fbpx

Iz zapiskov evropskih varnostnih služb – opazili marsikaj, a ne teroristov

Foto: Getty Images

Četudi mediji o tem večinoma niso poročali, pa so evropske varnostne službe v zadnjih mesecih vseskozi precej natančno beležile vsa kriminalna in kazniva dejanja, ki so tako ali drugače povezana z migranti. Toda kljub precejšnji natančnosti se pred terorističnim napadom v Parizu migrante ali begunce ni povezovalo s potencialno grožnjo terorizma.

Napadi z noži, pretepi, posilstva, prisilna prostitucija, verska diskriminacija … vse to se dogaja med migranti po Evropi. Kazniva  dejanja, ki pa se jih – če jih zagrešijo migranti – večinoma toleriralia. Objavljamo zapiske o kaznivih dejanjih migrantov po posameznih državah.

Nemčija: 

 • Z nožem zabodli zdravnika in dve medicinski sestri
  Ker so bili migranti prepričani, da so za smrt otroka krivi zdravniki, so z nožem napadli medicinsko osebje. Pri tem je bil ranjen en zdravnik in dve medicinski sestri. Napadalce so nato zaradi kulturnih razlik izpustili.
 • Prisilna prostitucija in posilstva
  V sprejemnih centrih prihaja do številnih posilstev. Pojavlja se prisilna prostitucija, kjer morajo ženske spolne usluge nuditi za 10 evrov. Nemška policija se izogiba vstopom v nastanitvene centre.
 • Ogroženi so lokalni prebivalci
  Prišlo je do pretepa med domačini in migranti, eden izmed migrantov je domačinu na vrat nastavil nož. Župan mesta blizu sprejemnega centra je naročil šolam, naj dekleta zaradi varnostnih razlogov v šolo ne hodijo pomanjkljivo oblečena.
 • Muslimani pretepajo kristjane, boji med etničnimi skupinami
  V nastanitvenih centrih zelo pogosto prihaja do pretepov, kjer se uporablja tudi orožje. Najpogosteje muslimanski migranti napadajo krščanske, do napetosti pa najpogosteje prihaja tudi med suniti in šiiti.
 • 4000 migrantov izginilo neznano kam
  V Nemčiji, predvsem v Spodnji Saški, je v zadnjih mesecih neznano kam izginilo že 4000 migrantov. Največ jih izgine, še preden se registrirajo. Oblasti ne vedo, kje so.

Švedska: 

 • Spolno zlorabljal otroka v nastanitvenem centru
  Migrant je v enem od nastanitvenih centrov spolno zlorabljal triletnega otroka. Ko so ga pri tem ujeli, so ga za kazen zgolj premestili v drug nastanitveni center.
 • Migranti niso hoteli stopiti z avtobusa, ker niso bili v bližini mesta
  Migranti so zavrnili bivanje v enem od švedskih mest, saj niso želeli bivati v ruralnem območju, temveč so želeli biti bližje večjemu mestu. Zato so protestirali in niso želeli stopiti ven iz avtobusa.
 • Kamenjanje policistov in grožnje z nožem
  V švedskih nastanitvenih centrih migranti redno kamenjajo policiste in mimoidoče. Poročajo tudi o grožnjah domačinom in policistom z noži.

Danska in Finska: 

 • Vsiljevanje šeriatskega prava in pozivi na džihad
  Migranti redno vsiljujejo uporabo šeriatskega prava. V Kopenhagnu poročajo o protestih muslimanske organizacije, ki je pozivala na džihad.
 • Na Danskem pretepli policista
  V enem od danskih namestitvenih centrov so migranti pretepli policista in ga poškodovali.
 • Migranti kradejo, kupujejo orožje in ponarejajo dokumente
  Poročajo o pojavu kraj, nadlegovanju žensk in oboroževanju migrantov. Veliko jih v trgovinah kupuje nože. Na Danskem jih približno 20 na mesec aretirajo zaradi ponarejanja dokumentov.

Italija in Francija:

 • Migranti protestirajo zaradi ”evropske prehrane”
  V Italiji migranti protestirajo, saj ne želijo jesti testenin. Prihaja tudi do izgredov, saj gre po njihovem mnenju izdajanje dokumentov preveč počasi ter prepozno dobijo status beguncev.
 • Hudi spopadi migrantov s policijo
  V bližini mesta Calais v Franciji je prišlo do močnih spopadov med migranti in policijo. Župan je zahteval takojšnjo razpustitev šotorišča.

M. G.