fbpx

[Video] Izredne razmere v ZDA: V poplavah v Zahodni Virginiji umrlo več deset ljudi

Foto: Youtube

V obilnih poplavah v ameriški zvezni državi Zahodna Virginija je v petek umrlo najmanj 23 ljudi, med njimi tudi otroci, so za ameriško televizijo CNN sporočili iz tamkajšnje reševalne službe. Izredne razmere so razglasili v 44 okrožjih zvezne države, pri odpravljanju posledic pa je lokalnim reševalcem pomagala tudi nacionalna garda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vremenska fronta je v Zahodno Virginio prinesla obilico padavin, ki so povzročile številne zemeljske plazove in poplave, ki bi bile lahko celo najhujše v zadnjih 100 letih. Nekateri predeli te gorate zvezne države so bili popolnoma odrezani od sveta, saj so bile ceste in železniške proge uničene, je sporočil guverner Zahodne Virginije Earl Ray Tomblin. Številna gospodinjstva so ostala brez električne energije, narasli vodotoki pa so odnašali avtomobile.

https://twitter.com/AMHQ/status/746290439007830017?ref_src=twsrc%5Etfw

Guverner Zahodne Virginije je zaradi naravne katastrofe na teren poslal tudi 200 pripadnikov nacionalne garde, ki pomagajo pri iskanju in reševanju ljudi, še vedno ujetih v poplavljenih hišah in avtomobilih. Pripadnikom nacionalne garde pomaga tudi 300 prostovoljcev.

“Enkrat na tisoč let”
Virginiska vremenska agencija je poplave označila za dogodek, ki se zgodi samo “enkrat na tisoč let”. “Prosim vas, da še naprej sodelujete in si pomagate, kot si Zahodni Virginijci vedno pomagamo,” je prebivalce pozval guverner Tomblin.

Prebivalce poplavljene dežele je pretresla smrt mladega Edwarda McMilliona, ki ga je odnesla narasla voda, Reševalci so še uspeli najti njegovo trupelce. Star je bil samo 4 leta.

Zaradi uničenega mostu je  v nakupovalnem centru v mestu Elkview od četrtka ujetih okoli 500 ljudi, je poročala ameriška televizija ABC. Tok vode pa je v mestu Ravenwood odnesel štiriletnega dečka, ki ga dedku ni uspelo rešiti iz vode.

V. V.