

    Moj kurac zmagujete… GOTOVI STE !!!

    • xtc

     Zato bo komisar EK desen,he,he in nič ne moreš,lahko se bataš za meglo v plenicah.

  • branči

   a ti misliš, če imaš kurac v levo, da ga imajo tudi drugi?

   • Foglof Tunek

    Kurac mi stoji ravno in navzgor…20 cm :)

    • branči

     ni videti! po partijski direktivi, morajo biti vsi kurci poravnani v levo! še kaj levi telebakjsek?

    • xtc

     Tunek ti lahko le še potegneš Milanov k***

 • branči

  tle je še huje kot v butalah, ko so se kekci skregali sami s seboj in zmagali!

 • xtc

  Baje je spet kup mrtvih na Ruski plavajoči trugi uradno 16,a več bo znano ko bodo našli podmornico.
  No tud plavajoči Černobil jim je uspelo nardit upam le ,da bo čim dlje od Evrope ,ko bo naredil KABOOOOOOM,kot njegov zemeljski sortodnik.

 • Foglof Tunek

  Čuj, Leyenva je mimogrede najbolj “švoh” ministrica v Nemčiji. Sama ima trenutno velike afere, zaradi katerih bi znala tudi leteti iz vlade … očitno se jo skuša Merklca na ta način “znebiti”… Je pa najbolj šibka kandidatinja od fseh omenjenih. Ženska ne bo sposobna voditi EK … Njeni javni nastopi so tak tak … ko ena “mamica”. In že od leta je nesojena “naslednica” Merklove… Kapish?

 • branči

  me daje fovšarija, ampak berlinski je bil bolj učinkovit, kot ograja na južni meji! kje smo mi po razvoju? po izmišljanju novih zakonov za =banje državljanov, smo prvi svetu – ostalo ni važno!

 • tohuvabohu

  Merkelca se je vidno tresla na slovesnosti v Berlinu. Hehe, a ste že kdaj videli, da se je kdo nevidno tresel?

  • branči

   sem! slovenijo obvladuje nevidna kasta, edino kar vidim, je luknja v moji denarnici!

   • Foglof Tunek

    Jas pa vidim lukjo ftvoji glavi prtišjeni !!!

    • branči

     vidiš ti moj kurac! je xarec reku” što se babi snilo, to se babi zdilo”! 1 l šmarnice, pa bo svet rdeče rožnat!

  • Foglof Tunek

   Če si zabiti osel, fse to vidiš…

 • Foglof Tunek

  Tak, zdaj pa dovolj totega cirkusa… Zakaj me to fse spominja na prestol za prestolom?! Dejstvo je da je Van der Layen bila mišljena kot naslednica Merklove. Ergo van der Layen bi bila zgolj podaljšana roka Merklove. Odločno proti že zaradi tega. A Merklovi ni dovolj, da je že zimzelena kanclerka? A zdaj bi pa bila že kar pofukani fürer?!The best of the best pa je Lagard. Ne vem kaj naj si mislim. Zapisal bom samo toliko o demokraciji z moje strani! Če bodo socialisti, liberalci in zeleni pametni seveda ne bodo pristali na to sranje!!!

  • xtc

   Sej nimajo večine bebo.

   • Foglof Tunek

    Tudi naša levica ni imela “večine” na volitvah…danes vlada in vedno bolje nam gre. Kapish?

    • xtc

     Tvoja levica s Xarcijem je v Bruslju spušila na celi črti JJ vas je z Orbanom nabio na k**** kot vedno.

  • branči

   sranje je najboljše gnojilo, seveda, če ga znaš prav uporabljati! rdečega sranja imamo poln kufer, skupaj s tistimi, ki ga prodajate – t.j. s tabo vred!

 • xtc

  Vsekakor je nekaj jasno,če EU želi obstati kot celota je potreben oster zasuk desno,če to nebo storjeno bo EU razpadla zelo kmalu dokaz je odhod Britov na trdo in berez odškodnine,ko se bo to zgodilo,mora biti Bruslju jasno ,da je z EU konec.

  • freedomfighter

   In kaj mislis da ce bo parlament bolj desen da bo pa pokleknil pred britanci.. zanimivo imas ti logiko

 • Foglof Tunek

  A lahko kdo Zvera pa Tomčevo fpraša, ali podpirata Plenkoviča? Javnost ima pravico vedeti !!!

  Domobranci in ustaši z roko v roki… Za dom, spremni…pa to…

 • Foglof Tunek

  Von der Leyenova in njen mož sta potomca nemških aristokratskih družin. Bravo Evropa, daleč smo prišli, ni kaj, iste face že 1500 let… Pič** vam materina !!!

  • branči

   tle se vidi, koliko je trdoživa rdeča golazen! vsak normalen bi rekel, oprostite, nisem vam dorasel, ta iztrebek pa gre in na novo serje svoje debilizme!

 • Foglof Tunek

  Timmermans in naša Tanja ste športnika…vozita pecikel… SDS-ofci pa snifate kokain !!!… Kapish?

 • janko

  Vseeno je preveč talevih bacilov v evro funkcijah…
  Vse kar je levo, je pač za moje pojme samo negativno!

  • Foglof Tunek

   Kar je desno pa fuknit v jame…kapish?

   • janko

    O, Tunek! Kako pa kaj koza Julika?
    In a bo kaj grozdja, če ga ni točav tvojih prelepih krajih preveč uničila?

 • Foglof Tunek

  To, da Timmermans ne bo precednik EK je bilo jasno že ob njegovi morebitni omembi. Nisem si predstavljal scenarija, kjer bi EPP to sprejela… Jas sn proti diktaturi EPP. Tota stranka in njeni pogledi na EU so navadno sranje !!!

  • xtc

   Jasno je Tunnek ,da nam levi lahko le k*** potegnete,kaj več ne-looserjikot vedno.

 • xtc

  Vsekakor so SLO levi fašisteki z Timmermanslom levim fašistom popušili debeo k*** danes-looserji bi radi bili šefi vlad?
  No EU še ni Kučan stan.

 • Foglof Tunek

  Tusk, Poljak, je postal precednik Evropskega sveta brez podpore poljske vlade….iz tega sledi, da bi lahko poizkusil Janša, kredibilen, dolgoletni politik, baje spoštovan v Evropi, pa še njegova stranka je vodilna v EU. Zakaj on ne poizkusi enkrat na evropskem parketu…saj se da, čepraf ga vlada ne bi podprla.

  PS: …ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …ne me jemat resno…jebem vas… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha … hi hi hi hi hi…he he he he he he…

  • xtc

   JJ vam je sesul vašega Xarchija in Timmermansa,ha,ha,ha,ha,ha,he,he,he.

   • Foglof Tunek

    Bog nas obvari pred “resnicoljubnostjo”, “načelnostjo” in “doslednostjo” DOMOLJUBNIH politikof.

    • xtc

     Tunek ti ne moreš nič več,brez proteze si itaq toej k*** pa lahko pušiš neomejeno in danes je lep dokaz ,da ti to še najbolj sedi od vsega.

  • lili pili

   Ja jajota v evropo, pa kaj ko ima tam revcek samo dva posranca

 • xtc

  Jasno je ,da so danes EU socialisti popušili k*** z našim Xarchijem,Fajonko in odtalimi levimi bleferji.Sojevrstemn poraz pa sta doživela tudi Merckelca in Macron,katerima kariere se iztekajo kot Xarchiju.

 • Foglof Tunek

  Čujte, lepo so tole odigrali EU birokrati…ustvarili so skrajno desnico, s čimer so oni postali “normalna” opcija, tako, da že cca 6 let v Evropi ne govorimo o drugem kot o imigrantih, branjenu krščanske kulture… bla bla bla, oni pa harajo brez ovire naprej s trdim neoliberalizmom. Nekako scenarij slovenske kvazi levice, ki ima Janeza Janšo zato, da jim ni potrebno migniti s prstom za delafce….Luka in LEVICA…reši nas!!!

  • xtc

   Tunek vpami aspirin v obliki dveh ciglov.

 • xtc

  Skratka,EU mora nujno v desno,da se odreši anarholiberalno levofašistične nadlege.

 • Foglof Tunek

  Sedaj pa naj se odločijo… ali naj EU razpade in predamo svoja življenja v roke Salvinijef, Bannonof, Orbanof in ostalih desničarskih norcef… ali pa Evropsko unijo integriramo v Združene države Evrope, s precej močnejšim federalnim proračunom. Vmesna pot, ki jo hodimo sedaj, zelo, zelo hitro izginja. Preveč “Janšetof” imamo po Evropi !!!

 • Foglof Tunek

  Čujte, naj fse prepustijo hrvatom. Oni so najboljši… V podkupovanju in nespoštovanju pravnih predpisof. Zato so idealni na vodenje EU.

  PS: So isti kurac kot SDS in Princ Teme !!!

  • xtc

   A zato vas je danes z Xarchijem vred zj***?

 • freedomfighter

  Lepo

 • xtc

  Hja na nek način so Orban,Višerajci,Salvini in JJ odrešitelji oz.angeli varuhi EU,saj se je skušal na volitvah poraženi socialist spraviti na EU vlado,kot njegov socialistični kolega pred 56 leti in nato zanetil vojno-glas razuma je pravočasno ustavil socialiste ,da niso znova takoj zanetili vojne.

 • Joško

  Je izjavil komedijant za javno hišo RTV:Počakal bom, kaj se bo zgodilo, potem pa bom reagiral. In povesil je nos!

 • Black_hawk

  Janša pa kar raztura v Bruslju.

 • Black_hawk

  Kul, ampak raje bi imel Salvinija.

  • Stric iz ozadja

   Ni iz pravega legla. (EPP, S&D, ALDE).

 • Desnoklik

  Ubogi soprog.

  • xtc

   A Ružićeve?

  • stajerc5

   Ubogi levi luzerji!

 • lili pili

  Spicenkandidat weber je na kurc…

  • stajerc5

   Si ze spilo dizno na weber fergazerju, da ti bo Tomos manj zrl!???

   • lili pili

    Mam jamaho, nima jebra…

    • xtc

     A maj Jo mahaš?Verjetno peš z nakupovalnem vozičku po Ljubljani in prtljago v njem.

     • lili pili

      Tole je kot reklama za sejem dom. Slisis slabo, beres se slabse, razumes pa en kurc…..hohoo

 • Roman Benedik

  A Janša pa nič?

  • stajerc5

   Se ne more twitat, ker se vam tako smeji!!!

 • Janez Kepic-Kern

  Tale OK mami – bo pa verjetno boljša
  kot
  tisti
  potencialno – nam STARIM EU NARODOM NEVARNI – ČUDAK F. TIMMERMANS.
  Kaj
  “čudaki” kot je SD Tanja F., Merklova, Marcton itd. – sploh govorijo O PRIHODNOSTI – EU.
  Saj
  ONI OSEBNO NIMAJO NOBENE – PRIHODNOSTI.
  LE?
  Sanoten sprehod – do samotne NJIH – SMRTI. . Mar ne ? L.R. JANEZ K, KERN KOMENDA
  P.S.
  SPODNJI F. TUNEK – SPETFANTAZIRA O OK GOSPODU K. JANŠI – KOT O “PRINCU” teme.
  Čudak F.TUNEK sploh ne doja, da so “prici” – mladi.
  Vodja OK stranke SDS
  venjeni gospod J, JANŠA
  pa je 60 let OK FAMILIAREN MOŠKI – NI NIKAKRŠEN – “PRINC”

 • cosmosjasnovidec

  Mater tale pa tudi ni mogla minute brez penisa v mednožju tako kot ne more nagraužna podgana “fajonka “zdržati pet minut,če ga ne dobi v rit prekleta nesnaga.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • stajerc5

  Cetudi je Urska zajebala taleve, je vse skupaj pirova zmaga. Poglejte njeno politicno pot in vam bo takoj jasno, da je samo EU pojava nasega kahlastega Hrjavca. Prav tako je menjavala ministrsva kot gate na riti in se prilagajala vsemu po nasvetih svojega “ocka”, iste sorte premetenca. Povrhu vsega je celo svojo politicno kareiro zgradila na lizanju Merklove riti. Vse jasno!???
  Povrhu vsega pada EU v nekaksno dezelo Amaconk (berite Wiki!), ki so tudi vodile svojo dezelo v propad!!!

 • FRANC3

  Evropo lahko reši družinska politika (oče+mati+otroci), ne pa odrasla oseba+odrasla oseba+odrasla oseba…+pes+mačka!!!!!
  Rim in vse civilizacije poprej so propadle zaradi sodomije in tako propada tudi Evropa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!