(IZ MINUTE V MINUTO) Včeraj zvečer iz Velike Kladuše proti meji s Slovenijo odšlo okoli sto migrantov, invazija se že začenja

Poseben poročevalec Demokracije Bogdan Sajovic je v petek že prispel v Veliko Kladušo, v kraj, ki je še iz osemdesetih let prejšnjega stoletja znan po aferi Agrokomerc. Nahaja se v Bosni in Hercegovini tik ob meji s Hrvaško in je najbolj zahodna točka v državi, kar pomeni, da je najbližji slovenski meji, saj se nahaja nedaleč od Karlovca.
15.00 Med migranti, ki na meji med Hrvaško in BiH čakajo, da krenejo proti Sloveniji, je izbruhnila epidemija garij. Več TUKAJ.
13:17 Minister za varnost v BiH Dragan Metkić je zanikal navedbe predsednika Republike Srbske Milorada Dodika, da bi na ozemlje Republike Srbske naselili 11 tisoč migrantov. Kot pravi, ne prikrivajo ničesar. Več si lahko preberete tukaj.
13:15 Škandal 24 poroča,da se v BiH se soočajo s pravo epidemijo, ki so jo s seboj prinesli migranti. To je potrdil tudi bosanski minister za zdravje Hazim Kapić za lokalne medije. Kapić je razkril, da številni migranti s seboj prinašajo uši in srbečico. “Do sedaj smo zabeležili že več kot 80 okuženih migrantov, prepričani pa smo, da je številka še mnogo višja. Naše ekipe se trudijo zadržati situacijo pod kontrolo, predvsem da bi preprečili masovno širjenje bolezni.” Ministrove besede so povzeli številni tuji mediji, ki dodajajo, da so ti migranti predvsem iz Sirije, Afganistana, Pakistana in Iraka, njihova pot pa jih bo preko Hrvaške vodila v Slovenijo.
12:30 Poseben poročevalec Demokracije Bogdan Sajovic je sedaj že na Hrvaškem in sicer na poti proti Karlovcu. Kot nam je povedal, se migranti ne zadržujejo v množicah, ampak v majhnih skupinah, po tri ali štiri ljudi, nahajajo pa se praktično na vseh vogalih. Kot so mu zaupali domačini, se tisti migranti, ki se odpravijo na ilegalen prehod meje na slepo, skoraj vedno znajdejo v rokah hrvaške policije, ki jih vrnejo nazaj v Bosno. Zato se vse pogosteje odpravljajo čez mejo s pomočjo lokalnih vodnikov, ki jih dobro plačajo, govori pa se tudi že o ponarejenih dokumentih, ki seveda veliko stanejo. Dopoldne v Veliki Kladuši ni bilo opaziti veliko ljudi, saj se večinoma zadržujejo v prostorih, kjer prenočujejo (temperatura je trenutno okoli 30 stopinj Celzija). Večinoma se na pot odpravljajo ponoči. Na račun migrantov so začeli služiti tudi domačini, ki omogočajo dokumente in vodenje čez mejo. Večina migrantov je očitno dobro založenih z denarjem.
9:02 STA je o obisku Erdogana v Sarajevu poročala 20. maja. Šlo je za turnejo v okviru obiska Turkov v diaspori, vendar jih v BiH živi le okoli tisoč takih, ki lahko glasujejo na turških volitvah. “Ste pripravljeni celotni Evropi pokazati moč evropskih Turkov?” je navzoče vprašal Erdogan in jih pozval k odgovoru, “ki se bo slišal po vsej Evropi”. Ob tem je svoje privržence prosil, naj širijo svoj vpliv v državah, v katerih živijo. “Prosim vas, da v političnih strankah v vaših državah prevzamete aktivno politično vlogo,” je še dejal Erdogan. Obisk turškega predsednika so kritizirali številni politiki v BiH in ga označili za protievropskega. Iz tega razloga so podoben shod pred tem že prepovedali v Nemčiji, Avstriji in na Nizozemskem. Obisk je kritiziral tudi vodja Zveze za boljšo prihodnost Fahrudin Radončić, ki meni, da ga Erdogan izkorišča kot protest proti Zahodni Evropi. Erdogan namreč po besedah Radončića v Sarajevu nima znatnega števila volivcev. Predsedujoči predsedstvu BiH Bakir Izetbegović pa ni varčeval s hvalo na račun turškega predsednika, ki ga je označil za božjega odposlanca. “Uspeli ste poskrbeti za tri milijone beguncev, borite se s teroristi, vaše vojaške akcije niso zahtevale večjega števila žrtev in so bile zelo uspešne,” je dejal Izetbegović.
8:55 Naš poročevalec Bogdan Sajovic poroča o pritožbah prebivalcev Cazinske krajine, da morajo sami prenašati breme migrantske krize, ker so vsi oblastniki na nek način odpovedali, obljubljajo pomoč, ki pa je ni od nikoder. Zdi se jim tudi neumno, da se “uradno” govori o “begunski krizi” in omenja Sirijce, ki pa jih je med migranti le za vzorec. Velika večina migrantov je iz Severne Afrike, nekaj tudi iz Pakistana in Bangladeša, omenja se celo Čečenijo. Lokalni bošnjaški časopis pa hvali Turčijo, da je pomagala s tremi milijoni evrov pomoči. Vsi ti migranti prihajajo iz Turčija, ki ji EU plačuje milijarde evrov, da bi jih oskrbovala v Turčiji. Očitno Turki tiho spuščajo ljudi sem in jim sofinancirajo potovanje. Ergo: EU dejansko kar sama financira ta migrantski val, pa se tega niti ne zaveda. 20. maja je bil na obisku v Sarajevu turški predsednik Recep Tayip Erdogan, ki je napovedoval novo muslimansko Evropo.
7:45 Nekateri hrvaški portali poročajo o aretacijah organizatorjev ilegalnih migracij v Vojniću (ob meji z BiH) in v Ozlju (ob meji s Slovenijo).
6:30 Že sinoči je bilo opaziti v prenočiščih manjše skupine migrantov (nekje po tri do štiri osebe), ki so prenočevale, vendar ne v kakem “begunskem taborišču”, pač pa v standardnih prenočiščih, kjer je cena nočitve od petnajst do dvajset evrov na osebo. Torej ne gre za neke revne begunce. Iz vseh teh hiš, ki ponujajo prenočišča, je včeraj krenilo proti meji okoli 80 do 100 migrantov. Vendar bodo verjetno v ista prenočišča v kratkem prišli novi migranti. Po podatkih gostinskih delavcev v Veliki Kladuši že nekaj tednov ni praznih sob za prenočevanje, porabniki so večinoma migranti.
 • Neeeeee, naš narod bo moral za te migrante zastonj delat? Nobenih dnevnic si ne bodo morali izplačati kot je to delal ugledni pravnik.

  • piko8

   cmerar za eno pot v Slovengradec zaračunav 2 trat, denarja pa ni vrniv!!!

   • RATATA

    Tisti denar je bil itak že prej njegov, le na drugem računu.
    To mu je povedala njegova mamica zdenkoslava in pridala: “mirči, izstavljaj dvakratne račune za potne stroške, to je le svinjarija in ni kaznivo dejanje.”
    Pa še obdavčeno ni za 0,37 € na tisoč metrov.

   • SIMON ROZIC

    Pustimo mu te dnevnice in potne stroške in ga brcnimo
    v r..t!

 • bubamara

  100 kozjejebcev = 100k€ za prevoz do Villacha. Kdor je proti emigrantom je fašist ali nasprotnik tihotapljenju.

 • Franc Šink

  Hrvatje jim gledajo skozi prste.V Sloveniji je pa njihova prva beseda AZIL. Včasih imam občutek da se slovenske oblasti sploh ne zavedajo resnosti položaja.

 • RATATA
  • Ana Job

   Rststa, brala sem, da statistični podatki kažejo, da bodo v Franciji, Italiji, V. Britaniji, Nemčiji v roku do 20 let prevladali muslimani…. in spomnite se, kjer so muslimani v večini, tam so lahko druge vere le kot dimiji, se pravi sužnji ali pa jih ni. 
   Ko so in kjerkoli so muslimani v večini (glej islamske države), je islam edina uradna religija in vsa multi kulti v EU bo šla po takih stopinjah, kot antični templji v Siriji (zbombandirali so jih, ker niso del njihove kulture).

   Vas bi moralo biti pošteno strah že danes,…..

   Invazija v EU sovpada z odločitvijo IS, da napade EU s borci, ki se bodo vtihotapili med migrante. Že prej je bila vojna, a zakaj ni bilo invazije????

   • RATATA

    Vse je taktično načrtovano.

    • Ana Job

     Beseda Eurabia se je prvič uporabila leta 1955 in to na visokih političnih nivojih.

     • RATATA
     • Ana Job

      Grozljivo!!! Prasci od prascev. Pometati bi jih morali iz ministrstva in iz parlamenta. Upam, da je narod tolk normalen, da jih jutri ne bo volil.

     • RATATA

      Ni!
      Lenuhi živijo iz rok v usta in se jim ne ljubi niti pomislit.
      Čakajo na obljubljene privilegije, ki jim jih lewuharska golazen na odločevalskih pozicijah preko njihovih medijev skoz obljublja , da pa tik preden bi lahko postali kritično.
      Šolski sistem vzgajanja kaže učinke v totalni pohabljenosti glav.
      Maso glasovom lewuharskim pajacom daje ravno JS in penzionisti, ki v svoji spočitosti aktivno novačijo žlahto na vse pohodniške in prireditvene aktivnosti smrdečezvezdašev, čeprav znako povedati tri naučene stavke, zakaj t.i. desnica ne sme priti na oblast.

     • Marjan

      Tvoj kanal Slovenec.Life bi lahko ozaveščal Slovence o spolni usmerjenosti in o sprejemanju drugačnih.

     • Ana Job

      Naš kanal Slovenec.life je odprt za vse in med ljudmi ne delamo razlik, ne bomo pa se spuščali v spolno usmerjenost, ker je to stvar posameznika in ne širše skupine ljudi. Lep pozdrav!

 • totex39

  Trenutna oblast pa še vedno vse zanika, da migranti ne prihajajo in da imajo vse pod kontrolo, narod je treba pač zavajati, to delajo že namreč skoz.

 • Franjo Trojner

  Tiste po Kacinovo obnovljene sedaj v
  skladišču rjaveče tanke je takoj potrebno poslati in razporediti vdolž južne meje.
  Če država ne premore dovolj vojakov in policistov je takoj potrebno vpoklicati rezervo, SV naj določi število in letnike vpoklica. Pol so tu še lovci, gasilci, kinološka združenja, raznorazna športna strelska združenja, prostovoljci/domoljubi itd.
  Našo državo, pravni red, demokracijo, dediščino, tradicijo, kulturo, narod moramo zaščititi za vsako ceno, po potrebi tudi z 200 ali več Bull Sharks , ki preživijo tudi v sladki vodi je nujno potrebno naseliti v naše reke, ki tečejo vzdolž južne meje.
  Norosti z prevozništvom je konec, Avstrija, Nemčija je rekla STOP turizmu ekonomskih in zdravstvenih migrantov iz celega sveta!
  Zdaj gre res zares, tako imenovani žep za migrante je lahko že jutri ravno Slovenija, kar ne more zanikati nihče!
  Ker politična levica zagovarja politiko odprtih vrat za vse ilegalne migrante tega sveta v Slovenijo imamo volilci jutri na volitvah možnost izbire in sami s svojim oddanim glasom za domoljubno stranko SDS te ilegalne migracije preprečimo, mar ne?
  Ali lahko kdo od strokovnjakov za varnost Slovenski javnosti razloži kaj pomeni prispela množica 50 000, 100 000, 200 000 ali več ilegalnih migrantov za obstoj naše države, politično in pravno ureditev itd. in ali je naša policija in vojska takšno množico sploh sposobna obladovati???

  • Borut Stari

   Vse potrebe pri varovanju suvereniteta Slovenije bi povsem zadoščala Nacionalna garda.

   • Franjo Trojner

    Levica za Nacionalno gardo noče niti slišati!
    Borci NOB so prva izbira politične levice, toda ti so že stari, po večini bolani pa tudi že na pol slepi in gluhi, pa tudi ilegalno priseljevanje migrantov jih nič kaj ne moti, tako, kot tudi politike politične levice ne.

    • Borut Stari

     Levica. To so križanci idiotov in naseljencev planeta opic 73 let samozadovoljevanja je produkt tega križanja.

    • Borut Stari

     Nacionalno gardo smo že imeli. To je nekdanja TO iz katere je pri osamosvajanju nastala današnja Slovenska vojska.Žal ni bila intimna opcija predsednika CKZKS in predsednika predsedstva. Na srečo je bil na delu s svojimi soborci Janez Janša.

 • Domus Lubus

  Vas begunci in migranti ogrožajo? Ali v vašem domačem kraju,
  kamorkoli se obrnete naletite na podivjane džihadiste, ki ropajo in posiljujejo
  in po cestah mrgoli zakritih muslimank? Zakaj je nova 24 odšla v Bosno snemati
  reportažo, katero bi glede na situacijo, kot jo opisujejo mirno posneli v
  Sloveniji? Boste volili SDS iz strahu pred muslimani, homoseksualci, novinarji,
  igralci? Boste?

  • centurion

   Pun kurac imam migrantov, komunistov in
   na tem portalu predvsem -TEBE.
   Podi v tri pizde na mladinahanzitvdelopresss
   in uživaj med muslići in pesojebimi LGBT hordami.
   SLOVENCEM IN DOMOLJUBOM PA-
   lep sončen dan, jutri pa se ve-
   na volitve in glas ZA . S D S ! ! !

  • Razocarana

   Torej si zato da se Slovenija ne naredi nič in pusti da jo preplavijo 50,000 ilegalci ki so trenutno še v BIH? Ter da kmalu postane isto sranje kot so deli BIH, Pariza, Londona, Bruslja, Malma, Milana, Rima, ipd, ter da pride do situacije kjer bo potreba po obroženih vojakih da bodo varovali ulice? Kako enim malo pomeni varnost.

  • Igor Kavalar

   Beguncev ni, ker ni vojne v Avstriji, na Hrvaškem, Madžarskem in v Italiji.

   Pravila morajo veljati za vse enako. Državljan Slovenije potrebuje potni list in mora plačati in čakati na odobritev vize za vstop v afriške, arabske države. Če je zahteva odobrena lahko vstopi v državo, če ni ne more. Torej gre za enakost pred zakonom, ki je kršena, ker ti migranti nimajo odobrenih viz, ker jih nimajo!

   Po Evropi je mnogo dokazov od kriminalnih dejanj, do množičnih posilstev v Kolnu, do terorističnih napadov v Nemčiji, Franciji, do getoiziranja v UK in tam ni nobene integracije in verska sožitja med verami sveta ampak gre samo za dominacijo ene vere nad ostalimi!

   V Sloveniji, sem videl tudi že absolutno zakrite torej sam proces je že zdavnej v pogonu, imaš tudi skupine bradonj ala vahabitov. Če jih ti ne vidiš še ne pomeni, da ne obstajajo.

   Tudi mi se že kot država sistemsko prilagajamo z raznimi halali, posebnimi učitelji v šolah ker učenci ne znajo drugega jezika in zahteve bodo vedno večje, dokler se ne vzpostavi vzporeden sistem slovenskemu pravu in to je šeriatsko pravo ter popolna islamizacija in odprava demokracije.

   Gost se vedno prilagodi pravilom igre, ki jih določa gostitelj!
   Kdor se prilagodi in ni verski ali nek ideološki (nacionalsocialist, fašist, komunist) fanatik ter je vstopil v državo po legalni poti lahko ostane, kdor se ne naj poka od tam kjer je prišel.

   Nas ni strah nobenih muslimanov, homoseksualcev, novinarjev, itd.

   Strah je lahko tiste, ki so anti demokrati, ki se ne bodo borili za Slovenijo, slovensko kulturo, slovenski jezik, slovenski narod in slovenske meje in bodo kolaboriral z okupatorjem!

   • Pjevač tuge

    Vehabiti imajo že več kot 7 let svojo molilnico v BS u za Bežigradom !!!!

  • rubec

   Bomo.

  • Anton

   Bomo. Ker to kar si napisal se že dogaja po evropi. Pri nas še ne…..

  • moon

   Lej.. Kosovo pred 40 leti je bilo srbsko… muslici so se pa veselo mnozili.. sedaj jih je lepa vecina in imajo celo svojo drzavo… podobno se dogaja po celotni EU.. zaenkrat se niso vecina, bodo pa..
   in seriat se ne bo uvedel po demokraticni poti. Zgodil se bo cez noc!

  • rabbit

   Libanon je leta 1946 iz humanitarnih razlogov sprejel 3 milijone Palestincev pa je bil raj Bližnjega vzhoda. Pravili so mu vzhodna Švica danes pa muslimanski, umazani in od vojne izžeti pekel.

  • samotoje

   Sprašuješ o tistem, kar se bo v bližnji prihodnosti dogajalo tudi pred tvojim pragom. Nova je šla posnet to prihodnost. Zato bomo volili SDS. Tudi zato. Ne vem pa, zakaj tlačiš novinarje in igralce med homoseksualce in invazivne muslimane? Če je tvoja vrednostna lestvica takšna, meni je prav.

  • Pjevač tuge

   Bomo. pred teroristi islamske in komunistične veroizpovedi.

 • Ana Job

  To kar je Orb*an povedal je čisto res. Mi bomo manjšina na lastni celini. Naj jih odpeljejo v sibirijo z enosmernimi vozovnicami!

 • Ana Job

  Okoli leta 1955 so se začeli pogovarjati o EUrabiji no leta 1975 so podpisali Strašburško listino, ki spravi v Evropo olje, Evropa pa bo dovolila arabcem naseljevanje v Evropi in širjenje svoje kulture.

 • elh.

  Karel Palestinski pa naklada o podnebnih spremembah, pomankanju vode, hrane… Čudno, da to požene v beg samo mlade fante pripete na internet.

 • Ana Job

  Načrt je spremeniti EU v združene države Evrope in centralizirati vlado zato hočejo več in več migrantov… Življenjska doba EU je verjetno vprašanje še kakšnih 10 let in potem se zna zgoditi razpad zaradi vsiljevanja določene politike iz Bruslja. Spominja precej na SFRJ ali pa še slabše. Počasi so se že formirali bloki CZ-SK-HU-PO in nasprotni strani neke korpofašistične ideje, ki rastejo v Bruslju kjer vlada skorumpiran parlament v rokah lobijev.

  • večni srb

   EU parlament je že kar nekaj časa v rokah potomcev nekdanjih nacistov in Hitlerjeve omladine. Po brexitu, drugih skoraj ne bo več in tudi ne razumem kakšna je razlika med preostankom EU in 3.rajhom, če pa bodo admisitrativne meje in upravna ureditev skoraj na las iste.

 • večni srb

  Evropejci potujejo v Turčijo, turki pa obiskujejo Evropske đamije in kazinoje, saj to ni nič novega in nenavadnega.
  Pa kaj, če so jim dali milijardo, vojna v Siriji, iz katere bežijo, nas je stala trilijone evrov. Saj nihče ne zapira beguncev, v kampih verjetno dobijo neko zasilno oskrbo, varni so in niso lačni, vendar ga lahko vsakdo zapusti kadar hoče in poskusi srečo po svoje.
  Kaj imamo mi z bosanci, zaenkrat Slovenija še ne meji na bosno, nimamo sklenjenih nobenih takih dogovorov ali poslov, sploh pa se je vojna tam končala že pred 20 leti in prebivalci niso neposredno ogroženi.

  Na Hrvaško migrirajo, ki je proti hrvašklim delom bosne, zdaj Evropa in bogata Meka, kdor tudi tam ni zadovoljen, lahko pa nadaljuje pot v severno Hrvaško, kot pravijo po novem Sloveniji. Lahko se vselijo v Jorasovo bajto, vsi naši kraji ob meji bodo kmalu prazni, vse lahko zasedejo, če so jim pa domači izdajalci to omogočili. V Piransko uvalo naj pridejo, na svež morski zrak, to je zdaj vse od bosanskih hrvatov in njihovih tesnih zaveznikov, še iz časov SS Hancer brigad.

 • rubec

  Letošnja poletna moda bodo zgleda pidžame.

  • samotoje

   + burkiniji.

 • Franc Šink

  Ker muslimani točno vedo da so svoje zdajšnje področje in dohodke od nafte zafurali zaradi svoje neumnosti, nedelavnosti, arogance, so si odločili okupirati Evropo. Prva pošiljka je že tu !!!

 • rubec

  Se je že začelo. Ena kurba mi je z ganka spizdil rjuho.

  • župnik cefizelj

   to jo je veter odnesu v nepokošeno travo. ker si pa že s šmarnico nažgan je pač ne najdeš.

  • samotoje

   Eh, soseda si dela poletno burko.

  • Spartan

   Tudi entitete potrebujejo oblačila! Za tvoje dobro! Verjemi, ne želiš si je videti gole in brezciljno tekajoče po tvoji spalnici!

  • herman

   spizdil jo je Jasnša, ker bo jutri rabil robec,

   • RATATA

    A se ne napiše Jansha? Robec je pa maramica. Češalj iglu i konac imaš? Skret hudičev zahojen!! MRŠ!!!

   • Franc Šink

    A tako se govori o prihodnosti Slovenije ? Izgini z obličja področja te države.pes ti =bo mater !!!

  • večni srb

   Potrkaj najprej pri sosedu, če je kaj videl, če že neprestano oprezujejo kaj delate pri vas.

 • rubec

  Jebeš ti referendume za drugi tir. Referendum ki ga pogrešam je tisti za prvo džamijo da ne bomo nekoč rabili še tistega za drugo.

  • RATATA

   Alfred Nobel je pripravil pravo mešanico, ki se jo da dobro uporabit, če ne bo referenduma.

 • župnik cefizelj

  predlagam, da migrante namestimo v sakralne objekte rkc, ki jih v sloveniji mrgoli. tako ubijemo dve muhi na en mah, migrante lepo izpostavimo božjemu občestvu in se bodo pokristjanili, pa še cerkve ne bodo prazne, ker nekateri župnik kar stokajo, ko je pod prižnico povprečna starost 75let. fantke bo pa na prevzgojo vzel žlahtni rode in poosebljeni lucifer štuhec.

 • jovan jovan

  Je lahko predsednik vlade ali koalicijski partner nekdo, ki ponareja dokumente, zlorablja osebne podatke in družbene medije? Je lahko predsednik vlade ali koalicijski partner nekdo, ki ima težave s pojasnjevanjem izvora premoženja; ki po obvodih dobiva denar za kampanjo iz sosednje fašistoidne države; ki po optimistični varianti najema za delovanje stranke in kampanje t. i. mafijske kredite od fizičnih oseb (!), po pesimistični pa prek fiktivnih kreditov pere lasten denar? In za teatralno vrnjen denar še danes ne vemo, kam je bil nakazan … To so vprašanja za Cerarja, za Židana, za Šarca, za Dobovška, za novinarje in vse, ki pravijo, da jim je mar, kje živimo in kdo to državo vodi…

  • samotoje

   Zato pa Cerar ne more biti več predsednik vlade. Pa Židan tudi ne. Še manj Bratuškova ali Križanič, recimo. Janković ne bi smel nikoli biti župan ali karkoli drugega v javni funkciji. Klemenčič ne bi smel nikoli postati minister, Kolarjeva niti blizu zdravstvu ne bi smela. Ne utegnem več, ampak seznam je res predolg.

   • Zgornji

    DOOOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • črnaovca

  Komaj, a jih vodnik ki je očitno na vezi z SDS da vedno to;no poro;ajo o [tevilu ni na[el ve;

 • Pjevač tuge

  Danes se lahko zgodi invazija emigrantov a že jutri po 19 uri se začne obramba domovine !

  • herman

   Saj no bo tako hudo! Ivan bo spet nekaj dni na tabletah, potem pa bo vse po starem.

 • Pjevač tuge

  Ti pa varovanje kot Golavšek in petje

  • joza joza13

   Damjana Golavšek?
   Ok.
   Hvala -;)

   • Pjevač tuge

    Zoran Golavšek !

    • joza joza13

     Aaa, potem pa ni ok.
     Ti ne boš dobil popusta…

     • Pjevač tuge

      Thanks stari ampak jaz pa res ne rabim teh storitev. Sem ekspert iz področja ki ga omenjaš.

     • joza joza13

      Te zaposlim -;).
      3 mesece boš na minimalcu, potem pa vsaki mesec 100€ več.

      Sicer pa adminu itak ni všeč moj oglas.
      Ne vem, če niso za danes angažirali Mesca za administratorja…

     • Pjevač tuge

      Kaj pa imaš da takole ponujaš ?
      Da ne boš presenečen ko ti bom iz glave začel naštevat protivlomne alarmne sisteme. Ademco, Paradoxs, DSC, Crow, Benetti…

     • Striker

      Se boljsi protivlomni sistemi so med malimi: Glock, Berreta in velikimi: Kalsnikov, Uzi, Thompson za nadzor meje pa Metal storm. Pa vec streliva moras imeti kot SV pod vodstvom komunjarske vesce.

     • Pjevač tuge

      Zorana Golavška varuj. Dec rabi varovanje ko ima nastope enkrat letno in to samo 31.12 na silvstra.
      Potem pa 364 dni gleda v luft in pod stotimi nicki piše na portale.

 • cploger

  Pa saj se vsaka vojna začne z invazijo, ki je teoretično popolnoma nenasilna, če ni obrambe. Dejansko je prvi akt agresije obramba ozemlja. Iz tega vidika lahko računate na veliko stopnjo agresije domoljubov.

 • Caesar

  Treba je poznati razloge teh migracij v Evropo. Tu v ozadju je politika židovskih elit, ki joče uničiti evropsko belo civilizacijo, pa tudi muslimane. Ne gre pozabiti, da so židovski gospodarji s Sorosom na čelu tudi preko CIA in ZDA veleposlaništva ter EU politiko z Mogherinijevo in Žbogarjem na čelu v Makedoniji vrgli vlado premiera Grujevskega, ki je držala grško-makedonsko mejo zaprto za migrante, bila pa je tudi pro-Ruska, tako kot večji del Makedoncev, zamenjali pa so ga s pro-albanskim in pro-ameriškim izdajalcem Zaevom, ki je odprl meje za migrante in želim razbiti Makedonijo na dva dela. ne gre pa pozabiti, da so židovske elite preko raznoraznih organizacij, tudi preko ZN, vse skupaj pripravljale že preko 30 let. Najpomembnejši del tega procesa je bila promocija “načrtovanja družin” s splavi in ugotavljanja spola z ultrazvokom. Točno so vedeli, da bo v določenih kulturah, kot so v Indiji in v islamskih deželah, to privedlo do genocida nerojenih deklic in danes se ocenjuje, da manjka 200 milijonov žensk. 40 milijonov jih manjka na Kitajskem, 40 milijonov jih manjkam v Indiji, ostalo pa predvsem v islamskem svetu, pa tudi na jugu Evrope. Ti mladi moški, ki prihajajo v Evropo, so v svojih deželah višek in tam za njih ni žensk, s katerimi bi osnovali svoje družine. Njihov primarni cilj v Evropi so Evropejke. Oni niso prišli sem delat, prišli so po denar in ženske. Cilj židovskih elit je preprost, če ni žensk, ni otrok in populacijam začne upadati. Muslimani bojo tako prisiljeni se mešati z Evropejci in nastala bo tako neka nova manj inteligentna in marljiva populacija, hkrati pa se bo praznil Bližnji vzhod in ostali islamski svet. Po drugi strani pa v Evropi promovirajo skrajni feminizem, LGBT aktivizem in teorijo spolov z jasnim namenom, da bi počasi odstranili Evropske moške od Evropskih žensk in jih nameniti migrantom, vendar, ker na svetu manjka 200 milijonov žensk, bo vseeno moralo vsaj 100 milijonov moških zadnje generacije prevzeti vlogo žensk, ki se niso rodile. Ker Evropske moške vse bolj odrinjajo od Evropskih žensk, hkrati pa jih vse bolj zastrupljajo s kemikalijami v hrani, ki delujejo kot estrogeni v krvi in postajajo mladi Evropejci vse bolj poženščeni in s tem primarni cilj, da prevzamejo vlogo žensk, ki se niso rodile. Zato uvajajo teorijo spolov v vrtce in šole, na nekaterih fakultetah, kot so za socialno delo in filofaks pa že uvajajo ženski spol v pravnih aktih, tako da ni več daleč čas, ko bojo administrativno določali, kateri deček bo moral postati deklica. To je šele začetek tega, kar se pripravlja že nekaj desetletij in v naslednjih korakih bo kmalu prišlo do situacije, ko bo moral študent, ki mu bo v uradnih dokumentih pisalo, da je študentka, tudi dejansko postati študentka, saj več ko pride mladih moških migrantov v Slovenijo in v Evropo, bolj se podira ravnovesje med spoloma v zadnji generaciji.

  • joza joza13

   Lepo zapisano in verjetno ta res ni čisto bosa…

   • večni srb

    Tako je učil Hitler, največji lažnjivec in norec vseh časov, neverjetno je edino, da nekateri še vedno goltajo tiste kozlarije. Pa ne le, da verjamejo v palčke, tudi obnašajo se tako, kot je njihov nacistični dedek vzgajal očeta, njihov oče pa njih, isto kot bi bil Hitler še živ in bi nacisti zmagali. To so navadni duševni bolniki in retardiranci, dlje od resnice kot so ne morejo biti.

    • joza joza13

     Veš ti večni srb, nič nimam skupnega s Hitlerjem, tudi moji predniki ne.
     Caesar je nanizal nekaj dejstev, nekaj je predvideval in vse skupaj lepo povezal v zgodbo, ki zna biti zame “hipotetična”.
     A veš kje je hudič?
     Da smo zgodb slišali že milijon. Mene sicer ne ganejo, si jih pa zapomnim in… navadno čez nekaj let ugotovim, da je nekdo imel popolnoma prav.

  • črnaovca

   Če bodo delali otroke in jih bodo ženske vzdrževale tudi prav. Važno je da bodo otroci vzgojeni v evropskih manirah.

   • RATATA

    Ah dej njahi no!

   • večni srb

    Ta nima sto pik, kakšni židi neki, to so samo afiški čobani, ki nimajo nič, za vsemi židovskimi bogataši stojijo evropske banke in mega korporacije.

 • jovan jovan

  Kratki slovensko-madžarski slovar za uslužbence in nameščence javnega sektorja:

  žal mi je – sajnálom
  bil sem v zmoti – tévedtem
  ne bo se več zgodilo – soha többé nem fog megtörténni
  razumem – értem
  domoljubje – hazaszeretet
  veleizdaja – hazaárulás
  hvala mu – köszönöm neki
  nevladne organizacije – nem kormányzati szervezetek
  tuji agenti – külföldi ügynökök
  mula – öszvér
  kreditodajalec – hitelező

  (Veljati začne po objavi končnih neuradnih izidov volitev 2018)

  • herman

   Janez Janša – Janoš Tolvaj

 • herman

  Kaj pa če je uši tja prinesla reporterska ekipa Nove24?

  • Republic Commando

   Kaj pa če si ti zabit leviĆar? :)) Koliko jih boš v dom tvojih staršev vzel? :)))

 • bubamara

  Kozejebci prihajajo. Rog se polni.

  • herman

   ovce pa panične.

 • Prle

  Ne vemo, koliko je med temi migranti žensk, koliko otrok. Skratka poročilo je nepopolno.Sta vaša novinarja pod vplivom drog?

  • RATATA

   A je murko dec al je baba?

   • Marjan

    Ti je sonce udarilo v betico? Murko je moj prijatelj in dober človek je. Donira in zbira sredstva tudi za revne. Izkupiček koledarjev je šel v dobrodelne namene.

    • RATATA

     A maš ti že kej kusmatga?

     • Marjan

      Taki, ki ne sprejemate drugačnosti se vam rado zagode. Vsak človek je biser za nekoga.

     • RATATA

      Vsi smo biseri.
      Tudi sosedje Šernovi so imeli enega Bisera. Nemškega ovčarja. Pravli smo mu Šternov Biser.
      Biser si tudi ti marjan.
      Kje je pa tvoj biser Mirko?

     • večni srb

      Meni ni treba nič sprejemat, lahko te samo vljudno ignoriram, če mi ni si všeč, nič drugega.

     • Franc Šink

      Ne od dreka umazanega.

   • Prle

    Enostavno; probaj.

    • Krtača 20

     Zgleda da pros za trde dokaze…

 • RATATA

  Primarni vzrok ilegalnih imigracij je nevzdržna stihijska rast populacij držav, od koder prihajajo ilegalni migranti. K nam »izvažajo« svoje presežke rodnosti, a mediji o tem ne obveščajo slovenske javnosti.

  Populacija Severne Afrike in Bližnjega Vzhoda se je od 1991 do 2018 povečala od 262 na 453 milijonov, kar pomeni povečanje za 191 milijonov ali 73%, trenutna rast znaša 8 milijonov letno.
  Populacija Podsaharske Afrike se je od 1991 do 2018 povečala od 526 na 1088 milijonov, kar pomeni povečanje za 566 milijonov ali 107%, trenutna rast znaša 28 milijonov letno.
  Populacija Afganistana se je od 1991 do 2018 povečala od 12,9 na 36,3 milijonov ali za 179%.
  Populacija Pakistana se je od 1991 do 2018 povečala od 110,7 na 200,4 milijonov ali za 81%.
  Populacija Iraka se je od 1991 do 2018 povečala od 17,9 na 39,2 milijonov ali za 119%.
  Populacija Nigerije se je od 1991 do 2018 povečala od 97,7 na 195,4 milijonov ali za 100%.
  Etnično čiščenje narodov Evrope

  Rodnost populacij Podsaharske Afrike je 2015 znašala 4,91 otrok na žensko, rodnost populacij Severne Afrike in Bližnjega Vzhoda (arabski svet) pa 2,82 otroka na žensko. V istem letu je skupna rodnost prebivalstva EU znašala le 1,58 otroka na žensko, kar je premalo za demografsko obnavljanje. Nikjer se to ne ne vidi bolje kot v državah, ki nimajo množičnih imigracij.

  Populacije avtohtonih narodov in držav Madžarske, Litve, Latvije, Estonije, Belorusije in Bolgarije so se v zadnjih 25 letih skrčile za 10-20%. Zaradi nizke rodnosti se enako krčijo tudi populacije avtohtonih narodov Zahodne Evrope, a je trend v populacijskih statistikah zakrit z množičnimi znotrajevropskimi in zunajevropskimi imigracijami – skupne populacije teh držav rastejo.

  Posledice teh gibanj so drastične in daljnosežne. Populacije avtohtonih narodov Zahodne Evrope se zaradi prenizke lastne rodnosti, množičnih migracij in dva- do trikrat višje rodnosti imigrantov neevropskega izvora vedno hitreje spreminjajo v narodnostne manjšine v lastnih domovinah. Njihov delež se zmanjšuje za približno eno odstotno točko letno! Podobno se zaradi prenizke rodnosti, izseljevanja Slovencev in množičnih ekonomskih migracij iz držav nekdanje Jugoslavije dogaja tudi etničnim Slovencem v Sloveniji.

  V vseh evropskih državah z množičnimi imigracijami bi ob nadaljevanju sedanjih trendov avtohtoni narodi trajno postali narodnostne manjšine v lastnih domovinah najkasneje do 2040-2050, nekateri pa že prej. Tudi Slovenci!

  • Ana Job

   Edina trajna rešitev je, da začne razviti svet v Afriki graditi fabrike. Točno to, kar so pred leti naredili na Kitajskem in ostali JV Aziji. Je že res, da je kapitaizem krut, toda daje rezultate.
   Kitajska je najboljši dokaz, da je to EDINA pot iz revščine. Izobrazba je seveda pomembna, toda ni ključni razlog. Kuba je najbolj zgovoren dokaz, da šolani ljudje ne ustvarijo blaginjo, če ni izpolnjen temeljni pogoj, to je produkcija dodane vrednosti. Kitajska je v zadnjih 30 letih naredila takšen korak in to pri tako ogromni masi revežev, da tega ne more zanikati nihče. Danes tistih 30% “srednjega razreda” npr. potuje po celem svetu in uživa sadove svojega minulega dela.

   Od začetka bodo plače sicer mizerne, a še vedno veliko boljše od tega, kar imajo sedaj. To bo pognalo upanje za boljši jutri.
   Ko se bo pa začel akumulirati prvi kapital in dvigovati stopnja zahtevnosti dela (dodana vrednost), bodo pa tudi plače zrasle na soliden nivo in Afrika bo tako izplavala iz revščine.
   Najprej bodo verjetno delali tekstil in obutev. Mogoče še kakšno ceneno plastiko. Dobro bi se bilo tudi razširiti na kmetijstvo in ozeleniti puščave, kar je naredil napredni Izr*ael. Sčasoma pa se bodo naučili Afričani delati tudi kaj bolj zahtevnega. Najprej mogoče obdelavo kovin, potem nekaj elektronike in počasi bodo zlezli na zeleno vejo s kakšno high-tec proizvodnjo.
   Bo pa proces verjetno dolgotrajneši kot je bil na Kitajskem. Kitajska se je v zadnjih 30-40 letih povlekla iz 99% revščine na cca. 30% populacije po zahodnih merilih na zadovoljivem standardu. Potem je cca. nadaljnih 30% populacije na zadovoljivem standardu po azijskih merilih in še preostala tretjina, ki ji manjka končni preskok iz revščine in pomanjkanja.
   Afrika je danes podobno kot Kitajska pred 40 leti na 95% revežev po kakterih koli merilih. Da se izkopljejo iz tega, pa morajo zagotoviti stabilnost in varnost tujih investicij. Za njimi bo prišla pa potrebna prosperiteta od osnovnega standarda do izobrazbe in ostalih zadev. Glavna problematika Afrike je ta moment neizobraženost, korupcija in politična nestabilnost. Ali z drugimi besedami ‘brezpravnost’. Stvari bi bilo potrebno prvo stabilizirati. Ključna dimenzija pri rešitvi je izobraženost, ki mora igrati ključno vlogo.
   Če pogledaš drugače: če nas Slovencev v času avstroogrske nebi v šole nagnali, bi še zdaj bili eni navadni kmetje. Ampak v afriki je vse to težje zaradi ful večjih razdalj, korupcije in pohlepa tistih, ki so si pridobili vsaj malo več denarja.. Korupcija je temeljni problem zato bi bilo potrebno prvo narediti novo politično ureditev.

   • RATATA

    Ojej, kolk si se potrudla.
    Niti enga črnuha ne bi spustu k nam. Še tist v Piranu je preveč.

    • večni srb

     Neumnost, če pa mi rinemo k njim.
     Poglej kaj imaš ta hip na mizi, ja vidiš, da je večina surovin in pridelkov iz tretjega sveta, mi ne moremo preživeti niti milijona ljudi, sploh pa lahko pozabiš na kavo, čokolade, čaje in banane, ker pri nas to ne raste. Tudi les je pri nas zanič, je ja vse črvivo in polno grč, iz tega se da narediti edino gorivo za termoelektrarne na biomaso in iverce.

    • Ana Job

     S tem se tudi jaz strinjam, da jih ne bi smelo spuščati v Evropo, ker bomo ustvarili revščino pri nas . Zdaj grem pa konje pogledat. Lepo popoldne naprej!

   • večni srb

    Ne veš kaj govoriš.
    Vsako leto se na Kitajskem zgodijo največje migracije na planetu, ko se milijarda ljudi vrača iz velikih mest na podeželje, k družinam. MILIJARDA!
    Poglej si posnetke kitajskega podeželja, ja vidiš, da po kulturni revoluciji ni ostalo tam skoraj nič več naravnega, to so navadne smeti, ki si jih evropejci ne moremo niti zamislit. To niso kmeti ampak nekaj, kar še ni nikoli prej videl ta planet, če se to usuje čez ruske meje, je z Evropo konec, pa če imamo še tako orožje ali karkoli.

    • Ana Job

     Predkolonialna Afrika je bila bogata in prav radi so imeli zlato. Malijsko kraljestvo, Egipt, Etiopija, Zulu, … so imeli zelo slične prioritete kot “pogoltni” Evropejci. Žal niso imeli dovolj vojaške premoči (puške, smodnik, tehnologija), da bi se ubranili pred kolonialnim osvajanjem.

     Kaj pa bi bila po tvojem rešitev? Ko ljudem ne bo več do zlata, nafte, diamantov, denarja in itd…..njim domačinom to v Afriki ne pomeni veliko, ker imajo drugačno kulturo in prioritete. Torej živeti z naravo!!! Zahodnjaki pa smo mahnjeni na blišč in prinesemo bedo. Ne pustimo drugim miru, ker ga še zase nočemo.

     • večni srb

      Tvoj mobilni telefon je izdelan iz materiala, ki ga zaenkrat odkopavajo edino v Kongu. Pomeni, cela elektronska industrija je odvisna od poceni materialov najbolj revne in totalitarne afriške džamaherije, kjer se ne morejo rešiti vojaško policijske diktature dokler tuje zahodne in kitajske korporacije ne bodo scuzali vso rudo iz tistih čudnih hribov.
      Zlato in diamanti nimajo danes nikakršne pomembne vrednosti več, so samo redke kovine, k pomagajo stabilizirati globalne trge, vendar so njihova vrednost in količine strogo regulirane, predvsem diamanti, ki jih vgrajujejo v nakit ter druge luksuzne proizvode, s katerimi elite uravnavajo presežke proizvodnje in tako preprečujejo hiper inflacijo.

      Rešitve ni, ne obstaja magična formula, treba je takoj začeti regulirat celotno človeško populacijo in počasi, skozi stoletja zmanjšati število živih ljudi na par milijard, največ 2-3 milijarde. Kar je več, bo spet problem in začetek novega ciklusa eksplozije prebivalstva.
      Dolgoročna rešitev je poseljevanje vesolja, ki pa ni zgolj prazen prostor, poln kamenja ampak še vse kaj drugega in nam docela neznana dimenzija obstoja. Tehnika pa ne obstaja, znanost ni dovolj razvita in ne bo še stoletja, prenaseljenost planeta pomeni, da bomo vsi delali samo še za hrano in bivanje, posledično gre čedalje manj denarja za vesoljske raziskave, kar pomeni, da bomo prej požrli ves planet kot razvili ustrezno civilizacijo.
      Obratno je pa še bolj brez veze, če bi šlo vse za znanost, enostavno ne bi bili več ljudje in se nas tudi ne bi splačalo rešiti.

     • Ana Job

      Reguliranje rodnosti je možno s kontracepcijo za 4 leta, ki se že prakticira v svetu nekaj časa. Vojne pa so nesmiselne, še manj proizvajanje kužnih bolezni v laboratorijih. Delo in izobrazba je tisto, kar človeka dejansko lahko reši. Poglej našega misijonarja P*edra Op*eko. Več takih bi potrebovali.

     • večni srb

      Malikovanje lažnega Idola Dela je krivo za NAJVEČ zločinov proti človeštvu in smrti, od vseh drugih ideologij, je ta daleč najhujša.
      Samo koristno delo je nekaj vredno, delo samo po sebi pač ne.
      Kontracepcija je danes obvezna, ne samo dobra ideja. Kitajci so izvajali politiko enega otroka na osebo vsaj desetletja, enormno naraščanje prebivalstva se je za hip zavrlo, danes pa spet štancajo slaboumne sužnje na polno.
      Poglej si ZDA,pred 20 leti, jih je bilo okoli 200 milijonov, danes jih je že več kot 300 milijonov in se počasi približujejo številu prebivalcev cele EU, ki razvija svoje civilizacije že tisočletja, praktično odkar se je iz Evrope umaknila ledena doba. Amerika obstaja taka kot je komaj 500 let,to je še vedno divji zahod, pa se grejo nek mega narod, v resnici so v povprečju bolj zarukani in primitivni od afričanov. Do danes, so letos preživeli že 24 masovnih morilskih pohodov, v glavnem po šolah, pa je komaj polovica leta.

     • Ana Job

      Usmerjeni so v vojno in žanjejo, kar so sejali. Kdo je Amerika pa itak vemo. In temu narodu, ki vlada v Ameriki zelo odgovarja kaos v Evropi in prišleke še sponzorira. Oba veva kdo je najbolj zaščiten.

     • večni srb

      Kaj pa vem kdo vlada Ameriki, najbrž evropske buržuazije, ki so jih tudi ustanovile in iz njih naredile neko ZDA, katerih potomci so nenazadnje.
      Bush je vladal ZDA, njegov stric je podpiral Hitlerja, tudi med vojno, zraven so bili celo med umorom Kenedijevih.

     • Ana Job

      Kaj ne veš? Seveda veš! Samo hočeš, da jaz povem. Prisotni so v vseh ameriških družinah bivših predsednikov ter tudi v družini sedanjega predsednika in imajo visok vpliv na svetovno politiko. Imajo eno najnaprednejših držav, vojaško in obveščevalno so v samem vrhu in trgovca, če je njihov trikrat denarno podprejo, četrtič ga pustijo propasti.

    • Ana Job
     • večni srb

      So what, jaz ti lahko pokažem naše, slovenske rovte, kjer otroci še več delajo in neprimerno bolj trpijo kot v tistih sužnjelastniških gulagih.

     • Ana Job

      Torej, če je dobro za naše, je tudi za zamorce.

     • večni srb

      Eh, saj veš, da ni dobro ne za ene in ne za druge ali kaj bi rada povedala s temi retoričnimi vprašanji.

     • Ana Job

      Da slovenski delavec nastrada in je izkoriščan enako, kot delavec po svetu.

    • Ana Job

     Migracije so tudi iz Slovenije, vsak dan. In če bodo komunisti še dolgo na oblasti bom tudi sama odšla v Avstrijo, ravno danes sem dobila poslovno ponudbo.

     • večni srb

      Ne čakat, nič ne razmišljaj, če še nisi preveč v letih, takoj spakiraj kufre in pozabi, da je Slovenija sploh kdaj obstajala.
      Reši se kdor se more, pri nas ne bo več nikoli bolje. Kdorkoli bo na oblasti.

     • Ana Job

      Tujina nam nudi neprimerljivo več.

   • Franc Šink

    So jih že gradili so.A so bili zamorci preleni da bi delali.

    • Ana Job

     Ge*nocid, kar dovoljuje Amerika* v imenu nafte ni rešitev. Beg v Evropo pa ogroža naš obstoj.

     • večni srb

      Tudi tiste teroristične vojaško policijske džamaherije, ki so jih napadli, so svojega denarja vredne. Kdo je pa tam nedolžen, poglej si naš gnoj in mi povej, če si taki ljudje zaslužijo lepo prihodnost, potem ko so uničil vse kar je bilo pri nas dobro in pokončno.
      Kaj bi pa naj naredili, šli od vrat do vrat in preverili zgodbe slehernega prebivalca, da bi lahko 100% vedeli, da bombardirao samo slabe? Slabi itak lahko vladajo edino, če ni več dobrih ljudi, ki bi jih zaustavili.

     • Ana Job

      Sovražnik je vedno sovražnik, kar je komunist na naših tleh neštetokrat potrdil in vedno znova metal nože v hrbet. Ko je bil čas, bi jih morali spucat in pometat iz oblasti, kot se je strmoglavil romunski predsednik Nicolae Ceusescu in njegova žena Elena.

     • večni srb

      Demokracija idiotov je vedno pripeljala do linča. In, kaj je zdaj v Romuniji bolje, ko so pobili tam ene brezvezne cigane, nastavili pa so sto takih oligarhov namesto njega?
      Največji problem je korupcija pravosodja in vojaško represivnih organov,ki se lahko veleč celo žiuvljenje. Sčasoma so vsi vpleteni in nihče ne more več vedeti kdo je bolj kriv, kje se naj začnejo čistke, fašisti pocrkajo od starosti, njihovi otroci pa se delajo, da so si vso bogastvo sami zaslužili in niso nikomur storili nič slabega, kar nikakor ni res.
      Imerialisti bi radi pravočasno pomagali dobrim kaznovati slabe in poskrbeli za odškodnine, ampak po določenem času, enostavno nima več smisla, najbolje je celo državo zravnati do tal, oborožiti reveže in pustiti, da se obračunajo med sabo.In tega ni konec v par letih, anarhija se neha, ampak obračuni se vlečejo še cele generacije. Poglej si Hrvaško in bosno, nikoli ne bo konec, še nas so okužili in misilijo gniti dokler jih ne bo nekdo zaustavil,nič drugega na svetu jih ne zanima več, ker nihče ne more vrniti uničenega zdravja in nenazadnje najlepših let življenja. Torej bombe, uničenje, agonija in smrt.

     • Ana Job

      …. na kratko spomnil si me zopet na legendarni Sokrat izrek, ki je meni najljubši. Večkrat ga prilepim, ker še kako drži in to v vseh primerih.

      Demokracija Sokrat – Iskanje Google
      https://www.google.si/search?q=Demokracija+Sokrat&client=ms-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyhMjZrbXbAhXFaFAKHVdoDEwQ_AUICSgB#imgrc=Niv6Zazj88aSaM:

     • večni srb

      Prilepila si sto domnevnih Sokratesovih citatov, kako naj vem na katerega misliš?
      Jaz sem študiral stare grške filozofe in lahko rečem, da mi je bil zaenkrat Sokrat še najbolj všeč, čeprav se z nobenim od njih ne morem strinjat v celoti, kar niti ni čudno, po vseh teh tisočletjih razvoja humanistike in človeške civilizacije v celoti. Njegove misli so mi pa všeč predvsem zato, ker je bil velik kritik teorije Republike svojega učenca Platona, ki je v bistvu ustvaril proto fašistično državo. Žižeku je pa recimo prav Platon najbolj všeč, zadnjič sem poslušal njegova zadnja predavanja, edino kar še dela na pozno starost je, da vse obrača ravno obratno, kot en tak retardiran otrok. To bi se splačalo podrobneje analizirat, potem bi lažje razumeli zakaj je naš FDV oziroma akdamija tak podn.

     • Ana Job

      Ta mi je najbolj všeč in se mi zdi, da še kako drži:
      “Demokracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši, ženske bodo hotele biti kot moški, tujci bodo hoteli staroselske pravice in demokracija jim bo to dala. Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo demokracija omogočila, in ko bodo ti demokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.«

  • večni srb

   Nekega dne se bodo stroji ustavili, v velikih mestih bo zmanjkalo elektrike in pitne vode, nastal bo kaos nepopisnih razsežnosti. Narave pa ni več, tisti gošarji v odročnih rovtah bodo najprej pocrkali.

 • mr1

  In kaj ste naredili ko vse to veste… NIČ!!!! Samo hujskate… in ustvarjate nelagodje!!! Ko bom prebral, da ste na okopih zaradi tega se vam pridružim!!! Do tedaj ste pa luzerji!!!

  • večni srb

   Se vsaj menimo, vidiš, tudi tebe so sprovocirali, da si se oglasil in prilil gorivo na ogenj.

 • Marjan

  Naj vaš kanal kdaj objavi tudi kaj pozitivnega o homoseksualnosti. Tudi mi smo ljudje!!!

  • večni srb

   Zame ne, za uboge reveže in hedoniste pač ne rabimo posebne kulture in zaščitnih zakonov.

  • Olga2345

   Na protestih “proti sovraštvu in izključevanju”, ki je bilo golo sovraštvo in izključevanje, ste se “lepo” predstavili….

 • Olga2345

  Razmere na Balkanu niso naš problem! Mi varujmo svoje meje in volimo državotvorno!
  Za razmere na Balkanu so krivi politiki na Hrvaškem, BiH, Crni giri, Srbiji , za makedonske pa se Fajonka, Vajgl in neprofesionalni izdajalski Žbogar, ki so pomagali rušiti desno vlado, ki je scitila Evropo pred nezakonitimi migracijami!
  Kaj je delal veleizdajalec in udbomafijec Kucan v Makedoniji??? Kdo financira njegovo vmešavanje v politiko??!!! V čigavem imenu je bil v Makedoniji???
  Dol z levicarskimi zločinci!

  • Marjan

   Svoboda gejem in konec sovražnemu govoru v Sloveniji!

   • Olga2345

    Zadnjič ste lepo pokazali, za kaj se borite! Izražali ste nestrpnost, izključevanje in sovraštvo do vseh in vsega, svobode govora in mišljenja (!), do pravice do svobodnih volitev in izbire kandidata, do cerkve… Pozabili ste, da vas ti ljudje financirajo preko davkov!!!!
    Potem pa zahtevate, da vas naj imajo ljudje radi…?!!!

  • večni srb

   Širi vpliv in meje Nato soldateske, kaj pa drugega.

   • Olga2345

    Ne Natove “soladeteske”! Širi ideje Sorosove kriminalne združbe! Zločinca je treba postaviti za rešetke, saj ruši demokracijo, to pa je TERORIZEM! Ta pa je kazniv!

 • Krtača 20

  Dokler grimsgobls pa jajo ne stojita z vilam na meji ni nobene panike.

 • Vrhovni sodnik

  Vse, ki policaji vozijo v azilni dom je proti zakonito in za to bodo odgovarjali, zato policiji, takoj na meji jih obrnite nazaj, še prej jim pa globo 500 EUR iz rečte, če nimajo denarja, jim pa telefone zarubite. Ljudje bije se zadnja bitka za Slovenstvo, na naslednjih volitvah nas ne bo več, če ne boste šli volit

  • večni srb

   Tebi se to zdi normalno, meni pa niti ne, nismo vsi sodelavci in ovaduhi.

   To so zadnji, ki bi se jim pridružil, ker so največji lažnjivci in barabe od vseh, še slabši od jihadistov in teroristov.

   • Vrhovni sodnik

    Radenska, premočnega pohaš.

    • večni srb

     Ti udbaš boš že vedel, čeprav se ne spomnim, da bi se kdaj spoznala ali pogovarjala, nimam pojma kdo si, ampak verjetno so ti strici povedali kaj je zate res.

     • Pjevač tuge

      Pa kakšen Udbaš je Vrhovni. Udbaš ti je prašek iz 24 kur, oziroma špecar od Udbašev

     • Vrhovni sodnik

      Če bi bil jaz to kar ti trdiš, bi bil tvoj sodelovc, saj veš za tisto, ko lopov beži in tuli, primite tatu.

     • Dr. Ustavnega prava

      Dober si mu napisu, saj je res sumljiv.

 • večni srb

  Invazije ne bo, ker se je začela turistična sezona, bogati lastniki turističnih kapacitet ne pustijo, ker bi bilo slabo za biznise. Jeseni se lahko premikajo naprej, ko na obali ne bo več nikogar, pa vse do naslednje pomladi. Tudi vojska mora nekaj početi, sicer jih ne bi rabili in bi lahko denar namenili za dobrobit civilnega prebivalstva, kar v današnjih razmerah ni najbolj zaželjeno. Sploh odkar so šli britanci ven in je ostala v EU praktično samo še nekdanja velika Nemčija, ki jo ogroža edino še bolj pokvarjena Rusija.

  To je vse Nato konstrukt, pa mi lahko govorite kar hočete, rusi se pa branijo in so isti drek.

 • Vrhovni sodnik

  J.J. že vlado sestavlja, v Nedeljo zvečer bo Urgenca s trojno ekipo dežurala, tud pogrebnim zavodom se bo dobiček povečal, SPIZ bo pa prišparal.

 • luckyss

  Večini tukaj je znano moje mnenje o migrantih in njihovih “kvotah”…
  Niti enega nismo dolžni sprejeti !!
  Sicer pa so notranji ministri tranzitnih držav (tudi Slovenije) na pobudo avstrijskega notranjega ministra, ki je baje skrajen desničar, sprejeli skupne ukrepe glede teh migrantov…
  Torej je ta članek le kup predvolilnega sranja…milo rečeno..

  • večni srb

   Tudi letos bomo sprejeli kakšnih 40.000 hrvatov, bosancev in albancev. Nekaj jih bo šlonaprej proti Avstriji in severu EU, ostali pa so pri nas še kar zadovoljni, ker mislijo, da smo še vedno Jugoslavija. Če nismo, bomo pa spet, ker oni ne znajo živeti in razmišljati drugače.

   • luckyss

    In ne veliko manj Slovencev bo odšlo v Avstrijo in severneje za boljšim kruhom…Temu se reče ekonomska migracija….Vse to je sicer legalno, je pa problem v tem, da veliko teh ljudi potem ostane na sociali in tako nam Slovencem niža standard…

    • večni srb

     Mogoče ne veš, najnižja delavska plača je na kitajskem okoli 600 dolarjev. Ob osamosvojitvi, so zaslužili mogoče 20 dolarjev na mesec. To pomeni nalaganje obresti, če lahko vzdržuješ rast BDP kar 20 let na 8% in več (krat 8, krat 8, krat 8…).
     Toliko slovencev, kot se je po osamosvojitvi izselilo iz domovine, se ni še nikoli prej v zgodovini, niti med 2.sv ne. Ne bežijo samo pred revščino, pri nas vlada najhujša vojaško policijski režim kar si ga lahko povprečen evropejec sploh zamisli, nimamo zastonj najbolj brutalnih zakonikov na planetu. To niso nobene migraije temveč pravi democid, čeprav smo bili že obsojeni, se še vedno nadaljujejo izbrisi, le da niti slučajno ne zajemajo samo neke južnjake ampak vse slovence, ki jih režim noče.
     Invalidi in starčki, največji reveži seveda ne morejo nikamor, nimajo niti za vlak do Nemčije, ker so socialni prejemki prenizki. Ti bodo ostali, ko nam bo nemčija nehala pošiljat denar, pa se bo morala za njih poiskati neka konča rešitev tega vprašanja.
     Osebno menim, da hre za načrtno gemanizacijo Slovenije, to delajo samo zato, ker jih nima kdo zaustaviti in preostanek EU očitno nima nič proti, če se bo uresničil Hitlerjev načrt, po katerem Slovenija preposto ne bo več obstajala. Saj tudi nima smisla, Srbi so šli na svojo polovico juge, hrvati bodo dobili svoj zahodni balkan, kot sta jim obljubila že papež in Mussolini, preostanek Slovenije pa bodo razdelili ostali sosedje med sabo in asimilirali prebivalstvo, tako kot so to že enkrat začeli.

     Kdo bi rad migriral, se mora samo odločiti kaj bi rad postal v prihodnosti in se preseliti v tiste naše kraje, ki jih bodo zajeli določeni sosedje. Na primorskem bodo italijani, na severu bodo postali avstrijci, ki se bodo verjetno začeli spet združevati v nemške dežele, ostalo bodo madžarski in hrvaški reveži, v vsakem primeru pa nihče od nas ne bo nikoli, niti čez sto generacij enak tujim domačinom.

     • luckyss

      Vsekakor komentar vreden premisleka…
      Se pa bojim, da gre za bolj drastične zadeve, saj po uvozu migrantov in s tem problemov bi lahko tako sklepali..
      Zgodovina se namreč ponavlja in Dolfi bo dobil ustreznega naslednika..”razlogi” pa pravkar nezakonito migrirajo tudi čez naše meje..

     • večni srb

      Ni prvič, saj tako so prišli že judi v Evropo. Prav Nemčija jim je na široko odprla vrata, ker so verjeli v krščansko okultno mistiko in so mislili, da je na teh bibličnih ostankih nekaj posebnega. V resnici, nemci niso imeli kolonij in so rabili zaveznike v severni Afriki, z judi so najlažje manipulirali. kakšna je sploh razlika med muslimani in judi, ločita jih edino ideologija in politika, v resnici so bili vedno en in isti narod. Isto kot srbi in hrvati oziroma vsi jugoslovani.

     • luckyss

      Te “vrednote” so preživete…sedaj gre le za oblast in profit ter lastno rit..
      Več je denarja večja je rit…v prenesenem smislu seveda ;)

 • Vrhovni sodnik

  Od vseh soočenj je bilo najprimitivnejše na Ra Slo1, orto komunisti vedo, da bodo volitve izgubili, zato dajejo poudarek, da z J.J. ne gre noben v koalicijo, za to jih mi za jebimo in dajmo SDS več, kot 50%

  • luckyss

   Če si vsaj približno opravilno sposoben, potem veš, da SDS preko 16 % ne more….več butastih ljudi tudi v Sloveniji ni…
   Torej je vse odvisno od prerazporeditve glasov tistih, ki bodo glasovali proti Janši..

   • Vrhovni sodnik

    Vidit je, da ti nisi, najmanj 25% do 41%, greva stavit.

    • luckyss

     Stave bi verjetno težko sklepali glede na tukajšnjo anonimnost…razen, če je seveda v naprej ne misliš poravnati…
     Sicer pa je tako..ovc je tam do 16% in mogoče boste še kakšnega prestrašili z migranti…
     Vsi ostali trenutno še neopredeljeni pa niso vaši…

     • Vrhovni sodnik

      Lahko anonimno staviva, če zmagaš ti, jaz 1 mesec ne pišem na portal, če pa jaz zmagam, pa ti 1 mesec ne pišeš, do 24,99% je tvoja zmaga, 25% in več zmagam jaz.

     • luckyss

      O.K.
      Zmenjeno ;)
      In to pač ni več anonimno…naredi posnetek zaslona in si shrani v dokaz.
      Matematika pa menda ne bo problem, ti imaš povprečje med 25 in 41 procenti kar znese 33 % jaz vztrajam pri omenjenih 16…Kdor bo bliže zmaga..

     • Vrhovni sodnik

      Meni je beseda dovolj, nisva pa dorekla kdo dobi če bo čez 41%

     • luckyss

      Menda nisi utopist ?! ;))
      Sicer pa se to prav tako dobro ve kdo dobi, kot če bo pod 10 %…

     • Vrhovni sodnik

      HA,HA,HA, to si ti za SD napovedal, še enkrat ponoviva, do 24,99% je tvoja zmaga, 25% in več pa moja, potrdi če drži.

     • luckyss

      Tebi sicer zadostuje 24,5%, če gledava povprečje najinih napovedi…
      Vendar glede na to, da ste desni glede na vse afere bolj “švoh” v računanju se lahko strinjam tudi s tem…z lahkoto ;)

   • šmentanamuha

    To pot bomo glasovali ZA Janšo.

   • Striker

    Sigurno jih je butastih vec kot 16%, saj leve stranke dobivajo vedno vec kot 16% skupaj

 • Vrhovni sodnik

  Vsak ilegalni emigrant, odvleče 4 penzjone stran !

 • Vrhovni sodnik

  Kako bodo lewaki rešili emigrantski problem, če ga pa sami ustvarjajo, ko jih vabijo k nam, Kordiš, Mesec, Violeta, Fajonka, Škoberne itd…., za Ahmadija so se vsi vlekli, ko je bilo treba invalidsko upokojenega policista, ki se je boril pri osamosvajanju SLO, rešiti stanovanjski problem, je pa SDS to rešila, pa vidimo koliko državnih stanovanj je na razpolago za emigrante.

 • Vrhovni sodnik

  Pripravite se na demonstracije lewih pohancev, ko bo objavljena zmaga SDS, podobno, kot proti Trampu, ko jim bo denarja zmanjkal se bodo pomirli, obvezno vse pipce zapret wasrdiht.

  • Olga2345

   Tokrat dobijo kocke nazaj!

  • Pjevač tuge

   pohancev. ta je odlična vrhovni. Ko sem bil jaz mulc smo jim rekli ZELIŠČARJI po domače TRAVARJI

 • večni srb

  Mater je ta udbaš tečen, čeprav ga nihče ne j*, non stop tečnari s svojimi nebulozami.

 • Zgornji

  KDORKOLI JE ZA UVOZ TEH MOHAMEDANCEV NAJ SE JAVI !!! ! !!! IN KDORKOLI JE ZA ODVOZ TEH MOHAMEDANCEV NAJ SE TUDI JAVI !!! ! !!! TAKO DA BOMO TAKOJ VEDELI KDO JE POKVARJEN-ZLOBEN, TER KDO NI !!! ! !!! DAJMO !!! ! !!!

 • rebula7

  IZREDNA NEVARNOST ZA EVROPO POSEBEJ ZA SLOVENSKI NAROD.OPOZORILO VSEJ
  EVROPI DA SE MEJE ZAPREJO .RESDA DA SO DOBRODOSLI IZOBRAZENI MIGRANTI
  AMPAK VAL LJUDI KI PRIHAJA NE PRINASAJO IZOBRAZENOSTI AMPAK POSILJEVANJE
  NADLEGOVANJE ITD.SVARILO VSEJ EVROPI .EVROPA ZBUDI SE PREDEN BO PREPOZNO.DA POTEM KDO NEBO DEJAL NISMO BILI OPOZORJENI .Lep pozdrav

 • Občasni Komentator

  to je pa že smešno….zadnja predvolilna objava…kar nekaj….za tolikšnim prahom, se bodo spogledovali zgolj konji

 • šmentanamuha

  Temle turistom je treba povedati, da bodo plačali svoj zapitek slej ali prej.

 • Tone

  1. Iz Velike Kladuše se gre lahko samo proti meji s Hrvaško. No dlje kot do te meje v tej kronologiji begunci tudi prišli niso. Zaustavile so jih garje.

  2. Garje niso gripa, da bi kar “izbruhnile”. Ta okužba se širi bolj počasi in ni bila ob 15.00
  nič bolj razširjena kot ob 6:30.

 • črnaovca

  Izvodnica ki išče kje bi se dalo čez