Izpoved policista o pritiskih, da zavajajo javnost … če migrant komu prereže vrat.

Foto: epa

Vse več je dokazov, da se nemška zvezna vlada na vse pretege trudi olepšavati dejstva, vezana na migrante, in z njihove strani povzročena nasilna dejanja. Nemški policist “Bernd” je za Bild med drugim povedal: “Če bi prosilec za azil komu prerezal vrat, bi v poročilu navedli, da je prišlo do hude telesne poškodbe in ne do poskusa umora. To je v statistiki videti bolje.”

Zdi se, da nemška zvezna vlada policiji ob vsaki priložnosti onemogoča, da bi se ukvarjala s kazenskimi problemi migrantov. V kratkem intervjuju za najbolj brani nemški tabloid Bild je anonimni član državne zvezne policije, ki so ga predstavili le kot 22-letnega “Bernda”, razkril nenavaden način policijskega dela v sodobni Evropi.

Bernd, ki so ga poslali v Passau, majhno mesto v jugovzhodni Nemčiji na avstrijski meji, kamor vsak mesec prihaja na tisoče migrantov z vlakom in po cesti, je razkril, da je “95 odstotkov beguncev samskih moških”.

Huda telesna poškodba ali poskus umora?
Policist je za časopis povedal, da javnost ne dobi natančne slike o tem, kaj se v resnici dogaja v posameznem kriminalnem migrantskem valu, ker policija dogodke napačno prikazuje, da bi preprečila ogorčenje: “Če bi prosilec za azil komu prerezal vrat, bi v poročilu navedli, da je prišlo do hude telesne poškodbe in ne do poskusa umora. To je v statistiki videti bolje.”

Foto: epa

Foto: epa

Bernd je dejal, da je imel v zadnjih mesecih le enkrat razlog, da je popisal nemškega državljana. Preostali del njegovih aretacij in pritožb je bil zoper migrante, ki, kot je povedal, redno “spolno nadlegujejo” ženske okoli lokalne železniške postaje – na prvem postanku v Nemčiji po železniškem mejnem prehodu z Avstrijo.

“Če želi begunec pobegniti izpod našega nadzora, ga ne smemo niti zadržati”
V Berndovem poročilu o razmerah na meji pa so najbolj osupljivi  ukazi, ki jim je moral slediti, ko je bil na dolžnosti, čeprav so le-ti skoraj popolnoma onemogočili njegovo delo: “Če želi begunec pobegniti izpod našega nadzora, ga ne smemo niti zadržati. To narekujejo od zgoraj. Če bi to storili, bi bilo to fizično nasilje.”

Nemške policijske enote ne morejo več zaščititi ljudi
Bernd je dejal, da policiji trenutno primanjkuje podpore politikov, kar je boleča točka tudi za nacionalni policijski sindikat, ki že več let opozarja, da zaradi precejšnjega zmanjšanja delovne sile policijske enote ne morejo več zaščititi naroda.

Najhujše šele prihaja, je opozoril Bernd, ki je povedal, da bo na koncu, če se stanje ne bo spremenilo, prišlo do “velikega poka”.

Pomanjkanje podpore policiji in pa policijski uradniki, ki so priročni grešni kozli, ko se situacija poslabša, so v tem trenutku glavna tema v nemški politiki.

Zaradi neposlušnosti policiste tudi odpuščajo
Breitbart London je prejšnji teden poročal o načelniku policije v Kölnu, ki ga je levičarski notranji minister zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija po krizi v zvezi z migrantskim posilstvom v mestu na silvestrovo odpustil.

Notranji minister je na novinarski konferenci, ki je bila sklicana, da bi sporočili načelnikovo predčasno upokojitev, izjavil, da je bil njegov odhod potreben za ponovno vzpostavitev javnega zaupanja v policijo, pri čemer pa je pozabil omeniti, da je na silvestrovo osebno zavrnil prošnjo policije za povečanje števila enot za patruljiranje po mestu, zaradi česar je bilo tisto noč v službi le 143 policistov.

M. K.